Konu
:
Dongyul / Bahçe
View Single Post
02-05-2017, 21:40
#
1213
dongyul
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Tünel seralarda ekim - dikim tam gaz devam ediyor.
İlk olarak tünel seraya domates dikildi, dikerken çiçekleri kopartılmıştı. Şuan ikinci çiçekleri açmaya başladı
Salatalıkların dikim işlemleri yapıldı, çeşit olarak ilk iki sıra japon salatağı, üçüncü sıraya Sayın Meyvelitepe'den temin ettiğim salatalık ve dördüncü sıraya Kudret narı, Meksika salatalığı ve Çıtır f1 çeşit ekimi yapıldı..
Biberlerde asıl yerlerine dikildi ve hemen üstleri tünel serayla kapatıldı, kurumu pratik ve kolay... Tünel seraları yapmak kolay ama naylonunu yapmak zor... Şimdi diyebilirsiniz naylonu nasıl yapıyorsun diye... Açıklayayım bu tarz tek ya da iki kullanımlık şeffaf naylonlar yok bulamıyorum. Bende en pratik yorgan, yastık konulan poşetlerden alıyorum 4 5 tane onları yan yan açıp birleştiriyorum koli bantı ile sonra koli bantlarının üzerinden zımbalıyorum sonuçta birleşik dağılmayan tek düzey bir naylon elde ediyorum.. Diyebilirsiniz karda yağmurda bozulmuyor mu diye.. 2 yıldır kullanıyorum yağmurda sorun yok ancak karda üstü temizlenmezse birazcık bantlı yerlerden açıldı ama diğer yerler sapa sağlam karı atlattı.. (Şuan kendime gülüyorum sizde Gülebilirsiniz
)
Kışa girerken bağada yapmayı düşünüyorum kasnakları karpuz çıtası alarak yapabilirim ya da pvc boruyla da olabilir ancak bu naylon işini ucuz kolay asıl hallede bilirim, fikri olan?
dongyul
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
dongyul Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul