![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurt dışından almıştım, isterseniz özelden adresinizi gönderin, kargoyla göndereyim, okuyunca geri yollarsınız. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
İlginize teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Eylül Sonu
Artık kendini hissettirmeye başlayan sonbaharla birlikte öncelikli olarak verimi düşen bitkilerden başlayarak bahçeyi yeni sezona hazırlamaya devam ediyorum. Son demlerini yaşayan ve pek hoşumuza giden sarı salkım domates. ![]() Söküm işleminden sonra kalan domatesler. Geçtiğimiz yıl toprağa kattığımız malzemeler ve damla sulama kurulumu sonrası bu yıl çapalama yapılmamasına rağmen çok ciddi bir kaymak tabaka olumu görülmedi. ![]() Artık verimi iyice düşen ve hastalıklı olan domateslerin bulunduğu göbeği söküp lazanya malçlamayı yaptım. Bu göbekte malzemeyi fazla tutmuşum biraz daha yüksek oldu. ![]() Sayın Birnefestoprak' tan gelen mor domates. Az çekirdekli, bol etli ancak hastalıklar nedeniyle pek ürün alamadım dolayısıyla tohumunu bu yıl paylaşıma açamayacağım. Neyse ki kendime yetecek kadar tohum alabildim. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Eylül Sonu 2
Arkadaşın ablasının İtalya' dan getirdiği acı süs biberi. Oldukça acı bir çeşit. Kısmetse tohum paylaşımına açacağım. ![]() Kırmızı pancar hasadına başladık. ![]() Bu yıl tohum paylaşımına açmak istediğim ve etli ve lezzetli speckled roman tohumları. Bu kadar tohumu 4 tane kocaman domatesten teker teker toplayarak elde edebildim. Kış hazırlıklarına devam. Bir an önce olsalarda yesek. ![]() Ön bahçenin toprağı o kadar kötü durumdaki bu düğme çiçekleri dışında pek bir şey olmuyor. İyi ki varlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
8-9 Ekim Resimleri
Bu hafta hava durumuyla başlayalım istedim. Vakit kaybetmemek için sabah 6:00' da uyanıp yola düştüm. Vardığımda kuvvetli bir lodos vardı. ![]() Hızlıca kahvaltımı edip çalışmaya başladım. Siparişini verdiğim ilk parti gübreler gelip tam çalışmaya başlayacaktımki hava bozdu, yağmur çiselemeye başladı. ![]() Bahar mevsimlerinin en güzel yanı yağmurun hızlıca geçmesi nitekim bir saat kadar tatlı tatlı yağmur yağdıktan sonra hava yatıştı, pırıl pırıl bir gökyüzü çıktı. ![]() Bu da gün batımından sonrası. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
8-9 Ekim Resimleri 2
Sayın Bahçeden' den satın aldığım turuncu lunchbox biberi. Biraz geç ekildiği için geç olgunlaştı. Görüntüsü de yemesi de tatlı mı tatlı, bol sulu bir çeşit. ben kendi adıma beğendim. ![]() Speckled Roman domates. iki kök ekmiştim biri daha başlarda kurudu. Bu inanılmaz verimli bir çeşitmiş, hala üstünde domatesler var ve çiçek açıyor. Seneye kesin daha çok ekilecek türlerden. ![]() Üzerindeki biberler sökülen göbekte lazanya malçlandı. Haftaya kısmetse kalan 3 küçük göbeği bitirmeyi hedefliyorum. ![]() Ağırlıklı olarak sökülen biberler başta olmak üzere bu haftaki hasat. Şükür hala dalından domates, biber yiyebiliyoruz. ![]() Bu da bahçemizin panteri. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
16 Ekim Resimleri
Sonbahar kendine has güzellikleriyle birlikte geldi. ![]() ![]() |