agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10754Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-10-2016, 10:35   #11
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Lahana turşusu

Lahanalarımız olmuş, hatta (her zamanki gibi) hafiften geçmeli olmuş. Beş kadar kopardık, akrabalara, komşuya dağıttık. Bir tanesi dolmalık olabilecek şekildeyken kalanları patır patır tam kısırlıktı. Bizim bahçeden diye öyle mi geldi bilmiyorum sulu ve tatlı oldukça güzeldi

Eve gelince turşu yapalım diye tarif arandım koca sitede pek lahana turşusu yapan olmadığını görünce sağa sola sardım, topladığım bilgileri birleştirip yaptım bir şeyler.

Kısaca ' lahana turşusu tarifi ' ;

Bir litre temiz suya bir çay bardağı ev yapımı elma sirkesi, iki buçuk yemek kaşığı iri kaya tuzu, bir tutam limon tuzu katıp karıştırdım. Kavanozun dibine yarım avuç nohut, iki lokma ekmek içi ve beş altı diş sarımsak attım. Bu arada lahanaları yumuşaması için yarım dakika kadar sıcak suda beklettim ve kavanozun içerisine bir kaç tane bütün biber ile birlikte iyice sıkıştırarak doldurdum. Üzerine suyu ekledim, yetmeyince oranlara bağlı kalarak su ekledim. İki saat sonra baktım lahanalar kavanozun içerisinde yüzüyor Öğleyin eve gittiğimde kırmızı lahana da atayım içine hem renk versin hem de kavanozu dolduralım. Yolum üzerindeki defne ağaçlarından da bir kaç yaprak koparıp sallıyayım, üzerine kapak yapmak içinde bulabilirsem kereviz yaprağı Sonradan yapılan müdahaleler inşallah turşuyu üzmez.

Bu arada benim yaptığım elma sirkelerinin neredeyse bir yıl olacak ama sanki bozulmuş gibi tat ve kokusu var. Oysa sürekli sirke anası oluşturup duruyorlardı.

Turşumuzun başrol oyuncuları lahana,

Name:  lahana 02.10.2016.jpg
Views: 865
Size:  38.3 KB

Ve bu yıl ilk kez diktiğimiz kırmızı lahanalarımız,

Name:  kırmızı lahana 02.10.2016.jpg
Views: 743
Size:  41.2 KB

Seneye bulabilirsek kışlıkları tohumdan yetiştirmeli. Aldığımız hazır fideleri aynı anda diktiğimiz için haliye aynı anda olgunlaşıyor ve elimizde patlıyor. Birer hafta arayla ekip dikersek daha çok işimize yarayacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025