Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Ablacım, orkide maceranı okuyunca gülmekten bayılacaktım. "Nesi bu kadar komik" diyeceksin  benimkiyle eş zamanlı alınmış olması ve alamasaydın kendini affedemeyecek olman tabi ki.
Epeydir orkidelere bulaşmamak için yoğun bir gayret sarfediyordum. İki haftadır burada bir sera var oraya dadandım  İlk hafta kaktüslere baktım baktım bir iki aldım. Öbür tarafları da bi'gezeyim dedim.
Dönüşte çıkış kapısının yanında plastik bir pet bardak içinde küçük bir orkidecik gördüm. Diğerlerinin bakımlı, büyük saksılı haline rağmen onun perişanlığı içimi cız ettirdi, oracıkta epey savaştım kendimle ama sonunda "almadan" çıkmayı başardım.
Neyse sonraki hafta "inşallah yeni kaktüsler gelmiştir" diyerek büyük umutlarla tekrar gittim, yok gelmemiş, bir iki parça malzeme alıp kasaya gittim, ne göreyim! Bizim minik orkidecik orada beni beklemiyor mu kenara atılı! Hemen aldım konuşma aynen şöyle "Kıııııızz almadı mı seni kimseler, ay benim perişancığım, bitti çektiklerin hadi evimize gidelim".
Orkide toprağı almamıştım çarşı içinde tanıdığım çiçekçi amcadan saksı ve toprağını da alıp eve geldim, acilen o sıkışık halinden kurtardım. Nasıl bakılacağına ilişkin tek cümle bilgim yok. İtinayla kaçtığım "Orkide" bölümü artık benim de yol geçen hanım olacak
Rengi seninkiyle aynı, seninki abla tabii, benimki tek dal, mini bir yavrucuk.
Güle güle büyütelim.
|
Çok teşekkür ederim sevgili Sûz-i Dilârâ sizde güle güle büyütün minik orkideciğinizi... kimse kimsenin kısmetini yiyemez misali o yavrucak ta sizi beklemiş.
Aynen sizin gibi ben de uzun zamandır orkide ve hoyalaradan uzak durmaya çalıştım taa ki geçtiğimiz bu yaz kızım
gülenmelek kendi evindeki orkidesinden sıkılıp bana getirene kadar
Bana geldiğinde çiçekliydi şu an hala üzerinde çiçekleri var, hatta iki tane de yeni çiçek sapı verdi... yani demek istediğim şu ki, uzun süre çiçekli kaldığı için ben çok sevdim.
O yüzden orkidelere karşı bende ayrıca bir sevgi başladı, ve bu bitkilere karşı kararımı değiştirdim. Kendi kendime karar verdim gördüğüm yerde ne pahasına olursa olsun kesin alacaktım
Tesadüf bu ya... Çarşamba günü köy pazarımız var, o günü pazara gittik, alacaklarımızı aldık artık eve dönüyoruz, nedense birden rotamızı Kipaya çevirdik, çeşit çeşit orkideler beni bekliyormuş meğer.
Gel gelelim çok pahalı olduğu için bir tanecik alabildim, gözüm beyazlarda kaldı ama almaktan vazgeçtim, kendime dedim şimdilik bununla ve evdekiyle yetinmesini bil
Ah şu bitkilerim için yer sorunu olmasa, beyazı da alırdım ama kışın yer sorunu oluyor, bir dahaki sefere inşallah kısmetimde varsa eğer.
Aynı şekilde menekşelere de bulaşmak niyetinde değildim ama dediğim gibi sizlerde gördükçe tekrar heveslendim, güzel bakılırsa ya da yerlerini severlerse onlar da uzun süre çiçekli kalıyorlar, çalışırken çok çeşitli menekşelerim vardı ama emekli olup Ayvalık'a yerleşince hepsi de ilgisizlikten öldüler
Hoyalara gelince edinip edinmeme konusunda kararım kesin, ısrarla edinmeyeceğim