Sayın İsmailkuzucu; ve Sinbas kafa kafa vermişiniz vallahi dünyaları kurtarıyorsunuz sizi böyle görünce mutlu oldum güzel işler çıkıyor belli ^^
Bende sizlerle malçlama hakkında bildiğim kadarıyla bilgi vermek istedim... amaç bu videoda patates ekilmiş suyu buharlaşmasını engellemek değil sıcak ortam oluşturmak sizinde dediğiniz gibi... zaten bu malçları tamamnını bitki kendine gelince havalar iyice ısınınca kaldırıyorlar... İlk malçlama uzakdoğuda yapılmaya başlandı amaç aşırı yağmur aldığı için gübre ve mineraller yağmurda yıkanıp gidiyordu ve bahçeler kısa sürede verimsizleşiyordu. Sonuç bu plastik malçlama naylonları çıktı oraya.. Bende iki üç yıl malçlama yaptım serada salatalıklarda ama yararı kadar zararınıda gördüm gövde çürüklüğü mantar nematodan göz açamadım hep kök hastalıklarıyla uğraştım. en sonunda yanlardan açtım sadece damlamanın geçtiği hat üzerinde bıraktım... Suyun buharlaşmasını engelledim ve serayı 3 günde bir sulama yapmaya başladım.. Eğer yaparsanız sizinde deneyimlerinizi gözlemleriz.^^
|