![]() |
|
![]() |
#845 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın smnunal; maşallah gülleriniz çok güzeller. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Ağaç Dostu
|
Sayın h doğan, Yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadı saksıda dikili fakat kökleri yere geçmiş. Sadece dinlenme döneminde kompoze gübre veriyoruz o kadar birde sorun çıkarsa ilaçlama yapıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu
|
Sayın smnunal; 828 nolu mesajınızdaki küp çok eski olmalı, günümüzde böyle büyük küpleri çalışmıyorlar artık. Büyük küpler iki parça yapılıp sonra birleştiriliyormuş. Bahçenize çok yakışmış. 834 nolu mesajdaki gülünüz harika, bahçe dergilerini süslemeyi hak ediyor. Özel bir bakım uyguluyor musunuz, bu kadar yoğun olmasa da bütün yaz açıyor mu? Bahçenizi çok beğendim, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küp atalarımızdan kalma çok eski. Bizim bölgede çok eskiden insanlar gıda maddesi saklamak için toprağa gömüp içerisine sıvı veya katı gıda maddelerini doldurup öyle kullanırlarmış buda topraktan çıkarılma bir küp. Şimdilerde lüks otellerin bahçelerinde dekor olarak kullanılıyor. 834 nolu mesajdaki gül bodur cins saksıda dikili yaklaşık 6 yıldır hiç yerinden oynatılmadığı için kökleri toprağa geçmiş. Kış sezonunda kompoze gübre veriyorum birde gerekirse zararlılara karşı ilaçlama ve sulama başka birşey yapılmıyor. Yaz döneminde azda olsa çiçek açıyor. Bahçemizi beğenmeniz bizleri onore eder bizlerde sizlerin bahçelerini takdir ediyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz değerli bilgilerin olduğuna inanıyorum. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küpünüze nazar değmesin, aman iyi koruyun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Ağaç Dostu
|
Sayın smnunal bence de Sevgili Adalet Hanım çok haklı 834 nolu mesajdaki gülünüz gerçekten harika maşallah. Ayrıca evet küpünüz de çok güzel, ben de bahçede bulunan, konulan küplere bayılıyorum. Gönlünüze sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin bahsettiğiniz şekilde normal güllere bende budama yapıyorum yoğun olmasada yaz sıcaklarında çiçek açıyorlar. Yalnız bodur gülün formunun bozulmaması için budama yapmıyorum. Birde çok yoğun çiçek açtığı için bitkinin kendisini toparlaması epey bir süre alıyor. Yinede budama uygulaması için bitkiyi takip etmeye çalışacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ata yadigarı küplerden o kadar çok vardıki ben askerde iken nasıl olsa kullanılmıyor diye annem hepsini çöpe atmış ve banada 2 adet ayırmış bende 2 küpü elimden geldiğince korumaya çalışıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz gül bahçemin assolisti yerini çok sevdi üzerinde asma önünde elma ağacı var bulunduğu toprağı asma,nane,hazeran,sümbül, elma,kiraz ağacı ve bilumum yabancı otlarla ortak kullandığı halde çok kanaatkar bir şekilde bize her yıl bu güzelliklerini sunuyor. Güzel sözleriniz için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahçemin kuzey cephe duvarında bulunan tarihi çeşmeyi orjinal haliyle yıllarca muhafaza ettim ve bugün bahçeme komşu Osman Hamdi bey Konağına ziyarete gelenler tarafından ilgi ile izlenmekte ve taktir edilmektedir. Keşke herkes imkanları ölçüsünde geçmişimize sahip çıkabilse. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah, yer mineleriniz de ne kadar güzel olmuşlar Sayın smnunal... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer minesi yetiştirmesi ve bakımı çok kolay olan bitkilerden çiçek seven herkese yetiştirmelerini tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Alıntı:
düşünceleriniz nedeniyle sizi gönülden kutlarım, çok haklısınız değerlerimizin yitip gitmesine göz yummadan sahiplenmek herkesin görevi olmalı. Tekrar gönülden kutlarım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Osman bey yer Mineleri harika görünüyor.Ellerinize sağlık. Zahmetsiz ve bir okadarda güzel . Saygılar selamlar efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer mineleri sizin oralarda nem ve sıcaklık bizim buralardan daha iyi olduğu için yaz döneminde sürekli çiçekli olur kanaatindeyim. Birde kalıcı olması hepsinden güzel ve çoğaltmasıda çok kolay bir bitki. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|