View Single Post
Eski 27-11-2017, 16:12   #3304
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. akçabardak benimde 2 kg civarında elimde yer elması var bir haftadır bekliyor. Yemeğini nasıl yaptınız merak ettim. Zahmet olmazsa tarif alabilir miyiz

Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
üzerini kaplayacak şekilde ılık su
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım

Hazırlanışı:

1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)

2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.

3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.

4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.

5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.

Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.

Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım.

Name:  DSCF0879.jpg
Views: 876
Size:  49.2 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön