agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-02-2016, 12:59   #1711
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Dun 200 lıtre K TS 1 adlı torf soylemıs bugun geldı. Bıraz pahalı olsada gecen senekı torflar ıle karısınca super oldu.

Torfları balık kopuklerıne doldurup hazır hale getırıyorum. Kısmet olursa yarın ekım yapacagım.

Bu sene eskı torfları kullandıgım ıcın tohumları fungusıt ıle ılaclayacagım.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2016, 13:44   #1712
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster

Bu sene eskı torfları kullandıgım ıcın tohumları fungusıt ıle ılaclayacagım.
Ayrıca 80° de sterilizasyon yapma imkanınız olsa daha isabetli olur du.

Gönderdiğim salatalık tohumu ile ilgili düşünce ve deneyimlerim;
Fide yetiştirmeden direkt ekim yapacağınız yere ekerseniz daha çabuk uyum sağlıyor ve daha hızlı gelişiyorlar.(fide de başarılı olamadım, toprağa ve havaya uyum sağlamakta gelişmekte çok zorlandılar) sonradan tohumdan ektim onları geçtiler.

Çok güçlü gövde yapısına sahip ve bunu destelemek amaçlı tohumlukta bırakmayacağım için ilk 2-3 meyvesini çiçek aşamasında kopartıyordum.

Süper maraton F1 ve benzerlerine göre hastalıklara ve börtü böceğe daha dayanaklı bir yapıya sahip geldi bana.

Meyveleri çok büyük ve fazla olduğu için diğer türlere oranla çok zengin toprak ve gübre takviyesine ihtiyaç duyuyor.

Ziraatçı arkadaş "Meyve büyüklüğünden dolayı Lokantalar ve Kozmetik sanayinde çok tutulan bir tür" demişti.

Meyveleri büyük olmasına rağmen küçük badem salatalıklardan lezzet ve yeme kolaylığı olarak hiç farkı yok. Tam sofralık 1 tanesi 5-6 kişiye kahvaltıda bol bol yetiyor.

Geçtiğimiz sezon turşusunu da yaptık erime olmadığı gibi çokta güzel olmuşlardı.

Meyve büyüklüğünü 46 cm büyütmüştüm, siz tohumluk bırakacağınıza ve de bakım daha güzel olacağına göre bunun kat kat üstüne çıkacaksınız demektir.

Ortalama 20-30 cm arası üzerindeki dikenleri azalıyor veya kayboluyor, koparılabilir duruma geliyor en genç çıtır dönemi oluyor.

Yazacaklarım şimdilik bu kadar, sezon başlayınca fotoğraflarını bekleriz.

Kolay gelsin.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2016, 17:19   #1713
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

50 dereceye kadar ısıtma yapabildim ama daha yukarı çıkamadım. Aklıma sonradan yaş gübre kullanmak geldi. Yazın artan torfları poşetleyip üzerine yaş hayvan gübresi atacağım. Bol bol yanma olsun.

Acaba seraya eksem nasıl olur? Bizim burası geceleri nemli olduğu için çabuk hastalık kapıyorlar.

Rahmetli dedem her sene bunun gibi çeşitten ekerdi. 1 hıyardan dünya salata çıkıyordu.

sinbas, Muda, dongyul ve 4 kişi beğendi.
Eski 03-02-2016, 17:41   #1714
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Kullanılan içerik: klasman fide torfu, hindistan cevizi torfu ve perlit.. Ekime hazırlanan köpükler. 64 adet köpük yetmezse yandık.

Name:  IMG_3013.jpg
Views: 926
Size:  72.7 KB

Name:  IMG_3014.jpg
Views: 917
Size:  73.6 KB

Name:  IMG_3016.jpg
Views: 920
Size:  71.8 KB

Name:  IMG_3017.jpg
Views: 908
Size:  51.6 KB

Name:  IMG_3019.jpg
Views: 896
Size:  72.4 KB

Eski 03-02-2016, 18:07   #1715
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Bahçe biraz renklensin.

Name:  IMG_3065.jpg
Views: 874
Size:  72.2 KB

Name:  IMG_3066.jpg
Views: 886
Size:  67.5 KB

Name:  IMG_3067.jpg
Views: 874
Size:  52.2 KB

Name:  IMG_3068.jpg
Views: 919
Size:  54.5 KB

Eski 03-02-2016, 18:08   #1716
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Name:  IMG_3069.jpg
Views: 881
Size:  51.1 KB

Name:  IMG_3070.jpg
Views: 892
Size:  54.8 KB

Name:  IMG_3071.jpg
Views: 885
Size:  61.8 KB

Name:  IMG_3073.jpg
Views: 906
Size:  64.3 KB

Eski 03-02-2016, 18:09   #1717
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Name:  IMG_3074.jpg
Views: 866
Size:  57.6 KB

Name:  IMG_3075.jpg
Views: 875
Size:  42.5 KB

Name:  IMG_3077.jpg
Views: 889
Size:  52.0 KB

Eski 03-02-2016, 18:45   #1718
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
50 dereceye kadar ısıtma yapabildim ama daha yukarı çıkamadım. Aklıma sonradan yaş gübre kullanmak geldi. Yazın artan torfları poşetleyip üzerine yaş hayvan gübresi atacağım. Bol bol yanma olsun.

Acaba seraya eksem nasıl olur? Bizim burası geceleri nemli olduğu için çabuk hastalık kapıyorlar.

Rahmetli dedem her sene bunun gibi çeşitten ekerdi. 1 hıyardan dünya salata çıkıyordu.
Isıtma amaçlı gübre kullanmak güzel fikir fakat Taze At gübresi bulursanız 70-80° gibi çok daha ciddi rakamlara ulaşabilirsiniz.

Sera içerisine ekme konusunu siz daha iyi bilirsiniz.
Biliyorsunuz ki salatalık uygun toprak ve hava ısısında 3-5 gün arasında çıkmaya başlıyor.
Anlamak için iki aşamalı yapabilirsiniz.
örnek:
1. gurup 15 mart
2. gurup 1 nisan gibi tabi ki! ekim tarihleri sizin bölgenin ve seranın ısı durumuna göre değişir.

Ekeceğin serada malçlama naylonu kullanırsanız topraktaki suyun buharlaşmasını ciddi ölçüde azaltmış dolayısıyla da havada ki nemi de azaltmış olursunuz.

Aynı zamanda daha az su ile üretim yaparsınız.

Yabani ot olayını söylememe zaten gerek yok onlara yaşama şansı dahi vermemiş olursunuz.

Bu videoda malçlamayı sadece ürünün ekili olduğu bölüme yapmışlar, benim bahsettiğim sera tabanını tamamen kaplamak veya yürüme yolları açık kalabilir. Malçlama naylonu sayesinde biraz daha erken ekmiş olursunuz yani zamandan da tasarruf edebilirsiniz, Bu konuyu nem olayına çözüm olarak enine boyuna araştırın isterseniz.

[youtube]TIbkSiiTuU0[/youtube]

Düzenleyen sinbas : 03-02-2016 saat 19:55
Eski 03-02-2016, 20:49   #1719
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Sayın İsmailkuzucu; ve Sinbas kafa kafa vermişiniz vallahi dünyaları kurtarıyorsunuz sizi böyle görünce mutlu oldum güzel işler çıkıyor belli ^^

Bende sizlerle malçlama hakkında bildiğim kadarıyla bilgi vermek istedim... amaç bu videoda patates ekilmiş suyu buharlaşmasını engellemek değil sıcak ortam oluşturmak sizinde dediğiniz gibi... zaten bu malçları tamamnını bitki kendine gelince havalar iyice ısınınca kaldırıyorlar... İlk malçlama uzakdoğuda yapılmaya başlandı amaç aşırı yağmur aldığı için gübre ve mineraller yağmurda yıkanıp gidiyordu ve bahçeler kısa sürede verimsizleşiyordu. Sonuç bu plastik malçlama naylonları çıktı oraya.. Bende iki üç yıl malçlama yaptım serada salatalıklarda ama yararı kadar zararınıda gördüm gövde çürüklüğü mantar nematodan göz açamadım hep kök hastalıklarıyla uğraştım. en sonunda yanlardan açtım sadece damlamanın geçtiği hat üzerinde bıraktım... Suyun buharlaşmasını engelledim ve serayı 3 günde bir sulama yapmaya başladım.. Eğer yaparsanız sizinde deneyimlerinizi gözlemleriz.^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2016, 14:22   #1720
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2016
İsmail bey,
2 senedir yazdığınız paylaşımları sayfanızı görünce bir çırpıda okudum. Yaklaşık 1 günde son sayfaya kadar ulaştım Verdiğiniz bilgiler için bu vesile ile teşekkür ederim. Öğrendiklerinizi aktarmanız ve üslubunuz takdire şayan.
Paylaşımlarınıza devam etmenizi ve bu işle hobi ya da ticari olarak uğraşan bizlere yol göstermeye devam ediniz. Forumdaki ilk mesajımda size nasip oldu

Sakarya, pamukova civarlarında ufak bir tarla aldım (2 ha)ve hafta sonları işten kalan zamanlarımda vakit geçireceğim. Bu işlere yeni başlayan birisi olarak sizin tavsiyelerinizle bazı denemeler yapmaya başlayacağım. İlk olarak toprak analizi ile başlayacağım. Numune aldığım toprak aşırı nemli bu yüzden kil oranı çok yüksek diye düşünüyorum. Tarla göl kenarında ve rakımı 1000 m de. Nereden başlanmalı? Bu konuda sizin tavsiyelerinizi almak isterim.
Selamlar,
Sevgiler,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kuhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2016, 15:51   #1721
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

2016 yılının ılk tohum ekımı bıttı sayılır. Domates, bıber, patlıcan ve cıcekler bıttı. Yarın kalan tohumlarıda ekıp sıtıcı fılmlerı yayacagım.

Bu sene ısıtıcıyı dereceye gore ayarlacagım. Bu sera gecen senekı seraya gore daha sıcak. Fotografları aksama eklecegım suan bahcedeyım

sinbas, dongyul, Vegy ve 3 kişi beğendi.
Eski 05-02-2016, 16:10   #1722
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kuhan Mesajı Göster
İsmail bey,
2 senedir yazdığınız paylaşımları sayfanızı görünce bir çırpıda okudum. Yaklaşık 1 günde son sayfaya kadar ulaştım Verdiğiniz bilgiler için bu vesile ile teşekkür ederim. Öğrendiklerinizi aktarmanız ve üslubunuz takdire şayan.
Paylaşımlarınıza devam etmenizi ve bu işle hobi ya da ticari olarak uğraşan bizlere yol göstermeye devam ediniz. Forumdaki ilk mesajımda size nasip oldu

Sakarya, pamukova civarlarında ufak bir tarla aldım (2 ha)ve hafta sonları işten kalan zamanlarımda vakit geçireceğim. Bu işlere yeni başlayan birisi olarak sizin tavsiyelerinizle bazı denemeler yapmaya başlayacağım. İlk olarak toprak analizi ile başlayacağım. Numune aldığım toprak aşırı nemli bu yüzden kil oranı çok yüksek diye düşünüyorum. Tarla göl kenarında ve rakımı 1000 m de. Nereden başlanmalı? Bu konuda sizin tavsiyelerinizi almak isterim.
Selamlar,
Sevgiler,

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoş gelmişsiniz sayın Kuha;

Sizi tanıyalım aşağıdaki lingi tıklayıp kısaca kendinizi tanıtabilirsiniz.
yöneticiler olaya el atmadan ben söyleyim..

Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz?

Bahçeniz için bir başlık açabilir (Kuhan/Bahçe gibi) oradan sorular sorabilir yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı resimleyerek bir bir anlatırsınız.
Herkes bildiği konularda size yardımcı olmaktan zevk alacaktır.

İnanıyorum ki birbirimizden alacağımız çok güzel bilgiler ve fikirler vardır.

Nasıl açılacağını nereden nasıl başlanacağını diğer bahçeleri inceleyerek bulabilirsiniz.

Üyelerin Bahçeleri - agaclar.net

Sayın İsmail Kuzucunun ilk sayfasındaki metni okursanız size bir fikir verecektir.

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/33546.htm

Şimdiden hayırlı olsun kolay gelsin.

Sevgi ve saygılarımla.

Eski 05-02-2016, 17:02   #1723
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
merhaba ismail bey.candem tohum kaplama ürününü kullandınız heralde ne gibi faydaları bilgi verebilir misiniz.teşekkürler.
İlk olarak kötü hava koşullarında çok iyi çimlenme sağlıyor. Geçen sene ilk ekimde kullandığım ürünü ikinci etapta havalar ısındı diye kullanmamıştım. Fideler fazla soğukolmaması rağmen zor canlandılar.

Daha çok dikkat çeken özelliği harika bir kök oluşumu sağlaması. Küçücük fidelerde 4-5 kat saçak kök oluşumu oldu.

Firma önemli değil, tohum kaplama ürünlerini mutlaka kullanmak gerekli.

zelish, dongyul, Vegy ve 5 kişi beğendi.
Eski 05-02-2016, 17:13   #1724
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın İsmailkuzucu; ve Sinbas kafa kafa vermişiniz vallahi dünyaları kurtarıyorsunuz sizi böyle görünce mutlu oldum güzel işler çıkıyor belli ^^

Bende sizlerle malçlama hakkında bildiğim kadarıyla bilgi vermek istedim... amaç bu videoda patates ekilmiş suyu buharlaşmasını engellemek değil sıcak ortam oluşturmak sizinde dediğiniz gibi... zaten bu malçları tamamnını bitki kendine gelince havalar iyice ısınınca kaldırıyorlar... İlk malçlama uzakdoğuda yapılmaya başlandı amaç aşırı yağmur aldığı için gübre ve mineraller yağmurda yıkanıp gidiyordu ve bahçeler kısa sürede verimsizleşiyordu. Sonuç bu plastik malçlama naylonları çıktı oraya.. Bende iki üç yıl malçlama yaptım serada salatalıklarda ama yararı kadar zararınıda gördüm gövde çürüklüğü mantar nematodan göz açamadım hep kök hastalıklarıyla uğraştım. en sonunda yanlardan açtım sadece damlamanın geçtiği hat üzerinde bıraktım... Suyun buharlaşmasını engelledim ve serayı 3 günde bir sulama yapmaya başladım.. Eğer yaparsanız sizinde deneyimlerinizi gözlemleriz.^^
Akıl akıldan üstündür demişler, büyük veya küçük fikirleri dinlemek gerekli. Sera içindeki malçlamaya karşıyım. Bunu önceden de yazmıştım sanırım. Sera otlasın zorun değil el ile yolmaya bile razıyım. Hiç ot çıkmayan seralar bile gördüm. Toprağı öldürmeye gerek yok. Serada çapalama şart, bunu yapması malçlama olunca imkansız.

Dışar ortamda kullanmak gerekli, topraktaki nem ne kadar dengeli olursa verim o kadar artıyor. Bu sene malçlamayı çileklerde mutlaka deneceğim. Otlardan kurtulsunlar yeterli. Ot ilacı kullanmadığım için başa çıkması zor oluyor. (Ekim arası çok sık.)

zelish, dongyul, Vegy ve 3 kişi beğendi.
Eski 05-02-2016, 17:20   #1725
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kuhan Mesajı Göster
İsmail bey,

İlk olarak toprak analizi ile başlayacağım. Numune aldığım toprak aşırı nemli bu yüzden kil oranı çok yüksek diye düşünüyorum. Tarla göl kenarında ve rakımı 1000 m de. Nereden başlanmalı? Bu konuda sizin tavsiyelerinizi almak isterim.
Selamlar,
Sevgiler,
İlginiz için teşekkür ederim. Yağışlardan sonraki tahlil sizi yanıltacaktır. Bahar ayını bekleyebilirsiniz. Ne ekeceğinize karar vermeden fazla bişey söylemek zor.

Kendinize bir bahçe sayfası açarsanız orada bilgileriniz, paylaşabilirsiniz, bizlerde fikirlerimizi yazıp yardımcı oluruz.

İyi akşamlar dilerim.

Vegy ve Jakin beğendi.
Eski 05-02-2016, 17:28   #1726
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Süper maraton F1 ve benzerlerine göre hastalıklara ve börtü böceğe daha dayanaklı bir yapıya sahip geldi bana.
Aklıma ilk hıyar cinsimiz geldi. Bu çeşit silor hıyarda çok verimli bir çeşit. Yer değişikliği yaptığımız zaman bu çeşit neme fazla dayanamadı. Fazla nem olmayan bölgelereki üreticiler mutlaka deneme yapmalı.

Eski 05-02-2016, 18:07   #1727
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Kudret narı (100 adet) ve altın çilek tohumu (500 adet) arıyorum. Olan veya bulabilen olursa özel mesaj ile iletişim kurabilir.

Bu mesajı daha sonra sileceğim, cevap yazmayınız..

SambaMustafa beğendi.
Eski 05-02-2016, 18:48   #1728
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Bugün ziraatları gezdim dolaştım süper maraton f1 salatalık tohumu bulamadım ayrıca maraton diye sorduğumda herkes bildi ama tohum yok ortada. Ayrıca maraton yerine murat f1 ekin dediler ben daha öncede murat f1 ekmiştim memnun kalmıştım sizin anlattığınız gibi bir ceşit ama murat f1 de yok. Ellerinde silor hep dayanıksız çeşitler var. Bugün alabildiğim fasulye tohumu oldu sonunda bulabildim ^^

Eski 05-02-2016, 19:09   #1729
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Max 2001 çeşidide iyidir. Maratonun bir üst modeli gibi. Önceden ara ara bulamazdık artık netten kendim sipariş veriyorum. Herkes kâr koyup satmış.

Hatta artık fideler bile tohum parasına satılıyor.

dongyul ve SambaMustafa beğendi.
Eski 05-02-2016, 19:26   #1730
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Aslında sorun şu salatalık tohumunun paketleri 1000'lik veya 500'lük ve paketin fiyatı o yüzden çok pahalı. Ayrıca tohumu açık olarak satmıyorlar paketi direk büyük üreticilere satıyorlar böyle olunca da bizim gibi hobicilere ulaşmıyor... Çünkü 500'lük paket alsam 300 küsür tl ye kaç yıl ekerim onu bilmiyorum...

Eski 05-02-2016, 19:53   #1731
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Tohum kaplama.

Name:  IMG_3109.jpg
Views: 807
Size:  54.2 KB

Name:  IMG_3110.jpg
Views: 827
Size:  53.9 KB

Eski 05-02-2016, 19:55   #1732
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Name:  IMG_3121.jpg
Views: 824
Size:  65.4 KB

Name:  IMG_3122.jpg
Views: 850
Size:  64.5 KB

Name:  IMG_3123.jpg
Views: 852
Size:  55.1 KB

Eski 06-02-2016, 16:43   #1733
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Tohumların keyfi yerinde olsa gerek, daha ne olsun.

Name:  IMG_3201.jpg
Views: 817
Size:  74.7 KB

Eski 08-02-2016, 18:32   #1734
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Kıvırcık candır.

Name:  IMG_3247.jpg
Views: 800
Size:  72.8 KB

Name:  IMG_3248.jpg
Views: 786
Size:  53.2 KB

Eski 10-02-2016, 00:03   #1735
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Bu sene fide serası kesinlikle harika oldu. Bu sera kuytuda kaldığı için ısı farkı çok değişik oluyor. Ayrıca örtüsü daha kalın malzemeden yapılma.

Dışar ısısı -3 olduğu zaman sera içindeki torf sıcaklığı 15.3 derecedeydi. Böyle olunca ısıtıcıya neredeyse hiç gerek olmayacak. Günde 1 saat yeterli olacak gibi.

36 m2 alanda 5 adet ısıtıcı var. Saatte 15 dakika olarak ayarlı. Gece yarısı 45 dakika çalışıyor. 1 gece deneme yaptım, 0,70 kw bir elektrik tükemi oldu. Yani 2 gecede 1,5 kw. Isı ayarlı yapıp daha kullanışlı yapmakta gerekli.

Name:  IMG_3180.jpg
Views: 745
Size:  63.2 KB

Eski 10-02-2016, 19:15   #1736
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Şükür seraya başlayabildik.

Name:  IMG_3255.jpg
Views: 724
Size:  45.0 KB

Name:  IMG_3256.jpg
Views: 690
Size:  52.8 KB

Name:  IMG_3257.jpg
Views: 698
Size:  52.9 KB

Name:  IMG_3261.jpg
Views: 718
Size:  41.2 KB

Name:  IMG_3259.jpg
Views: 697
Size:  59.5 KB

Eski 10-02-2016, 19:39   #1737
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sizin adınıza ben heyecanlandım kendi seram gibi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ^^

Eski 13-02-2016, 17:57   #1738
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

İlk deneme saksımız.

Name:  12717613_1684906478393437_3874468221761919131_n.jpg
Views: 641
Size:  44.6 KB

Name:  12717268_1684906508393434_4986096612595537272_n.jpg
Views: 616
Size:  33.9 KB

Name:  12688094_1684906488393436_3037238896536452008_n.jpg
Views: 630
Size:  37.5 KB

Name:  12728866_1684906511726767_2003538986661685868_n.jpg
Views: 614
Size:  37.5 KB

Name:  12705778_1684906565060095_8183618169019384980_n.jpg
Views: 622
Size:  39.8 KB

zelish, kursun, vehbi ve 8 kişi beğendi.
Eski 13-02-2016, 17:59   #1739
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Name:  12744257_1684906618393423_7180690320928369866_n.jpg
Views: 612
Size:  33.6 KB

Name:  12734000_1684906675060084_8859052194861632838_n.jpg
Views: 645
Size:  65.3 KB

Name:  12728924_1684906748393410_8539802567021089643_n.jpg
Views: 616
Size:  40.5 KB

Name:  12733397_1684906815060070_855810813734394835_n.jpg
Views: 635
Size:  40.4 KB

Name:  12742580_1684906858393399_5725859785053372541_n.jpg
Views: 634
Size:  45.6 KB

Tüm fotoğraflar: https://www.facebook.com/gelecektari...84907018393383

gilan, zelish, kursun ve 24 kişi beğendi.
Eski 13-02-2016, 23:21   #1740
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Çok güzeel, rastgelsin inşallah sevgili İsmail Kuzucu...

Jakin, NMel ve Galip Kuzucu beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025