![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece şunu söyleyeyim sen bunun üstesinden gelirsin her zamanki gibi... ![]() SEVGİ VE SAYGILARIMLA... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın tekomusti, SAGEN Teşekkür ederim... EvelAllah bununda üstesinden geliriz. ![]() Hastalık ve zararlılar: Bahçelerimizde meyve ve yaprak döken ağaçlarda sıkça rastladığımız Kav Mantarı (Polyporus fomentarius) zararlısının tedavi aşamalarını paylaştım... Kav Mantarı (Polyporus fomentarius) Tedavisi İlgilinen arkadaşlara kaynak olarak yararlı olacağına inanıyorum.. Saygı ve selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() Uzun süre çiçekli kalıyor sanırım? Dona dayanıklı olmasından dolayı ben de dikmiştim bahçeme. http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg Bu kadar yakın dikmekle hata mı ettim diye düşünmeden edemedim? ![]() Budanabilen bir çalı değil mi Nuri bey? İlgili bölüm de bakımını nasıl yaptığınızla ilgili açıklamalar yapabilirseniz çok yardımcı olursunuz. ![]() ![]() Düzenleyen sabah : 22-02-2013 saat 16:07 Neden: Düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Ben saksı bitkisi zannediyordum. Yanıldım sanırım. Gerçekten çok güzel bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Çilekler için yazdığınız harç karışımını ben de uygulamıştım. sanırım yanmış ahır gübresi oranını biraz abarttım. toprak oranının yüksek olduğu fideler hızla büyür dinç görünürken gübre oranın %40-50 olduğu fideler hiç sağlıklı görünmüyor. Sizce beklemeli miyim yoksa söküp tekrar yoğun topraklı harca mı dikmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Çilek Yetişticiliği başlığındaki mesajınızda... Alıntı:
Sığır gübresi soğuk gübredir. Açıklaması, koyun gübresi gibi içinde kızışarak reaksiyona girip fermente olmaz. Yapısı itibari ile çok kuvvetli (Azotlu) gübre sinıfına girer. Bir yıl veya iki yıl açık alanda bekletilip kullanılmalıdır. Sizi yanlış yönlerdirme durumu oluşmuş... Hiç aklıma gelmedi, bu ölçülerin dikkate alınacağı... Hata bende açıklamasını daha önceden yapmalıydım.. Üzüldüm... Çiftlik gübresi kuvvetli olduğundan, çilek fidelerinin kök sistemine zarar vermiş... Fidelerinizi hemen yerinden çıkartın, köklerini bol suyla yıkayın ... 1 ölçü çiftlik gübresi, 1 ölçü dere kumu, 3 ölçü bahçe toprağı harcına çilek fidesi ekimini yapınız. Çilek fideleri dirençlidir. Sorun yaşamadan meyvesini verecektir. Selamlarımla... |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın hira Paylaştığım fotoğraflar tahrik unsuru taşıyor galiba... Bir tane ile sınırlı kalın bari... Aman yakalanamayın, kendimi suçlu hissederim... ![]() Sayın YeniGine beğenmekle suça teşvik ediyorsunuz.... ![]() Selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Erica'lar muhteşemler, gözümü alamadım ![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Sudenur, Ayşe Yıldız, Alıntı:
Dikim aralıkları normal, bitki gelişip iç, içe girdimi, sanki buket gibi olacaktır. Bakım bilgileri başlıkta verilmiş Burada tekrardan aynı bilgileri yazmak istemedim... Budaması: Çiçeklenmesi bittiğinde, derin olmamak şartı ile(Çiçek saplarına kadar) budama yapılabilir. Daha derin, sert budamalarda bitki strese girip kurumalar yapabilir. Orta derecede asitik toprak sever. Drene olabilen toprakları sever. Üst kısımdan sulama yapılmamalıdır. Saygı ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
fakat boyalı olanlardan almayın... ben yaşatamadım ![]() (yaşatamama sebebi boya değl, benim üstün maharetimdi ama olsun, boyanın çiçekte işi yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Eser İlhan, h_dogan, ilksenozturk, Bahar geliyor. Geldi galiba... Bahçemde ve bahçe kenarındaki bahar müjdecileri.... ![]() Veronica persica -Acem Yavşanotu ![]() Veronica persica -Acem Yavşanotu ![]() Veronica persica -Acem Yavşanotu ![]() Lamium purpureum - Balıcak ![]() Ranunculus ficaria ficariiformis - Basur Otu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Ha yaşayın be Sevgili Nuri Mürvet! Her üç fotoğraftaki bitkiler benim bahçemdede var. Hele Basur otu bu sene daha çok yayılmış. Balıcak' a biz 'Ballıbaba' diyoruz. Ama diğerinin (Yavşanotu) adını hep merak eder dururdum. Şimdi unutsam bile, hemen sizin bahçeye girer bakarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben işin kolayını buldum... Bahçe daha çamur, balçık... Bitkiler (Allahtan) doğal olarak çıkıyorlar. Bahçemde doğal olarak yetişen bitkilerin fotoğraflarını ve Türkçe-Latince adlarını sizlerle paylaşmak istiyorum... Meraklı arkadaşlarımızın ilgisini çekecektir. Yabani Otsu bitkilerin tanınması açısındanda yararlı olacaktır. Bahçelerin belalısı... Silybum marianum -Deve Dikeni ![]() Silybum marianum -Deve Dikeni ![]() Silybum marianum -Deve Dikeni |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın Eser İlhan, Sizin dediğiniz yine, Veronicanın türü chamaedrys olmalı... Kırmızı olanını hatırlıyamadım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Tam da kırmızı değil ya, "nar çiçeği" mi desek ?? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek taç yaprakları (petal) Veronica chamaedrys'de 4 adet Kırmızı olanda 5 adet iki ayrı cins diye görünüyor. Bitkiyi tanımıyorum... Araştırmak gerekir.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |