Bahçemin bir köşesine
Yer elması dikmiştim, 3 senedir aynı yerde çoğalıp duruyor. Bu sene yağışlar uzun sürünce bir türlü bu güne kadar onları sökemedim. Daha bahçenin toprağı kurumadan yağmur yağıyordu, bahçe hep sular içindeydi.
Hafta sonu hava yeniden bozulacak deyince, dün artık dayanamadım ve sökmeye başladım. Çok çamurdu ama daha fazla bekletemezdim, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayınca yeniden filizlenirler diye düşündüm.
Çamurlu da olsa açtıkça maşallah bereketli verim yapmış

çıktıkça çıkıyor, derinlere kadar inmişler, epey çıkardım ama çok yoruldum ve bıraktım, kalanları daha sonra sökebilir miyim bilemiyorum.
Hava dün geceden itibaren tekrar bozdu,hem çok soğuk hem yağmur yağıyor, iyi ki dün sökmüşüm, hemen 3-4 tanesini yıkayıp kabuklarını soyup çiğ olarak yedim, çok lezzetliler.
Söküldükten sonra yıkanıp çamurlarından arındırıldılar
ve tartıldılar

6 kilo 7ye yakın mahsul sökmüşüm
ufaklar seçilip yeniden yeni bir çukura gömüldüler
