![]() |
|
![]() |
#2551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Geleneksel mavi (camassia) çayır sümbülü Mavi çayır sümbül tohumlarını bu gün toprakla buluştudum. Şimdi sabırsızlıkla tohumun çimlenmesini bekliyor olacağım. 21 tohum ekildi bakalım kaç tanesi çimlenecek ![]() Tohum Ekimi: Paketin arkasında verilen bilgiye göre istekleri: Çimlendirme % 90 - 100 çimlendirme oranları için 42 - 90 gün arası soğuk uygulama gerekir. Bunun haricinde ön uygulama istemez ve nemli toprağa ekilir. Sonbahar ekimlerinde nemli toprak şartlarında kışı dış mekanda soğukta geçiren tohumlar bahar başında çimlenirler. Bakımı ve diğer bilgiler: Tohumdan çiçeklenme boyuna 2. sene ulaşır. Tek bir kök ortalama 15 - 320 yıl boyunca çiçeklenmeye devam edermiş ![]() Çiçeklenme dönemi bitip, tohum verdiği döneme dek bahar boyunca toprağı sürekli nemli olmalıdır. Nerede yetiştirilir: Ağaç altları, kır bahçeleri, arıcılık, çiçek tarhları. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Bitkiden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Soğanları ızgara ya da haşlanarak pişirildiğinde tüketilebilir. Çok şaşırdım soğanları yeniyormuş ![]() Düzenleyen akçabardak : 06-12-2015 saat 09:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün fark ettim, kardelenlerim çıkmaya başlamış ![]() Saksı bahçede bir köşede duruyordu, görünce hemen gözümün önüne aldım. Son yağan yağmurlardan sonra soğanlar faaliyete geçmişler. ![]() Yağmurdan saksının her tarafı çamur olmuş... Tepesinde de alisyumlar, hava serinledikçe çoştular ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Ağaç Dostu
|
Çikolata tatlı biber-Georgescu Chocolate
Gecelerin ayazından dolayı bütün yaprakları dökülen Çikolata biberimiz kel kaldı ama hala mahsulüyle birlikte dim dik ayakta ![]() Gönlüm bir türlü dışarıda bırakmayı razı olmadığı için, içeriye aldım, bakalım ev ortamında ilkbaharı görebilecek miyiz. Umarım yeniden taze yapraklar verir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Ağaç Dostu
|
Jalapeno biber
Bu da ayrı bir tür, bunlara da kıyamadım eve aldım. Kırmızı olanların ayrı bir tür ![]() Yeşiller ise Jalepeno biber. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bende bahçede ekili minik biberleri böyle saksıya almıştım ablacım. Sonra eve alamadım. Dışarıda kalıp dondular. Aslında tutmuşlardı, hemde biberleri olduğu halde. Bende merak ettim ilkbaharda ne durumda olacaklar. Umarım yeniden yeşerir. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sevgili aleydi eve aldığım biberler saksıda oldukları için hiç yerlerinden oynamadılar, bahçede olanlar ise havaların biraz ılık gitmesinden dolayı yeniden filizlenmeye ve çiçek açmaya başladılar ama nereye kadar, gece bayağı bir ayaz oluyor artık. Onların öylece yeşermelerini gördükçe hiç kıyamıyorum ama yapacak bir şey yok, sera olsaydı belki kışı atlatırlardı ama olamayacağına göre eninde sonunda donacaklar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de evimin düzeninin bozulmasını istemem ama, ah ah kıyamıyorum işte söz konusu yetişmiş bir bitki olunca baskın çıkıyor işte ![]() ![]() O yüzden bence hanımınız da biraz size anlayış göstersin diyorum, sonuçta kafanızın etini yiyeceğine, yetiştirdiğiniz taze mi taze, lezzetli mi lezzetli, organik mi organik ürünleri yesin dermişim ![]() ![]() ![]() Bu arada bitkilerimin bir kısmı sıkış tepiş mutfak penceresinin önünde kışı geçirecek olanlar. Perde arkasından görünüşleri ![]() ![]() Perde açıldıktan sonra... ![]() Kat çıkarak iki sıra halinde... ![]() Bunlarda Hanımınıza gitsin, bize kızmasın diye gönlünü alalım. ![]() ![]() Saygılar Sn. TCM |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Sayın akçabardak; 6 ayda balkona zar zor üs kurabildik,sizin evdeki gibi bir durumu hayal etmek istiyorum,ama onu bile edemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. eurosat balkonda üs kurabildik derken ne demek istediğinizi pek anlayamadım ama, konu bitkiler ise, kısaca şöyle izah edeyim, doğru anladıysam. 6 ay gibi bir süre acemilik süresidir, benim evimin durumunu düşünememek normaldir ![]() ![]() ![]() Unutmayın hayaller bir gün gerçek olurmuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Hoşbulduk sayın akçabardak, Üs derken sabır denemesi sonucu 1,2,3,4 derken 5 saksı ile bende aranıza katılmış oldum .Ağaçlar Net ile tanıştığıma bende çok memnunum,hepimizin tek hastalığı bu olsun temennisi ile,hepinize selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
sn.eurosat55 çiçek işi böyle bir şey galiba sonuçta canlı yetiştiriyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Ağaç Dostu
|
(Ben galiba bu sayfayı biraz ihmal etmişim ![]() Yine hayran oldum olmamak elde mi acaba ![]() Sevgili Akçabardak ablacığım maşallah neler yapmışsın ![]() Bu sene bahçeyle hiç ilgilenemedim ![]() Her yerde Japon feneri dalları vardı. Patlat patlat bitmedi ![]() Vaktimi hep Hoyalar aldı bütün suç onlarındı benim değil ![]() Neyse ben çok konuştum ![]() Fevkaladenin fevkinin de fevkinde (Sözün sahibini sevmesem de ...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz öyle oldu salihcan, sen beni hiç ihmal etmezdin, arada bir gelirdin bahçeme, ben de salihcan bana küstü mü ne diye düşünmeye başlamıştım ![]() Karınca kaderince, kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım, beyenmene çok sevindim. Bu arada kendini hoyalara çokça kaptırdın bakıyorum da suçu da onlara yüklüyorsun, bizleri unuttun ![]() Japon fenerleri de nereden çıktı şimdi, onlar çok ağırsızdır her tarafı sarar, bir kök ben de dikmiştim baktım ki aldı başını gidiyor, önüne gelene sarılıp boğuyordu, söküp attım senin anlayacağın ![]() Beklerim her zaman, fazla ihmal etme olur mu. Sevgilerimle Ha unutuyordum, hani yazın gelecektin, kandırıkçı... önümüzdeki yaz tatilinde gülenmelek te gelince beklerim, hoyacılar bir arada olsun, umarım yine dershane bahanesi olmaz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Ağaç Dostu
|
Küsmek mi ? Bence ''Fesatlandı giremiyor'' veya ''Kalbi dayanamıyor '' diye düşünseydin çok daha iyi olurdu ablacığım ![]() Karınca kaderincesi bu kadar mı ![]() Bütün suçlu o pis hoyaları ![]() İzninle Japon fenerlerini göstermek istiyorum ne haldeydi diye içlerinde kavun,salatalık,kudret narı da var ![]() ![]() Bahane değildi kiiiiii, İzmir-Çandarlı yolunu günde 2 kere çektim ![]() ![]() İnşallah Gülen Melek ablam geldiği zaman gelirim ... Çok isterim doğrusu... Bu arada Gülen Melek demişken torunlarını göstereyim ![]() Hoya Eskimo ![]() ![]() Hoya Pubicalyx ''Royal Hawaiian Purple'' ![]() Düzenleyen salihcan : 20-12-2015 saat 08:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salihcan sakın silme fotoğrafları, bana bir zararı yok, burası Çandarlı mı merak ettim?. Sadece silecem kelimesini sil yeter. Şimdi bu sözlerinden seni anlıyorum ki seni birşeyler çok yormuş, kıyamam sana ben, sanırım yaz sezonunu fazla yoğun geçirmişsin ama ne olur hoyalara kızma eğer onlarında payı varsa, hoya yetiştirmek kolay değil biliyorum. Senin okulun da var, bitkilerle uğraşmak senin için yorucu olur biliyorum ama şu bitmeyen isteklerimiz yok mu her şeye katlanıyoruz. Bu genç yaşta hoyalara merak sarmak sizin için iyi cesaret. Biliyorum çok heveslisin ama ben derim ki fazla çoğaltma, alışınca zor koparsın onlardan, evet torunlarım çok güzel olmuşlar, çiçek te açmışlar ellerine sağlık. Yani sorunlarını tam bilemediğim için ne yazacağımı da bilemiyorum, her ne ise geçecek bu günlerde sen kendini ferah tut olur mu... En başta yazdığın ilk satırlarına bir anlam veremedim görmemiş olayım, neden? Çandarlı'ya geldiğinde mutlaka beklerim, dertleşiriz biraz. Fotoğraflar için teşekkür ederim arada bakarım, salatalıklar, kudret narları, fenerler çok güzel görünüyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Ağaç Dostu
|
Tamam silmeyeceğim ![]() ![]() Hoyalarda son yok galiba her seferinde son desemde ııı ııı olmuyor ... Sorunlarım gelecek stresi (üniversite ![]() En baştakiler iltifat ve espri olarak anlayabilirsin ablacığım ![]() Çandarlıdaki yerinizi merak ettim.Belki her gün önünden geçtiğim bir sokaktır ? Fotoğraf yorumu için ayrıca teşekkür ederim ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tamam şimdi anlaştık. Çandarlı'da eşimin yeğeninin yazlığı var, oraya arada gidip geliyoruz ama şimdi sitenin adı aklıma gelmedi, hatırlayınca yazarım, Çandarlı merkezden sahil sitelerine giden sahil boyunca siteler var o sitelerden biri ama oralar okadar çok gelişti ki karıştırıyorum, Denizköye varmadan ortalarda bir yerde. Bulabildiğim bir fotoğraf, bu bölge yukarıya doğru bir yerde. Sitenin adını hatırlayınca tekrar yazarım. Sevgilerimle. ![]() Düzenleyen akçabardak : 20-12-2015 saat 01:15 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe bahçelikten çıkıp harabeye dönmüş vaziyette 3 gündür. Evimizin bütün balkonların pergüleleri yeniden değişiyor, dolayısıyka bahçelerim şu anda çok kötü durumda, her yer her yerde, 2 gün içinde her şey harabeye döndü, toplanması da ilk bahara umarım yetişir ![]() Arka bahçede durum ![]() Balkondan sokağa doğru görüntü ![]() Sokaktan balkona doğru görüntü ![]() Nihayet arka balkonun pergülesi bu gün bitti. ![]() Ve biberlerin son halleri, üzerilerinde hala biberleri var ama bir çoğu çiğnendi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçemizin durumu. Sitede hiç kimse kalmayınca sokaklar da bize kaldı ![]() Eski ve yeni malzemeler, eskiler sökülerek komşunun kapısının önünde yerlerini aldılar. Yeniler de takılmak için beklemedeler. ![]() orta kat ![]() Giriş katı ![]() Yeni malzemeler ![]() Eski kiremitler bahçeye yığıldı ![]() Sıra çatı katında, oraya daha hiç dokunulmadı, Allahım sen bana yardım et. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Fena dağılmış ablacım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim aleydiciğim, hem de çok fena dağınık çalışıyorlar, burasının ustalarıyla çalışmak çok zor hiç dinlemiyorlar, bildiklerini okuyorlar. Evet bitince güzel olacak ama bakalım bunca işi nasıl toprlayacağız. Bütün sukulentlerimi bir odanın içine tıktım, kalanlar da toz toprak içinde kaldılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Çok güzel oluyor,bitince de harika olacak Sevgili Akçabardak.Kuş gibi toparlarsınız inşallah.(deyip içimden kıs kıs gülüyorum)Allah kolaylık versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(güldüğünüzü görür gibi oluyorum zaten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
İnşallah canım,kolayca toparlanmanız dileğiyle.Ben de bağı yerleştirirken böyle olduğum için size takılmak istedim.Toparlıyorum sonra gidip bakıyorum geri her yer batmış.Çokça kolay gelsin size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Sevgili akçabardak. kolay gelsin. aynı zamanda aynı tamirat işine girişmişiz. sizi çok iyi anlıyorom bizde,on gündür pergole tamiratıyla uğraştık iki gün oldu bitireli. ama bizde bittik geceleri ağrılardan uyuyamadım. saksıları bahçeden uzaklaştır pergoledeki sarmaşık türleri bahçede dağınık vaziyette perişan oldular. dün sabahtan akşama kadar ancak toparlayıp bağlaya bildik. inşallah kolaylıkla bitirip sizde selamete çıkarsınız. tekrar kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım, Allah kolaylık versin fazlaca dağılmışsınız, ama dert etme başlanmış iş bitmiş iştir. Sonuç da güzel olacaksa katlanılır. Rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşaat işleri kolay değil Allah hepimize kolaylıklar versin, sizin kiler bitmiş ne güzel, dediğin gibi bu yazlıkların hiç işi bitmiyor, birini tamir ediyorsunuz, başka bir yeri eskiyor, hayırlısı size de kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim YeniGineciğim, bitecek inşallah hayırlısıyla sağ olasın. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sevili akçabardak Allah yardımcınız olsun, ne zor her yer her yerde. Kısa zamanda toparlarsınız inşallah. Kolay gelsin, kendinize dikkat edin. Sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|