Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu
50 dereceye kadar ısıtma yapabildim ama daha yukarı çıkamadım. Aklıma sonradan yaş gübre kullanmak geldi. Yazın artan torfları poşetleyip üzerine yaş hayvan gübresi atacağım. Bol bol yanma olsun.
Acaba seraya eksem nasıl olur? Bizim burası geceleri nemli olduğu için çabuk hastalık kapıyorlar.
Rahmetli dedem her sene bunun gibi çeşitten ekerdi. 1 hıyardan dünya salata çıkıyordu.
|
Isıtma amaçlı gübre kullanmak güzel fikir fakat Taze At gübresi bulursanız 70-80° gibi çok daha ciddi rakamlara ulaşabilirsiniz.
Sera içerisine ekme konusunu siz daha iyi bilirsiniz.
Biliyorsunuz ki salatalık uygun toprak ve hava ısısında 3-5 gün arasında çıkmaya başlıyor.
Anlamak için iki aşamalı yapabilirsiniz.
örnek:
1. gurup 15 mart
2. gurup 1 nisan gibi tabi ki! ekim tarihleri sizin bölgenin ve seranın ısı durumuna göre değişir.
Ekeceğin serada malçlama naylonu kullanırsanız topraktaki suyun buharlaşmasını ciddi ölçüde azaltmış dolayısıyla da havada ki nemi de azaltmış olursunuz.
Aynı zamanda daha az su ile üretim yaparsınız.
Yabani ot olayını söylememe zaten gerek yok onlara yaşama şansı dahi vermemiş olursunuz.
Bu videoda malçlamayı sadece ürünün ekili olduğu bölüme yapmışlar, benim bahsettiğim sera tabanını tamamen kaplamak veya yürüme yolları açık kalabilir.
Malçlama naylonu sayesinde biraz daha erken ekmiş olursunuz yani zamandan da tasarruf edebilirsiniz, Bu konuyu nem olayına çözüm olarak enine boyuna araştırın isterseniz.
[youtube]TIbkSiiTuU0[/youtube]