![]() |
|
![]() |
#2221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ben liseye giderken evimiz bahçeliydi. Bu miniği yakalıyacam diye kuyruğu elimde kalmıştı. Büyük bir kül tablasının içine koydum, besliyordum. Annemin ödü patlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sayın Taşlıbahçe sizin sayenizde adını öğrenmiş olduk çok teşekkür ederim araştırmışsınız, şunu iyice anladım ki bu sitede hiç bir bitki, meyve ve canlı isimsiz kalmıyor, eninde sonunda öğrenmiş oluyoruz, sağ olun var olun ama bu hayvancığın ismi de aklımızda kalacak gibi değil ki biz yine de ona süleymancık diyelim ama diğer adını da bilelim değil efendim... Bence de her eve lazım böyle bir hayvancık, bizde var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
'Hemidactylus turcicus', yani 'Türk keleri', yani 'Süleymancık'... Birkaç yıldır korunmaya çalışılıyorlar, 'Süleymancıklar zararlı değil faydalıdır ve nesilleri tehlike altında, lütfen gördüğünüzde onları öldürmeyin' diye afişler oluşturarak ve sosyal medya üzerinden koruma çağrısı yapılıyor, ülkemize özgü kabul edilen bir tür. Avlanırken çıkarttıkları 'cak cak cak' ya da 'cık cık cık' diye tarif edebileceğim sesleri ise en ayırıcı özellikleri, sivrisineklere de bayılırlar bu arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten ciyk, ciyk sesler çıkartıyorlar, bizim buralarda bol bol bulunuyorlar. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Ağaç Dostu
|
Zinnialar çiçeklerini göstermeye başladılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Ağaç Dostu
|
Kına çiçeklerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Ağaç Dostu
|
Nikotina Etkinlikten gelen tohumlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Ağaç Dostu
|
Lavatera-Pamuk çiçekleri Pamuk çiçekleri ilk çiçeklerini açtılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Akça bardak ablacım çiçeklerim maşallahı var çoşturuyosun bahçeni, ![]() Verdiğin her emek bir çiçeğe dönüşmüş bu bahçede ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim enes kardeşim, havaların hala biraz serin gitmesi çiçekleri coşturuyor ama bir müddet sonra sıcaklar başlayınca ne olacak hep birlikte göreceğiz inşallah. Kınalarım evet bu sene çok güzel oldular ama ben onları çok sık ekmişim, çok dip dibe oldular aralardan çektim biraz ama bu sefer de kıyamıyorum, pembelerin arasında katmerlileri de çıktı bakalım tohum yapacaklar mı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nikotinayı şimdiye kadar takip edemedim ilk gördüğümde beyaz ve pembe mavi çizgiler vardı, ne zaman açıyor çiçeği ne kadar dayanıklı hiç takip edemedim ama yaz boyu nasılsa hep çiçekli olacak belki değişiklikleri yakalarım. Pamuk çiçekleriyle ilgili bu sitede başlık olarak açılmış ama karışık ebegümeci, gül hatmi, lavatere diye karışık 4 sayfadan ibaret, ben bütün sayfaları okumadım birazcık göz attım, benim kiler açmaya başladı artık o başlıkta da paylaşırım. İstersen sen de bir göz at. http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...eri/7962-2.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu liliumum çiçeklerini açtı ![]() ![]() Bunlar da sıkış tepiş diktiğim yavruları hepsi de çıktı ![]() Bu liliumum uyuya kalmış ![]() önce soğanın çürüdüğünü sanmıştım, parmağımla kontrol ettim toprağın içinde sürgün geldiğini anlayınca sevindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Ağaç Dostu
|
Thunbergia Tohum takas etkinliğinden sevgili Lonicera'dan gelen tohumlar Sevgili Loniceraaaa biz çiçek açtık, çok sevdim tekrar teşekkürler Önce biraz mırın kırın etti, gelişemedi, öldüm öleceğim, kaldım kalacağım ama mutlu son, şimdi aldı başını gidiyor, çok şükür kurtardı kendini. Boyumuz bir metreyi geçti, sarıla sarıla gidiyoruz ![]() ![]() Kara gözlü kızım benim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Ağaç Dostu
|
Canna Çiçeğimizi açtık ![]() Yavrumuzda da tomurcuklanma oluştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine çiçeği Şimdiye kadar hiç Yenigine çiçeğim olmamıştı ve işte benim de yeniginelerim oldu, bu gün alındılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Ağaç Dostu
|
Oxalis Bu oxalisi çok istemiştim, çiçeğinden çok yaprağı çok hoşuma gidiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Ağaç Dostu
|
Kalp kalbe karşı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Ağaç Dostu
|
Fıstık çamı Çiçeği burnunda ay pardon kapsülü burnunda yeni çimlenen fıstı çamı, tam fotoğraf çekecektim parmağım kapsülüne dokundu ve düştü, birden şemsiye gibi açıldı kolları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi O kadar çok açmalarına rağmen yeniden açası gelmiş ![]() Kuruyan tohumları alındı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthus- namı diyar Lalegül Geçen seneden yaşatabildiklerim en sevdiğim Lisianthuslarım çiçeklerini göstermeye başladık bile ![]() Toplu halde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bende aldım lisi sn Kgursan'dan. Daha minicikler , sizinkler çiçek açmışlar. Kışın dışarda mı kaldılar sevgili Akçabardak. Bir de gönderirken besiniyle gelmişti. Onları kullandım bitti. Siz ne kullandınız da böyle güzel çiçeklendiler.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın sadece su verdim, tohumları vardı olgunlaştıktan sonra tohumlarını aldım ve toprak üstü 2-3 cm. yüksekten budadım, ilk baharda havalar ısınmaya başladığında saksılardan yine kalıp şeklinde çıkarıp bahçeye indirdim. Bahçeye zaten yeni toprak ilavesi yapılmıştı, ayrıca bol bol keçi gübresi yayılmıştı bahçeye, dolayısıyla bu güne kadar hiç bir şey vermedim, keçi gübresinden dolayı çok güzel kardeşlemeler oluştu ve sonuç ortada sevgili aleydi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
![]() Sayın akçabardak ; Yine coşturmuşsunuz resmen böyle güzellikleri görünce insan mutlu oluyor. Çok güzeller gerçekten emeğinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Harikalar diyarı...Renk,renk,çeşit çeşit ne guzel..Sıhhatle sefasını surmenizi temenni ederim.Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Bende bu yıl aldığım lisi leri saksılara diktim inşallah sizin yaptığınız gibi kışı atlatabilirsek bu mevsimde bizimkilerde acacak o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın Resulgur, daha iyileri sizlerin olsun, sizleri mutlu edebildiysem ne mutlu bana. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İltifatınız için gönülden teşekkür ediyorum sevgili sonkez bu sene bu küçücük bahçede adım atacak yer kalmadı çeşitlerden... amin... Allah hepimize sağlık sıhhatler versin inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güle güle büyütün lisilerinizi, bol bol çiçek açmalarını dilerim Sayın pares, çok güzel, narin, kibar ve gösterişli bir çiçek ama çok nazlı mubarek, kışı çıkarırlar diye düşünüyorum kuytu bir yere alırsanız ve nemli tutarsanız bir de baş düşmanları olan unlu bitlerden koruyabilirseniz, onlara çok dikkat etmeniz gerekiyor, yaprakların arasına ve genelde kök çevresinde ikamet ediyorlar, fark etmezseniz bitkiyi öldürüyorlar Sayın pares. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeği Bu küçücük bahçede saklansam beni kimse bulamaz çiçeklerden kara toprak görmek çok zor ![]() ![]() Tek kök ezan çiçeği, ![]() Ona eşlik eden Kozmos çiçekleri ![]() ![]() ![]() ve 3 kardeş, şunların güzelliğine bakarmısınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|