Sevgili akçabardak, davetiniz için çok teşekkür ederim. Biz de sizlerle tanışıp görüşmeyi çok isteriz. İnşallah bir gün fırsat yaratıp bunu gerçekleştirebiliriz. Biz de sizleri her zaman bekleriz.
Chester, logan
vb. gibi dikensiz tür böğürtlenlerde özelliğin korunması için genellkle uç daldırması ile üretim yapılıyor.( Sizin de dikkatinizden kaçmamış, tebrikler



.) Siz köklü kısmı toprağa geçireceksiniz. O büyümeye başladığında yaprak koltuk diplerinden yeni sürgün verecek. İşte o zaman kendini düzelterek uzar. Ayrıca dibinden de sürgün verir o zaten düzgün çıkar. Siz bu sürgünlerden daldırma yapıp üreteceksiniz benim gibi uç kısmını toprağa daldıracaksınız. Köklenmeden sonra bir müddet yerinde kalırsa o kökün dibinden yeni sürgün verir. O düzgün sürgün olur. Yok yeni sürgünü beklemeden sökerseniz sizin de gözleri aşağı bakan yani şakülü kaymış fideniz olur. Bu durum verimi etkilemeyecektir.
Bu arada mutlak biliyorsunuzdur sycas yumrusunu yarı beline kadar toprağa gömeceksiniz. Köklü kısmı aşağıya gelecek şekilde tamamını gömerseniz yumrunun çürüme riski olur. İşiniz çok size şimdiden kolay gelsin...