![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili İsmail hemen yakaladım; 'Çiçeklendirici atacakken' demişsin ne atacaktın? Diğer çiçekliler için de (Mesela sardunya) geçerli mi? Bugün komşumla kendisi de ben gibi çiçek, sebze, meyve düşkünü (Ama o kendi bahçesine, ben site bahçesine) çeri domates alalım dedik fiyat 5 lira ama size 4 olur dediler devamlı müşteriyiz ya. Tabi almadık. Artık pazarlara bakarız inşallah, sen Balıkesir değil de İstanbul'da olsaydın ne olurdu sanki... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gecen sene hazıran ortasında uzerı domateslı olarak 3 lıraya satmıstık Bız surumden kazanıyoruz galıba. Ilerıde belkı orayada uretım yaparız Bu sene umdugumuzdan cok ıyı satıs oluyor. Insanlar artık tam bılınclenmıs hep kendı urunlerını ekmek ıstıyor. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili İsmail; doğasever olduğumuzdan arılarına da bayılıyorum. Maşallah onlara... Benim site bahçe sayfamda kuş yuvasına arılar-oğul gelmişti geçen sene fotoğraflayıp paylaşmış idim aradım ve yine bulamadım. ![]() Geçtiğimiz kış; çok soğuk olmadığı için hâlâ o kuş yuvasında duruyorlar birçok yere müracaat ettim fakat ilgilenemeyeceklerini söylemişlerdi. Belediye, TEMA Arıcılık vs. vs. Hani sana sorayım bir fikrin var mıdır acaba diye? Zira onların ölmelerini, heba olmalarını istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Link: YeniGine/Site Bahçesi - Kuş yuvasındaki arılar-oğul |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
güllleriniz harika ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Börtü böcükleriniz de pek şirinler, 3. fotoğrafta ki helikopter böceği midir, yusufçuk mudur nedir renkleri harikaymış. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yusufçuklar burada su bol olduğu için epey yaygın bir tür. Mavi, sarı, yeşil, larcivert, siyah ve kırmızı renklerini gördüm. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2014
|
emeğinize sağlık |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Seraya kışın marul ekmeden 8-10 kg bio can pelet atmıştım. Ne kadar faydalı olduğu tam etkisini göstermeye başladı. Hıyar ekimi 10 gün geç ve küçük ekilmesine rağmen geçen senelere göre 5 gün bir aksama var. Yakında fark tamamen kapanacak gibi. Ayrıca önceden toprakta kaymak tabakası oluşuyordu. Şimdi su içinde kalıp yosunlaşmaya başlayan yerler bile un gibi dağılıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan fırça çalısı ekimi
Kullanılan torf: cocopeat + sıvı toprak düzenleyici Nemli torf karışımı üzerine tohumlar serpilir, geniş bir tahta veya karton ile tohumlar bastırılır. Daha sonra fıs fıs ile tekrar tohumlar nemlendirilir. Torf tohumlar çimlenene kadar her zaman nemli tutulur ve fideler 1 cm olduğu zaman bol sulama yapılmaya başlanır. Fideler 8-10 yaprak olunca şaşırtma işlemi yapılır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Cuma günü yeni gelen tohumlarımdan ben de ektim fırça çalısı bakalım benim kiler de böyle çimlenecekler mi. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|