agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2017, 15:05   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Geçen sene pazardan aldığım yer elmaların kabuklarını ve 2-3 tane de bütün
olarak bahçemin bir köşesine toprak altına gömdüm.

Baharda filizlenip büyüdüler ve bol bol çiçek açtılar ama topak altında
meyve verecekleri aklımın ucundan bile geçmemişti.

Şu günlerde çiçekleri iyice soldu ve gövdelerini artık sökeyim dedim, birde
ne göreyim çok sevindim ve hemen ne var ne yok irili ufaklı hepsini
topladım, sonra da en ufaklarını seçip tekrar toprağa gömdüm.

Name:  DSCF0825.jpg
Views: 875
Size:  71.2 KB


Epi topu bukadarcık hasat ettim ve 2 defa mis gibi zeytinyağlı yemeğini pişirdim. Çok lezzetli oldu.
Name:  DSCF0846.jpg
Views: 899
Size:  65.0 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2017, 15:53   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Geçen sene pazardan aldığım yer elmaların kabuklarını ve 2-3 tane de bütün
olarak bahçemin bir köşesine toprak altına gömdüm.

Baharda filizlenip büyüdüler ve bol bol çiçek açtılar ama topak altında
meyve verecekleri aklımın ucundan bile geçmemişti.

Şu günlerde çiçekleri iyice soldu ve gövdelerini artık sökeyim dedim, birde
ne göreyim çok sevindim ve hemen ne var ne yok irili ufaklı hepsini
topladım, sonra da en ufaklarını seçip tekrar toprağa gömdüm.

Eklenti 661722


Epi topu bukadarcık hasat ettim ve 2 defa mis gibi zeytinyağlı yemeğini pişirdim. Çok lezzetli oldu.
Eklenti 661723
Sn. akçabardak benimde 2 kg civarında elimde yer elması var bir haftadır bekliyor. Yemeğini nasıl yaptınız merak ettim. Zahmet olmazsa tarif alabilir miyiz

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2017, 17:12   #3
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. akçabardak benimde 2 kg civarında elimde yer elması var bir haftadır bekliyor. Yemeğini nasıl yaptınız merak ettim. Zahmet olmazsa tarif alabilir miyiz


Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
üzerini kaplayacak şekilde ılık su
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım

Hazırlanışı:

1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)

2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.

3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.

4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.

5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.

Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.

Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım.


Name:  DSCF0879.jpg
Views: 886
Size:  49.2 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2017, 21:02   #4
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
üzerini kaplayacak şekilde ılık su
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım

Hazırlanışı:

1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)

2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.

3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.

4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.

5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.

Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.

Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım.


Eklenti 661734
Maşallah Sn. akçabardak elinize sağlık çok güzel görünüyor. Tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka denememiz gerekecek

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2017, 15:33   #5
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
üzerini kaplayacak şekilde ılık su
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım

Hazırlanışı:

1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)

2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.

3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.

4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.

5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.

Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.

Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım.


Eklenti 661734
Abla bu tarifi "vegan" yemekler kısmına taşıtalım Bu arada çok güzel görünüyor, ilk defa yer elmasının yemeğini gördüm Ellerine sağlık.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2017, 18:23   #6
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Abla bu tarifi "vegan" yemekler kısmına taşıtalım Bu arada çok güzel görünüyor, ilk defa yer elmasının yemeğini gördüm Ellerine sağlık.
Öncelikle ilgilendiğiniz dolayısıyla görüntü olarak da beğendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sevgili Güler hn. da bu düşüncede. Ben özelden
sevgili Özlem A ya konuyu ilettim ama sanırım mesajı henüz görmedi. Biraz daha bekleyelim, olmaz ise konu başlığı yoksa yeni bir başlık aça rız. Sevgilerimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025