![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimde Patricia Lanza'nın "Lasagna Gardening" isimli kitabı var. 98 basımlı harika bir kitap. Uzun zamandır bir köşede kalmıştı. Şimdi tekrar göz önüne aldım. Orada da gazete kullanımı var ama 98'den bu yana bazı gerekli hassasiyetler de edindik. Çok önemli değildi, o sıralar üniversitede matbaa mürekkebiyle çalışır, elimize bulaştırır, sorun etmezdik, kimse de bir uyarıda bulunmazdı. Sonraları öğrendik ki sakıncalıymış. Neyse, kitabı sayenizde yeniden incelemeye başladım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
![]() Kitaba gelince internetten bulmaya çalışayım bakalım neler varmış içinde. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada kitap İngilizce; Türkçe çevirisi yok. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurt dışından almıştım, isterseniz özelden adresinizi gönderin, kargoyla göndereyim, okuyunca geri yollarsınız. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginize teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Eylül Sonu
Artık kendini hissettirmeye başlayan sonbaharla birlikte öncelikli olarak verimi düşen bitkilerden başlayarak bahçeyi yeni sezona hazırlamaya devam ediyorum. Son demlerini yaşayan ve pek hoşumuza giden sarı salkım domates. ![]() Söküm işleminden sonra kalan domatesler. Geçtiğimiz yıl toprağa kattığımız malzemeler ve damla sulama kurulumu sonrası bu yıl çapalama yapılmamasına rağmen çok ciddi bir kaymak tabaka olumu görülmedi. ![]() Artık verimi iyice düşen ve hastalıklı olan domateslerin bulunduğu göbeği söküp lazanya malçlamayı yaptım. Bu göbekte malzemeyi fazla tutmuşum biraz daha yüksek oldu. ![]() Sayın Birnefestoprak' tan gelen mor domates. Az çekirdekli, bol etli ancak hastalıklar nedeniyle pek ürün alamadım dolayısıyla tohumunu bu yıl paylaşıma açamayacağım. Neyse ki kendime yetecek kadar tohum alabildim. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|