View Single Post
Eski 03-02-2016, 13:44   #1712
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster

Bu sene eskı torfları kullandıgım ıcın tohumları fungusıt ıle ılaclayacagım.
Ayrıca 80° de sterilizasyon yapma imkanınız olsa daha isabetli olur du.

Gönderdiğim salatalık tohumu ile ilgili düşünce ve deneyimlerim;
Fide yetiştirmeden direkt ekim yapacağınız yere ekerseniz daha çabuk uyum sağlıyor ve daha hızlı gelişiyorlar.(fide de başarılı olamadım, toprağa ve havaya uyum sağlamakta gelişmekte çok zorlandılar) sonradan tohumdan ektim onları geçtiler.

Çok güçlü gövde yapısına sahip ve bunu destelemek amaçlı tohumlukta bırakmayacağım için ilk 2-3 meyvesini çiçek aşamasında kopartıyordum.

Süper maraton F1 ve benzerlerine göre hastalıklara ve börtü böceğe daha dayanaklı bir yapıya sahip geldi bana.

Meyveleri çok büyük ve fazla olduğu için diğer türlere oranla çok zengin toprak ve gübre takviyesine ihtiyaç duyuyor.

Ziraatçı arkadaş "Meyve büyüklüğünden dolayı Lokantalar ve Kozmetik sanayinde çok tutulan bir tür" demişti.

Meyveleri büyük olmasına rağmen küçük badem salatalıklardan lezzet ve yeme kolaylığı olarak hiç farkı yok. Tam sofralık 1 tanesi 5-6 kişiye kahvaltıda bol bol yetiyor.

Geçtiğimiz sezon turşusunu da yaptık erime olmadığı gibi çokta güzel olmuşlardı.

Meyve büyüklüğünü 46 cm büyütmüştüm, siz tohumluk bırakacağınıza ve de bakım daha güzel olacağına göre bunun kat kat üstüne çıkacaksınız demektir.

Ortalama 20-30 cm arası üzerindeki dikenleri azalıyor veya kayboluyor, koparılabilir duruma geliyor en genç çıtır dönemi oluyor.

Yazacaklarım şimdilik bu kadar, sezon başlayınca fotoğraflarını bekleriz.

Kolay gelsin.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön