![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sabırla bekleyeceğiz, sizin kiler nekadar zamanda çimlendiler bilmiyorum ama bir yerde okudum çimlenmeleri 90 gün de olabilirmiş. Almış oldum bir kere bekleyip göreceğiz bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Çilek Üretimi
İlk çilek tohumu ekimi başarı ile sonuçlanıyor gibi. Tohumlar çimlenmeye başlamış. ![]() Köpük cocopeat ile dolduruldu. 1 blog cocopeat içinde 50 gr sıvı toprak düzenyici var. ![]() Çilek tohumlarını bir kağıda alıp, seyret olacak şekilde torfun üzerine ekiyoruz. ![]() Tohumların üzerine 1 cm kadar cocopeat yayıp karton veya tahta parçası ile bastıyoruz. ![]() Son olarak tohumlara su ulaşacak kadar sulama işlemi yapıyoruz. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-25 derece arası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Sayın İsmail Kuzucu sayfanız hayırlı olsun.Bahçenize ve ürünlerinize bayıldım kısmet olurda bu yaz gönen e gelirsem sizin bahçenizi ve sayın lilium un bahçesini görmek isterim.Sizden öğrenecek çok şey var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Çok Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu. Benim aklım fikrim çiçklerde olduğu halde sizin sayfanızı ilk gördüğümde de dikkatimi çekmişti. Ama sonra bakarım demiştim, çok ayıp etmişim....Sayfanızda paylaştığınız bilgiler, ağaçlar netteki pek çok konunun çok derli toplu bir anlatımı gibi olmuş. O kadar paylaşımcı bir yapınız var ki hiç bir bilgiyi, sorandan sakınmamışsınız. Hani "bu mesleki sır" maskesi arkasına girmemişsiniz. O yüzden çok çok teşekkür ederim, bu yıl bahçeme ektiğim salatalık fideleri sizin gösterdiğiniz yol yordamla büyüyecek. Yanlız salatalıklar mı?? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yardımım dokunuyorsa çok sevinirim, şimdiden ürünleriniz bereketli olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bir de salatalıklardan koltuk alma nasıl yapılıyor bir de siz anlatsanız inanın çok sevineceğim, çok bilirmişim gibi gidip anneme caka satacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Hıyarda koltuk alma
Alıntı:
![]() Koltuklar el ile tek seferde kırılıp mümkün olduğu kadar sap bırakılmadan alınmalıdır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
hayırlı sabahlar tabii ki bu saatte fideciler ayakta olmalı. Sayın Kuzucu ben de on günlük fideciyim domat,biber patlıcan falan. can suyundan sonra çiçekten meyveye dönene kadar sulama yok okumuştum doğru mudur? yardımınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Domateste çiçekli dönemde fazla sulama yapılmazsa iyi olur. Aşırı sulamada çiçekler dökülebiliyor. Biberde toprak ne kadar çok nemli kalırsa o kadar verim çok olacaktır. Haftada 1 saat sulama yerine günde 10 dakika sulama yapıp gibi. Patlıcan ise suya bayılır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki kabakta nasıl bir sulama yolu izlemeli? Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
merhaba ismail bey ben dün deveci armut ve şekerpare kayısısı aldım boyları 1 metreden fazla bunları nasıl dikmeliyim ve bu ağaçların yıllık bir ilaçlama zamanı var mı ekstra bakımı vs. varsa ilaç adıyla birlikte verir misiniz teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buyuk ıhtımal posetlı aldınız, ası yerını gomdurmeden fıdanları ekıp can suyu verın. ( gomme ıslemını cukurdakı toprakla degılde gunes goren toprakla yapın) Ilac ısmı yerıne gereklı olacak ılacları yazayım; Bocek, karaleke, mantar ılacları. Kıslık yag ve bordo bulamacı. Bunlar yeterlı olacaktır. Ilaclama zamanları var fakat bolge bolge degıstıgı ıcın benım verdıgım bılgıler pek yararlı olmaz. Zıraat odalarına gıttıgınız zaman sıze bu konuda yardımcı olacaklardır. Bereketlı urunler dılerım.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
evet poşette aldım boyları 1 metreden fazla fakat ben daha önce hiç dikmediğim için aşı yeri neresi bilmiyorum poşetteki toprağın geldiği yere kadar toprağa koysam yeterli olur mu bu arada egedeyim izmirde Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Fotograf ekleyebılırsenız tam olarak yardımcı olabılırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece bir tane mi yoksa görünen hepsini mi kesip atacaksınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gelısmeye gore 1 veya 2 adet kesebılırsınız. Bu donemde 25 lt suya 50 ml sıvı toprak duzenleyıcı ve 100 gr 20-20-20 gubre koyup sulama yaparsanız verımde ve gelısımde gozle gorulur bır artıs olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu, gönüllü ve candan bir ögretmen gibisiniz. Sabahın köründe kalkıp hem işinizle hem de bizlerin sorularına cevap vermekle uğraşıyorsunuz. Bir de salatalıkta koltuk almayı tek tek resimleyerek anlattığınız vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Hıyarda İpe Alma
Hıyarda ipe alma genelde boğaz doldurma işleminden sonra 3-4 gün içinde yapılması gerekir. Eğer geç kalınırsa boğazın alt kısmından çıkan yeni kökler zarar görür ve bitkinin gelişimi etkilenir. Bitki sayısı çok olduğu için ben alt sıraya da ip çekip ipe almalarını buraya bağlıyorum. Alt ipe dümcük atıldıktan sonra boğazın yani ilk yaprakların üstündeki boğumdan dolama işlemine başlanır. Bitkinin yapraları bir elle tutulup ip bogumun ortasından ip döndürülür. Bu işlem haftada 1 veya 2 kere yapılır. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Foruma katkılarınızdan dolayı bende teşekkür etmek isterim. Birkaç sorum olacak. - Hıyarların özel türü yok herhalde domateslerin olduğu gibi, yani her hıyar sardırılabilir. - Kullandığınız ip türü ne? - Yerden maksimum yükseklik ne kadar, bu mesafeyi alçak tutup hıyarları üzerinden attırıp yere kadar tekrar ulaştırsak olmaz mı? - Domatesleri de bu şekilde sardırsak olur mu? (mesafeyi alçak tutmak gerekir herhalde) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sebze baglama ıpı kullanıyorum. 1100 metresı 7 lıra cıvarı. Dayanıklı ve bıtkıye zarar vermıyor. Bızım serada yaklasık 2-2.5 metre. Mesafe ne kadar yuksek olursa bakım o kadar kolay olur ve verım daha cok artar. Tele ulastıgı zaman tekrar asagıya ındırmekte mumkun. Eger domates sırık domates ıse 4 metreye kadar uzamasını saglayabılırsınız. Ben pembe domateslerde 3,5 metre kadar uzaltmıstım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Ürününüz bol olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|