![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Sevgili Sevgi, Bende yanları boş bırakacağım zaten. Meyva ağaçlarımı geçen yıl dikmiştim. Kiraz ve kayısı meyva verdi. Harikaydı. Narda çiçekli. Çok buyütmeden budayarak çime zarar verdirmemeye çalışacağım. Rulo çimin gölgeye dayanıklısı yokmuş. Zira benim bahçe çok güneş alıyor. Çim konusunu baştan sona okudum zaten. Göz kalmadı bu arada. Ağaç diplerine de çiçek dikmek niyetindeyim. Siz hocalarımın fikirleri doğrultusunda. İlginize binlerce çiçek.... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet haklısınız, kısmetim beyaz gülden yana açık sanırım. Hiç beyaz gül almaya niyetlenmediğim için sanırım onlar beni tercih ettiler. Kokusu yok denecek kadar az. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Cam güzeli geçen sene tohumunu dökmüş ve kışın sonlarına doğru kalanchoe nin saksısında çıkıvermişti. Saksının yanında da hercai menekşelerinin tohumları duruyordu. Ben de hercai menekşesi çıktı diye büyüttüm ve bahçeye diktim. Cam güzeli olacağına hiç ihtimal vermiyordum. Çünkü cam güzeli tohumları alıp viyollere teker teker ektim. Gidip gelip onların çıkmasını bekliyordum ki 20 tohumdan 9 tanesi çimlendi. O kadarcık çıkması bile beni sevindirmeye yetmişti. Daha sonra bahçede gölge yerlere diktim ama halen büyüyüp gelişmediler. Bu cam güzellerine de hiç ilgi göstermediğim halde büyüyüp geliştiler ve çiçeklendiler. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Lobalya tohumlarında da sanırım başarısız oldum. Saksıda çimlenen bir şeyler var ama lobelya ya pek benzetemiyorum. Bu güzelleri de pazarda görünce çok şaşırmış olmalıyım ki sesli bir şekilde '' aaa lobelya '' dediğimin farkına vardım. Yanımda duran hanım da bana bakıp sordu ne bu çiçeğin adı diye ? Tekrar ettim, çiçeği tanıttım ve aldım. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Hediyelerim
Sn. Ahmeter hocama değerli hediyeleri için çok teşekkür ederim. Dün sevinçten kuşlar gibi uçarak eve geldim diyebilirim. Gelir gelmez su sümbülümü kovaya yerleştirdim, ![]() Gece mumu çiçeğimi akşam serininde bahçeye diktim, ,Mavişi fotoğraflayamadığım için şimdilik resmini koyamıyorum. Güzel yüreğiniz ve paylaşımcı ruhunuz için size ve eşinize tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| begonvil, nergis, sardunya, selluka, sümbül |
|
|