![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bugün Sn TCM nin bahçe sayfasında görünce aklıma geldi. Ablamların bahçe elma , ayva dolu. Annemle babam elmalar olmaya başlayınca yıkayıp dilip kuruturlar. Ben kışın çerez gibi yemeyide seviyorum elma kurusunu. Genelde de hiç şeker katmadan. Tarçın ve çekirdeksiz üzümle kaynatırım, tadına doyum olmaz. Kalan elmaları rendeden geçirip buzdolabına atabilirsiniz. Elmalı pastalar için hemen elinize gelir. İster pişirin, isterseniz çiğ olarak diffirizde uzunca bir süre saklayabilirsiniz. Bez torbada saklıyorum. Şimdilik poşette, görüntü için. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Elmaların bir de turşusunu deneyin derim sevgili aleydi. Çok güzel oluyor.Belki bir kısım vitaminlerini kaybediyorsa da güzel oluyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç duymamıştım sevgili Asmalıtepe. Bildiğimiz turşu gibi mi kuruyoruz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Evet aynı acur gibi, herşeyle birlikte de atabilirsiniz ama dilimledikten sonra atıyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Elmaları yıkayıp ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkarıp. İnce dilimlerle kesip, bir örtünün üzerine kağıt serip kurutuyoruz. 1cm den biraz fazla olabilir kalınlığı). Sonrasında bir avuç kuru çekirdeksiz üzümle, çubuk tarçın atıp kaynatıyorum. ( Çubuk tarçını bölüp atıyorum, fazlası acı yapabilir).Şeker atmaya gerek kalmıyor . Afiyet olsun. |
|
|
|
![]() |
|
|