![]() |
|
![]() |
#2071 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Clematis ne guzel acmis masaalah benimkiler daha acmadi, nisanda bauhauseden aldigim sizdeki pembe dort yaprakli clematisi ben de kaybettim sakai degisimi sonrasi yapraklari porsudu ve kurudu.😒 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili samur clematislerimi beğendiniz için teşekkür ederim. Bauhaus'tan aldığınız clematisin saksısını değiştirirken köklerini kontrol edip aralamış mıydınız birazcık, yoksa öylece saksıdan kalıp gibi çıkartıp başka saksıya mı dikmiştiniz? Merak ettim çünkü ben saksı değişimi yapmamıştım öldüler, siz saksı değişimi yapmışsınız ama yine de kurumuşlar, hiç bir anlam veremedim, bu satın aldıklarımıza belli bir ömür mü veriyorlar, sonra da kuruyup yenisini mi alsınlar diyorlar acabaaa... ![]() Ben satın aldığım, özellikle de Bauhaustan aldığım hiç bir bitkiyi yaşatamıyorum, iki defa yine Bauhaus'tan erica ve sıklemen almıştım ki çok istiyorum yaşasın diye, ama ![]() Nerede hata yapıyorum birisi bana söylesin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Ağaç Dostu
|
Kohlrabi- Alabaş Bu alabaş dev bir alabaş oldu çıktı, başka yerde görsem buna ne kadar hormon yüklemişler derdim, tek bir kök 3m2 yeri kapladı ![]() 2-3 tanesi tohuma kalktı bunda ne tohum görünüyor ne de yumru ne yapmaya niyeti var bunun anlayamadım ki, yaprakları kocaman oldu, ![]() Gövde desen bileğim kalınlığında ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 17-05-2015 saat 09:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine bu fotoğrafı hatılarsın sanırım, ![]() Şimdi bu kadar oldular bak, hem de 4-5 tane bir arada onlar büyümüye başladı beni de telaş aldı şimdi ben bunları nerede büyütürüm bilemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Ağaç Dostu
|
Pazardan kırmızı pancar almıştım, bir müddet dolapta bekledikten sonra buruşmaya başlamışlardı, atmaya da kıyamadım, bahçeye diktim şimdi bu hale geldiler, yapraklarının yumurtalısını çok seviyoruz iyi ki de atmayıp dikmişim, taze taze çok güzel olacak, bir tanesi de sanırım tohuma gitmeyi hazırlanıyor, yaşasın tohumum da olacak inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya Dondurucu soğuklardan kalan bir tek kök katmerli kırmızı sardunyam, Bu geçen seneden ki hali, ![]() Bu da şimdiki hali, buna da çok şükür sardunyasız ev olur mu? olmaz tabi ki de ilaç için bir tane kalmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Ağaç Dostu
|
Dondurucu soğuklardan sonra limon ağacımın son hali çok şükür ki gün günde kendini toparladı, tek bir yaprak kalmamıştı, bekli bu sene meyvesi olmayacak ama olsun, tekarar yeşile büründü ya o yeter. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Ağaç Dostu
|
Fırça çalısı Bu minikler de fırça çalısı olacak inşallah, büyüyecekler de ben de göreceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak,sardunyanın limon ağacın kurtulmasına sevindim. minik fırçaların hali bir başka güzel.inşallah büyüdüklerini ve çiçek açtıklarını görürsün. çok çabuk geliştiklerini tahmin ediyorum biz aldığımızda 30, 40 cm kadardı şimdi üç metre kadar boyu uzadı.geçen zaman ne deseniz. 5,6 yıl oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin o kocaman ağaç şeklindeki fırça çalısını görünce hevesim kat kat arttı. Aslında bu miniklerden geçen sene çimlendirdiklerime sahip çıkabilseydim şimdi bir senelik olacaklardı ama olmadı, bakalım bunları büyütebilecekmiyim şimdilik güzel gelişiyorlar. Bunlar geçen sene çimlendirdiklerim, şimdi onlardan eser kalmadı ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım çimlendiklerinde de aynı dert ve telaş içersindeydin 'Ben bunları nerede büyütürüm, nereye dikerim?' maşallah ne kadar da güzel büyümüşler. Boş bir yerlere dikiver bari. Limon ağacına çok sevindim, ona da maşallah. Ben de minik minik çimlenenlere bakıyorum bunlar ne zaman büyüyecek de, çiçeklenecekler diye. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Minikler çok ağır büyüyorlar sabır işi, bundan sonra minik tohumlar ekmemeyi düşünüyorum çok yoruyorlar beni, hazır fidesini almak daha mantıklı sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Bir süredir fark ettiğim acı bir durum var. Farklı yerlerden aldığım bazı bitkilerin kökleri cocopeat ile adeta preslenmişti. Bu durumu ilk orman gülünde fark ettim. Cocopeati zar zor parçalayınca (ciddi anlamda güç gerektirdi) orman gülünün boğulmuş köklerini gördüm. Bu sene de yapı marketlerden aldığım sukulentler aynı şekilde kaskatı bir cocopeate preslenmişlerdi. Su bile sızmıyordu toprağın içine. Cocopeati zar zor sökünce hiç kök geliştiremediklerini fark ettim. Bir de bazen kökleri bezle sarıyorlar ve bitkilerin kökü oynuyor. Bence bu iki sebepten dolayı bitkiler rahat gelişemiyor, köklerinden gerekli suyu besini alamıyorlar. Alır almaz köklerine özgürlük vermek lazım ama yine de bazen hayata tutunamıyorlar. Yazık günah bu canlara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hem de ne yazık ne yazık bu canlara sevgili Limonik size katılıyorum, işi tamamen ticarete dökmüşler, satılsın da nasıl satılırsa satılsın, öleceklermiş kalacaklarmış onu düşündükleri yok. İki tane clematisimin kökleri gelişemediği gibi bir de o her ne ise kokopeati midir nedir keçeleşmiş zor araladım, iki defa erika aldım ikisi de aynı durumdaydı. Yorumlarınız için teşekkür ediyorum, Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Benim de bugün aldığım menekşem cocopeatte. Üst yüzey tam takır. Su döktüm anında alttan çıktı. Şimdi kara kara düşünüyorum ne yapsam da incecik kökleri zedelemeden kurtarsam? Acaba su dolu kaba mı oturtsam? Var mı tavsiyeniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili b e t ü l menekşe dediğiniz afrika menekşesi midir, bildiğimiz hercai midir? bana göre o kokopeatiden bir an evvel kurtulmakta fayda olacağını sanırım, belki dediğiniz gibi biraz suda bekletilirse yumuşar. Ne diyeceğimi tam olarak şimdi bilemedim ama şöyle fikir yürütüyorum Afrika menekşesi ise bana göre kökleri zedelense de yapraklarından çoğaltılabilir, ben olsam kökü kurtarabildiğim kadar kurtarırım, hazırladığım yeni toprağa dikerim bir kaç tane yaprağından yedeklerim. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Evet Sevgili Akçabardak afrika menekşesi. Ben de aynı yöntemi düşünmüştüm. Denemek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili Akçabardak fırça çalısının çiçeklendiğini görürsünüz umarım . Minik tohumların çimlenmesi gerçekten zor oluyor . Bende hazeran vb gibileri çimlendiremedim . Veyahut çok fazla tohum olduğunda (yüzlerce ) bahçede kendiliğinden çimlenebiliyorlar .Bazı bitkileri köklenmiş olarak almak daha mantıklı tohumdan yetiştirmek baya zor oluyor . Bende ericayı Bursa 'da yapı marketten almıştım . Evde saksıya ekmiştim, gelişmedi . Bahçeye ektim gelişmedi , kuruyor . Bu konuya değindiğiniz, iyi olmuş . Ben sadece bana özgü bir durum diye üstünde durmamıştım .Almaya devam edip köklerine bakmayacaktım .Bundan sonra daha dikkat etmek gerek demek ki .Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ericayı aldığında kendi kendime hep dedim bakalım aleydinin ericası yaşayacak mı, yoksa sorun bende mi ama gördüm ki bende değilmiş, ben artık pes ettim ve erica almak istemiyorum yaşatamıyorum çünkü. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Alıntı:
Dediğim gibi ilk geçen sene bu durumu fark ettim. Bol çiçekli ve sağlıklı görünen bir orman gülü almıştım. Gün geçtikçe bitki zayıflamaya ve yaprak dökmeye başladı. Farkettim ki bitki yavaş yavaş ölüyor. Son bir umut saksıçdan çıkarınca gördüm ki kalıp gibi yapı kurumuş ve keçeli hali ortaya çıkmış. O halde suladım su hiç içeri geçmedi. O keçeyi resmen parçaladım. Köke ulaştığımda sıkışmış azıcık bir kökü vardı. Hemen güzel bir toprağa geçirdim. Çok şükür ki kurtuldu. Bu durumla bu sene daha da çok karşılaştım. Kayıplarım oldu, çok üzüldüm. Artık sadece belirli sera ve çiçekçilerden bitki alıyorum. Maalesef... Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Ağaç Dostu
|
Sıklemenlerim yavaş yavaş istirahata çekilmeye başladılar umarım kışa tekrar uyanırlar Bir de tohumlarımızı olgunlaştırabilseydik... rahatlayacaktık ![]() yaklaşık 10-12 tohum sapı oluşturdu ama bitkiyi yormasın diye sadece 3 tane bıraktım, diğerlerini kesip attım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Ağaç Dostu
|
Bu gülümü de çok seviyorum, hem çok kokulu hem de dolu dolu ve iri açıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Ağaç Dostu
|
Şebboy Beton çatlağında yaşamını sürdüren bu minik şebboy çiçeğini açmaya başardı ve bu demek oluyor ki... tohum yapacak soyunu sürdürecektir. Oysa ne kadar üzülmüştüm kışın dondular ve tohum alamadım diye. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Ağaç Dostu
|
Kurdele çiçeğim kışın donmuştu ama baharla birlikte köklerinden yeni sürgünler verdi, sürgünlerinden bir tane daha yedekledim, ne olur ne olmaz diye. Anne kurdelem ![]() Yavru kurdelem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Ağaç Dostu
|
Telgraf çiçeğim Dondurucu soğuklardan nasibini alanlardan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Ağaç Dostu
|
Çuhalarım Artık çiçeklenmeyi durdurduk ve tohumlarını büyütüyorlar sonra da yaz uykusuna geçecekler. Hepsinde de tohum var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Ağaç Dostu
|
Kardelen sonlarımı söktüm ve yeniden toprağını zenginleştirip soğanları seyrek şekilde geri diktim, oldukça yavrulamışlar, inşallah bu defa onları çoğaltarak başarılı olurum, şimdiye kadar diktiklerimi hep kaybetmiştim, arada sırada nemlendirmek gerekiyor, kurumalarına izin vermemek gerekiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım o gülünden reçel ya da şurup yapıver. ![]() ![]() ![]() ![]() Yorumumu yazdıktan sonra gördüm soğanlarını, maşallah maşallah ![]() Düzenleyen YeniGine : 23-05-2015 saat 23:41 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGinem benim de aklıma geldi reçel yapmak ama sanırım reçel için Isparta gülü olması gerekmez mi... benim gülüm Isparta gülü değil o yüzden tereddütte kaldım ama yine de denemekte fayda olur gibime geliyor. Evet soğanlarım oldukça aile boyu olmuşlar, bakalım kışa kadar dayanabilecekler mi... hepsini de diktim, soğanları açıkta saklasam buruşup kuruyorlar, o yüzden toprağa geri dikmek zorunda kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|