Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Sevgili samur clematislerimi beğendiniz için teşekkür ederim. Bauhaus'tan aldığınız clematisin saksısını değiştirirken köklerini kontrol edip aralamış mıydınız birazcık, yoksa öylece saksıdan kalıp gibi çıkartıp başka saksıya mı dikmiştiniz?
Merak ettim çünkü ben saksı değişimi yapmamıştım öldüler, siz saksı değişimi yapmışsınız ama yine de kurumuşlar, hiç bir anlam veremedim, bu satın aldıklarımıza belli bir ömür mü veriyorlar, sonra da kuruyup yenisini mi alsınlar diyorlar acabaaa...
Ben satın aldığım, özellikle de Bauhaustan aldığım hiç bir bitkiyi yaşatamıyorum, iki defa yine Bauhaus'tan erica ve sıklemen almıştım ki çok istiyorum yaşasın diye, ama  onları da yaşatamadım.
Nerede hata yapıyorum birisi bana söylesin...
|
Aslında bıraz koklerını araladım kokleri saglamdı, suyunu mu fazla verdım bılmıyorum dıktıgımın beşinci gunu porsumeye başladı. Ikı tane almıştım multıblue suan sağlıklı, suyu daha az verıyorum. Ama marketlerden alınan bıtkılerı yaşatmak gercekten zahmetli. Herhalde verılen ( artık adı ne ise bılmıyoruz ) maddelerle fazla sağlıklı oluyor bizim ortama adapte olamıyorlar. Sevgiler..