Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
@ aleydi; elmaları kurutmak için yan komşu yağlı kağıdın üzerine koyun demişti, tohum kuruturkende nedense yağlı kağıdın üzerinde tohumlar daha çabuk kuruyor. Burada elmaların domates gibi güneş görmesine gerek yok herhalde, nane kurutur gibi serin gölge bir yerde kuruması gerek herhalde. Bir de çekirdeksiz üzüm+tarçın işin fantezi kısmı di mi, yoksa elmayı kuruttuğumuz haliyle dediğiniz gibi keseye katıp serin bir yerde saklayıp çerez niyetine yiyebiliriz.
|
Yağlı kağıtta olabilir tabi. Biz havalar sıcakken dış ortamda kurutmuştuk. Şuanda havalar oldukça serinledi. Ben şimdi evde denemeyi düşünüyorum. Soğuk hava da kuruması uzun sürebilir.
Tohumları bende yağlı kağıtta kurutmuştum geçen sene. Yine de yapışmasına engel olamadım. Bu yıl dosya kağıdında kuruttum daha memnun kaldım.
Çerez gibi tüketmesi de güzel.Çok üşengeç gördüm sizi

. Komposta halini de denemenizi öneririm.Posasını atıp sadece suyunu meyve suyu niyetine içiyoruz. Tercih sizin tabi

.