![]() |
|
![]() |
#3511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu sene lisianthuslarım güzel gelişmediler, bazı fideler neredeyse hiç büyüyemedi ama çiçeğini göstermeyi başardılar, bazıları da çok cılız geliştiler. Bütün renklerinden istemiştim ama sadece 7-8 çeşit renk çıktı. Hepsinden birer tane 2 ayrı büyük saksıya diktim, diğerlerini ise bahçeye diktmeme rağmen hem bahçedikiler hem saksıdakiler çok cılız geliştiler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Ağaç Dostu
|
Lisi renklerine devam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Ağaç Dostu
|
Brukmansia ilk çiçeğini nihayer açabildi, bir metre kadar boylanarak o ağır parfüm kokulu çiçeğini sonunda görebildim ![]() düşünmüştüm oysa ki ![]() Yoldan geçenlerin bile dikkatini çekmiş, ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Sayın akçabardak, bahçenizi dolaştım. Çok etkilendim. Çok güzel çiçekleriniz ve ağaçlarınız var. Güzel anlatımınızla da hoş bir forum oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme hoş geldiniz sevgili nevgül, bahçemi dolaşıp beğenmeniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Her ne kadar bahçem çok küçük olsa da elimden geldiğince bir şeyler yetiştirmeye çalıştım. Bildiğim konularda da dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım, sizleri etkileyebildiysem ne mutlu bana, her zaman beklerim, sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Ağaç Dostu
|
Bu amaryllis Eylül ayında da çiçeklenmek istemiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ablacım merhaba. Uzunca bir süre siteye fotoğraf yükleyemedim. O yüzden giremiyordum. Lisilerin çok güzel olmuş. Uç aldın mı. O zaman daha gür gelişiyorlar. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun zamandan beri foruma ben de girmiyordum, bir senedir gözlerimde katarak sorunum vardı ve harfleri okumakta güçlük çekiyordum. Çok şükür ki her iki gözümden bir hafta arayla ameliyat oldum kurtuldum ve yeniden gözlerimin sağlığına kavuştum. Bundan sonra inşallah sık sık görüşeceğiz, sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
Geçmiş olsun Sn. Akçabardak, sağlığınıza kavuşmanıza sevindim. İnşallah eskisi gibi sık sık görürüz sizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. Melisa16. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Çol geçmiş olsun sevgili Akçabardak, Allah acil şifalar versin inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili Selma_321, sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Ağaç Dostu
|
Sarı kokulu brukmansia, ilk çiçeğini (tek bir tanecik) Eylül ayında açmıştı, daha sonra havalar iyice serinlemeye başladığında yeniden coştu ve uzun süre çiçekli kalarak misler gibi kokusuyla bahçeme renk kattı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Ağaç Dostu
|
Mandalinlerimiz bu sene altına çok döküldüler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Ağaç Dostu
|
Efe püskülüm ikinci yılında hem çoğaldı hem de çiçeklendi ![]() Tomurcuklu hali ![]() ![]() Açmış hali ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Ağaç Dostu
|
Yılın ilk hazinesi İki gündür hiç durmaksızın sağanak şeklinde şakır şakır yağmur yağıyor. Dün sevgili Lonicera'dan gelen bitkilerim için, bu gün çarşıya çıkıp torf, gübre v.s. bakacaktım ama çıkamadım, her yer sular seller altında. Bitkilerimi de daha fazla bekletemiyeceğime göre artık evde ne varsa durumu kurtarabilmek adına şimdilik geçici olarak küçük saksı, bardak ne bulduysam diktim ![]() Bu gün bütün günümü bitki dikmekle geçirdim, dik dik bitiremedim, 3-5 yumrulu bitkiler kaldı onları bahçeye gerçek yerlerine dikmem gerekecek ama şu an bahçeler sular altında dikmem imkansız. Bu gidişle onları da geçici olarak saksılara gömmek zorunda kalacağım. Dikilen bitkilerin hepsinin de etiketleri yazıldı, suları verildi, itinayla masanın üzerine dizildiler ve uzun uzun hepsine sevgiyle baktım ![]() benden bukadar gerisi size kalmış deyip başlarından ayrıldım. Koliyi açtığımda içinden çok güzel bir koku aldım, önce şaşırdım bu koku nedir diye, her halde aralarında yaprağı güzel kokan bir bitki olsa gerek diye düşündüm. Sonra bitkileri dikmeye başlayınca fark ettim ki iki tane minik minik beyaz çiçekleri olan bitki varmış, biri Parfüm kutusu diğeri de Kış hanımelisiymiş ![]() Çooook teşekkür ediyorum sevgili Lonicera size, nasıl mutlu oldum anlatamam. Şimdilik toplu halde fotoğrafladım, daha sonra hepsini teker teker fotoğraflayıp tekrar paylaşırım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Ağaç Dostu
|
Sarı orkidem bir yandan tomurcuk sapları veriyor, bir yandan da yavru (Keiki) vermeye uğraşıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Ağaç Dostu
|
Yazın çocuklar tatil için geldiklerinde (gülenmelek) bir çeşit pasiflora meyvesi bulup almışlar. Hepimiz tadına baktık, mayhoş bir tadı vardı. Kızım (gülenmelek) bir kaç tohumu küçük bir saksıya dikmişti bir iki hafta sonra çimlendiklerini gördüm. ![]() şimdiki halleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Gözün aydın canım Güle güle büyüsünler hepside birbirinden güzel çiçekler Ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Sevdiklerinizle beraber iyi günlerde büyütün hepsini... Hasta ziyaretine elinde bir şeylerle gitmek güzel geleneklerimizden biri. Ben de bizzat gelemesem de göndermiş sayarsınız artık siz de. Gelip geçmiş olsun tekrardan. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili Lonicera, ben de aldım kabul ettim, şu an onlar hakkında araştırma yapmaya başladım bile hangisi nedir, bahçede yetişir mi, saksıya uygun mu, donlara dayanıklı mı?. Hatta bir tanesini çözemedim... uzunca bir böğürtlen türü Chester sanki tersten mi köklendirilmiş? daldırma mı yapılmış?. Onu bahçeye indirirken ben de daldıracak mıyım? yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca sizler gibi dostlarımıza kapımız her zaman açıktır, eşinizle birlikte her zaman beklerim. İlla ki elinizde bir şeyle gelmenize de gerek yok, buyurun gelin hem tanışmış oluruz hem de biraz laflarız, bir çayımızı bir kahvemizi içersiniz , biraz dedikodu yaparız (dedikodu lafın gelişi) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sevgili akçabardak, davetiniz için çok teşekkür ederim. Biz de sizlerle tanışıp görüşmeyi çok isteriz. İnşallah bir gün fırsat yaratıp bunu gerçekleştirebiliriz. Biz de sizleri her zaman bekleriz. Chester, logan vb. gibi dikensiz tür böğürtlenlerde özelliğin korunması için genellkle uç daldırması ile üretim yapılıyor.( Sizin de dikkatinizden kaçmamış, tebrikler ![]() ![]() ![]() Bu arada mutlak biliyorsunuzdur sycas yumrusunu yarı beline kadar toprağa gömeceksiniz. Köklü kısmı aşağıya gelecek şekilde tamamını gömerseniz yumrunun çürüme riski olur. İşiniz çok size şimdiden kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Ağaç Dostu
|
Açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi yapacağım, takıldığım konularda size yine danışırım, sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin bir köşesine Yer elması dikmiştim, 3 senedir aynı yerde çoğalıp duruyor. Bu sene yağışlar uzun sürünce bir türlü bu güne kadar onları sökemedim. Daha bahçenin toprağı kurumadan yağmur yağıyordu, bahçe hep sular içindeydi. Hafta sonu hava yeniden bozulacak deyince, dün artık dayanamadım ve sökmeye başladım. Çok çamurdu ama daha fazla bekletemezdim, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayınca yeniden filizlenirler diye düşündüm. Çamurlu da olsa açtıkça maşallah bereketli verim yapmış ![]() Hava dün geceden itibaren tekrar bozdu,hem çok soğuk hem yağmur yağıyor, iyi ki dün sökmüşüm, hemen 3-4 tanesini yıkayıp kabuklarını soyup çiğ olarak yedim, çok lezzetliler. ![]() ![]() Söküldükten sonra yıkanıp çamurlarından arındırıldılar ve tartıldılar ![]() ![]() ufaklar seçilip yeniden yeni bir çukura gömüldüler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Ağaç Dostu
|
Can eriğimiz çiçeklendi, arılar vızır vızır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Ağaç Dostu
|
Mis kokulu sümbüllerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Ağaç Dostu
|
Kalalarım tek tük açmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera dan gelen bitkiler arasında yeni gelişme gösterenler. Karakafes otu yeni sürgünleriyle boy göstermeye başladı ![]() ![]() Dikenli kabağın tepesiden yaprak gibi bir şeyler oluşmaya başladı, ama çimlenme ya da kök gibi bir şey yok. Sevgili Lonicera, şimdi ben bu dikenliyi ne yapmam gerekir ?, şu an mutfak pençeresi önünde ikamet etmekte ![]() Toprakla buluşturayım mı, değilse biraz bekletip direkt bahçeye mi dikmem gerekecek? Şimdiden teşekkürler. ![]() Reuben böğürtlenimizde de yeni sürgünler var ![]() yeni sürgünlerimiz, etiket dikkate alınmasın o başka saksıya ait ![]() ![]() Yukarıda ki etiket bu saksıya ait, Kış hanımelisi de gayet sağlıklı, yeni yapraklar veriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Ağaç Dostu
|
devam Kalikanthus patlamaya başladı sanırım. Bu bitki üçlü bir bütün şekildeydi, ayırmak istedim ama çoğu ararken azı da bulamam diye risk almadım, şu an durumu gayet sağlıklı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|