View Single Post
Eski 02-05-2017, 09:25   #1210
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Ellerinize sağlık sayın dongyul, her şey çok güzel görünüyor, umarım hasatınız da bereketli olur.

Sebze adalarını ben de böyle kenarlıksız yapmaya karar vermiştim, hoş benim bahçem bunun yanında çok minik kalır ama aynı fikri paylaşan birini görmek güzel. Doğal olarak adalar da küçük (120*225 cm) olacağı ve Ada içinde daha serbest bir dikim yapmayı planladığım için bahçe hortumuyla yağmurlama usulü sularım diyordum ama komşum damlama kurmamı şiddetle tavsiye etti, hatta kendisinde fazla olan borulardan vermeyi de teklif etti. Bakalım, halen kararsızım damlama konusunda.

Ayrıca fidelerin gerçek yerine şaşırtılması esnasında çiçek ve koltukaltlarının koparılmasından bahsedilmiş, bu bütün fideler için geçerli midir? Mesela dün bahçeye aktardığım fasulye -börülcelerde meyve oluşumu dahi vardı ve ben hiçbirşeyi koparmadım; bu arada koltukaltından ne kastedildiğini de pek anlamadım doğrusu

Sayın mister73; damlama çok güzel bir şey ama küçük bahçeler için pekte kullanışlı değil acıkcası. Bahçede asla yağmurlama kullanmayın derim domateslerde filan full mantar hastalığı yapıyor.

Şimdi domateslerde yaprak yanlarından koltuk çıkartır ve ilk çiçekler hemen açar o çiçekler eğer çicek kopmazsa meyve tutumu olur bitki kök oluşturması için enerji kalmaz bu yüzden çiçeklerini koparıyoruz. Ama domateslerde filan erken çiçek açıyor o yüzden koparıyoruz. Ama biberlerde patlıcanlarda çicek açmadan direk toprağa dikiyoruz.

Fasulye börülcede gerek olduğunu düşünmüyorum.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön