03-12-2017, 15:33
|
#1
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
üzerini kaplayacak şekilde ılık su
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım
Hazırlanışı:
1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)
2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.
3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.
4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.
5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.
Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.
Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım.
Eklenti 661734
|
Abla bu tarifi "vegan" yemekler kısmına taşıtalım  Bu arada çok güzel görünüyor, ilk defa yer elmasının yemeğini gördüm  Ellerine sağlık. 
|
|
|