![]() |
|
![]() |
#1711 |
Ağaç Dostu
|
Dun 200 lıtre K TS 1 adlı torf soylemıs bugun geldı. Bıraz pahalı olsada gecen senekı torflar ıle karısınca super oldu. Torfları balık kopuklerıne doldurup hazır hale getırıyorum. Kısmet olursa yarın ekım yapacagım. Bu sene eskı torfları kullandıgım ıcın tohumları fungusıt ıle ılaclayacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
************************************************** ********************* Gönderdiğim salatalık tohumu ile ilgili düşünce ve deneyimlerim; Fide yetiştirmeden direkt ekim yapacağınız yere ekerseniz daha çabuk uyum sağlıyor ve daha hızlı gelişiyorlar.(fide de başarılı olamadım, toprağa ve havaya uyum sağlamakta gelişmekte çok zorlandılar) sonradan tohumdan ektim onları geçtiler. Çok güçlü gövde yapısına sahip ve bunu destelemek amaçlı tohumlukta bırakmayacağım için ilk 2-3 meyvesini çiçek aşamasında kopartıyordum. Süper maraton F1 ve benzerlerine göre hastalıklara ve börtü böceğe daha dayanaklı bir yapıya sahip geldi bana. Meyveleri çok büyük ve fazla olduğu için diğer türlere oranla çok zengin toprak ve gübre takviyesine ihtiyaç duyuyor. Ziraatçı arkadaş "Meyve büyüklüğünden dolayı Lokantalar ve Kozmetik sanayinde çok tutulan bir tür" demişti. Meyveleri büyük olmasına rağmen küçük badem salatalıklardan lezzet ve yeme kolaylığı olarak hiç farkı yok. Tam sofralık 1 tanesi 5-6 kişiye kahvaltıda bol bol yetiyor. ![]() Geçtiğimiz sezon turşusunu da yaptık erime olmadığı gibi çokta güzel olmuşlardı. Meyve büyüklüğünü 46 cm büyütmüştüm, siz tohumluk bırakacağınıza ve de bakım daha güzel olacağına göre bunun kat kat üstüne çıkacaksınız demektir. ![]() Ortalama 20-30 cm arası üzerindeki dikenleri azalıyor veya kayboluyor, koparılabilir duruma geliyor en genç çıtır dönemi oluyor. Yazacaklarım şimdilik bu kadar, sezon başlayınca fotoğraflarını bekleriz. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Ağaç Dostu
|
50 dereceye kadar ısıtma yapabildim ama daha yukarı çıkamadım. Aklıma sonradan yaş gübre kullanmak geldi. Yazın artan torfları poşetleyip üzerine yaş hayvan gübresi atacağım. Bol bol yanma olsun. Acaba seraya eksem nasıl olur? Bizim burası geceleri nemli olduğu için çabuk hastalık kapıyorlar. Rahmetli dedem her sene bunun gibi çeşitten ekerdi. 1 hıyardan dünya salata çıkıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sera içerisine ekme konusunu siz daha iyi bilirsiniz. Biliyorsunuz ki salatalık uygun toprak ve hava ısısında 3-5 gün arasında çıkmaya başlıyor. Anlamak için iki aşamalı yapabilirsiniz. örnek: 1. gurup 15 mart 2. gurup 1 nisan gibi tabi ki! ekim tarihleri sizin bölgenin ve seranın ısı durumuna göre değişir. Ekeceğin serada malçlama naylonu kullanırsanız topraktaki suyun buharlaşmasını ciddi ölçüde azaltmış dolayısıyla da havada ki nemi de azaltmış olursunuz. Aynı zamanda daha az su ile üretim yaparsınız. Yabani ot olayını söylememe zaten gerek yok onlara yaşama şansı dahi vermemiş olursunuz. Bu videoda malçlamayı sadece ürünün ekili olduğu bölüme yapmışlar, benim bahsettiğim sera tabanını tamamen kaplamak veya yürüme yolları açık kalabilir. Malçlama naylonu sayesinde biraz daha erken ekmiş olursunuz yani zamandan da tasarruf edebilirsiniz, Bu konuyu nem olayına çözüm olarak enine boyuna araştırın isterseniz. [youtube]TIbkSiiTuU0[/youtube] Düzenleyen sinbas : 03-02-2016 saat 19:55 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın İsmailkuzucu; ve Sinbas kafa kafa vermişiniz vallahi dünyaları kurtarıyorsunuz sizi böyle görünce mutlu oldum güzel işler çıkıyor belli ^^ Bende sizlerle malçlama hakkında bildiğim kadarıyla bilgi vermek istedim... amaç bu videoda patates ekilmiş suyu buharlaşmasını engellemek değil sıcak ortam oluşturmak sizinde dediğiniz gibi... zaten bu malçları tamamnını bitki kendine gelince havalar iyice ısınınca kaldırıyorlar... İlk malçlama uzakdoğuda yapılmaya başlandı amaç aşırı yağmur aldığı için gübre ve mineraller yağmurda yıkanıp gidiyordu ve bahçeler kısa sürede verimsizleşiyordu. Sonuç bu plastik malçlama naylonları çıktı oraya.. Bende iki üç yıl malçlama yaptım serada salatalıklarda ama yararı kadar zararınıda gördüm gövde çürüklüğü mantar nematodan göz açamadım hep kök hastalıklarıyla uğraştım. en sonunda yanlardan açtım sadece damlamanın geçtiği hat üzerinde bıraktım... Suyun buharlaşmasını engelledim ve serayı 3 günde bir sulama yapmaya başladım.. Eğer yaparsanız sizinde deneyimlerinizi gözlemleriz.^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2016
|
İsmail bey, 2 senedir yazdığınız paylaşımları sayfanızı görünce bir çırpıda okudum. Yaklaşık 1 günde son sayfaya kadar ulaştım ![]() Paylaşımlarınıza devam etmenizi ve bu işle hobi ya da ticari olarak uğraşan bizlere yol göstermeye devam ediniz. Forumdaki ilk mesajımda size nasip oldu ![]() Sakarya, pamukova civarlarında ufak bir tarla aldım (2 ha)ve hafta sonları işten kalan zamanlarımda vakit geçireceğim. Bu işlere yeni başlayan birisi olarak sizin tavsiyelerinizle bazı denemeler yapmaya başlayacağım. İlk olarak toprak analizi ile başlayacağım. Numune aldığım toprak aşırı nemli bu yüzden kil oranı çok yüksek diye düşünüyorum. Tarla göl kenarında ve rakımı 1000 m de. Nereden başlanmalı? Bu konuda sizin tavsiyelerinizi almak isterim. Selamlar, Sevgiler, Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Ağaç Dostu
|
2016 yılının ılk tohum ekımı bıttı sayılır. Domates, bıber, patlıcan ve cıcekler bıttı. Yarın kalan tohumlarıda ekıp sıtıcı fılmlerı yayacagım. Bu sene ısıtıcıyı dereceye gore ayarlacagım. Bu sera gecen senekı seraya gore daha sıcak. Fotografları aksama eklecegım suan bahcedeyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizi tanıyalım aşağıdaki lingi tıklayıp kısaca kendinizi tanıtabilirsiniz. yöneticiler olaya el atmadan ben söyleyim.. ![]() Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz? Bahçeniz için bir başlık açabilir (Kuhan/Bahçe gibi) oradan sorular sorabilir yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı resimleyerek bir bir anlatırsınız. Herkes bildiği konularda size yardımcı olmaktan zevk alacaktır. İnanıyorum ki birbirimizden alacağımız çok güzel bilgiler ve fikirler vardır. Nasıl açılacağını nereden nasıl başlanacağını diğer bahçeleri inceleyerek bulabilirsiniz. Üyelerin Bahçeleri - agaclar.net Sayın İsmail Kuzucunun ilk sayfasındaki metni okursanız size bir fikir verecektir. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/33546.htm Şimdiden hayırlı olsun kolay gelsin. Sevgi ve saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha çok dikkat çeken özelliği harika bir kök oluşumu sağlaması. Küçücük fidelerde 4-5 kat saçak kök oluşumu oldu. Firma önemli değil, tohum kaplama ürünlerini mutlaka kullanmak gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dışar ortamda kullanmak gerekli, topraktaki nem ne kadar dengeli olursa verim o kadar artıyor. Bu sene malçlamayı çileklerde mutlaka deneceğim. Otlardan kurtulsunlar yeterli. Ot ilacı kullanmadığım için başa çıkması zor oluyor. (Ekim arası çok sık.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendinize bir bahçe sayfası açarsanız orada bilgileriniz, paylaşabilirsiniz, bizlerde fikirlerimizi yazıp yardımcı oluruz. İyi akşamlar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ziraatları gezdim dolaştım süper maraton f1 salatalık tohumu bulamadım ayrıca maraton diye sorduğumda herkes bildi ama tohum yok ortada. Ayrıca maraton yerine murat f1 ekin dediler ben daha öncede murat f1 ekmiştim memnun kalmıştım sizin anlattığınız gibi bir ceşit ama murat f1 de yok. Ellerinde silor hep dayanıksız çeşitler var. Bugün alabildiğim fasulye tohumu oldu sonunda bulabildim ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Ağaç Dostu
|
Max 2001 çeşidide iyidir. Maratonun bir üst modeli gibi. Önceden ara ara bulamazdık artık netten kendim sipariş veriyorum. Herkes kâr koyup satmış. ![]() Hatta artık fideler bile tohum parasına satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Ağaç Dostu
|
Aslında sorun şu salatalık tohumunun paketleri 1000'lik veya 500'lük ve paketin fiyatı o yüzden çok pahalı. Ayrıca tohumu açık olarak satmıyorlar paketi direk büyük üreticilere satıyorlar böyle olunca da bizim gibi hobicilere ulaşmıyor... Çünkü 500'lük paket alsam 300 küsür tl ye kaç yıl ekerim onu bilmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene fide serası kesinlikle harika oldu. Bu sera kuytuda kaldığı için ısı farkı çok değişik oluyor. Ayrıca örtüsü daha kalın malzemeden yapılma. Dışar ısısı -3 olduğu zaman sera içindeki torf sıcaklığı 15.3 derecedeydi. Böyle olunca ısıtıcıya neredeyse hiç gerek olmayacak. Günde 1 saat yeterli olacak gibi. 36 m2 alanda 5 adet ısıtıcı var. Saatte 15 dakika olarak ayarlı. Gece yarısı 45 dakika çalışıyor. 1 gece deneme yaptım, 0,70 kw bir elektrik tükemi oldu. Yani 2 gecede 1,5 kw. Isı ayarlı yapıp daha kullanışlı yapmakta gerekli. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Ağaç Dostu
|
Sizin adınıza ben heyecanlandım kendi seram gibi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|