![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Geçen sene pazardan aldığım yer elmaların kabuklarını ve 2-3 tane de bütün olarak bahçemin bir köşesine toprak altına gömdüm. Baharda filizlenip büyüdüler ve bol bol çiçek açtılar ama topak altında meyve verecekleri aklımın ucundan bile geçmemişti. Şu günlerde çiçekleri iyice soldu ve gövdelerini artık sökeyim dedim, birde ne göreyim çok sevindim ve hemen ne var ne yok irili ufaklı hepsinitopladım, sonra da en ufaklarını seçip tekrar toprağa gömdüm. ![]() Epi topu bukadarcık hasat ettim ve 2 defa mis gibi zeytinyağlı yemeğini pişirdim. Çok lezzetli oldu. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Alıntı:
Malzemeler: 1 kilo yer elması 1 adet havuç (orta boy) 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pirinç Yarım limonun suyu üzerini kaplayacak şekilde ılık su Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım Hazırlanışı: 1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor) 2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum. 3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim. 4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim. 5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim. Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim. Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada çok güzel görünüyor, ilk defa yer elmasının yemeğini gördüm Ellerine sağlık.![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Alıntı:
sevgili Özlem A ya konuyu ilettim ama sanırım mesajı henüz görmedi. Biraz daha bekleyelim, olmaz ise konu başlığı yoksa yeni bir başlık aça rız. Sevgilerimle. |
|
|
|
|
![]() |
|
|