Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Hem de ne yazık ne yazık bu canlara sevgili Limonik size katılıyorum, işi tamamen ticarete dökmüşler, satılsın da nasıl satılırsa satılsın, öleceklermiş kalacaklarmış onu düşündükleri yok.
İki tane clematisimin kökleri gelişemediği gibi bir de o her ne ise kokopeati midir nedir keçeleşmiş zor araladım, iki defa erika aldım ikisi de aynı durumdaydı.
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum, Sevgiler.
|
Son iki senedir buna başladılar. Kökleri o keçeleşmiş, su bile geçirmeyen cocopeate sıkıştır, bitki kök veremesin o enerjiyi çiçeğe harcasın çiçekli bitki satılsın ve bitki sezon sonu çöp olsun. O canlara çok yazık. Alana, gözü gibi bakana ve alanın parasına da yazık.
Dediğim gibi ilk geçen sene bu durumu fark ettim. Bol çiçekli ve sağlıklı görünen bir orman gülü almıştım. Gün geçtikçe bitki zayıflamaya ve yaprak dökmeye başladı. Farkettim ki bitki yavaş yavaş ölüyor. Son bir umut saksıçdan çıkarınca gördüm ki kalıp gibi yapı kurumuş ve keçeli hali ortaya çıkmış. O halde suladım su hiç içeri geçmedi. O keçeyi resmen parçaladım. Köke ulaştığımda sıkışmış azıcık bir kökü vardı. Hemen güzel bir toprağa geçirdim. Çok şükür ki kurtuldu. Bu durumla bu sene daha da çok karşılaştım. Kayıplarım oldu, çok üzüldüm. Artık sadece belirli sera ve çiçekçilerden bitki alıyorum. Maalesef...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Bende ericayı Bursa 'da yapı marketten almıştım . Evde saksıya ekmiştim, gelişmedi . Bahçeye ektim gelişmedi , kuruyor . Bu konuya değindiğiniz, iyi olmuş . Ben sadece bana özgü bir durum diye üstünde durmamıştım .Almaya devam edip köklerine bakmayacaktım .Bundan sonra daha dikkat etmek gerek demek ki .Sevgiler
|
Bitki aldığınızda eğer sert ve kuru gözüken bir hindistan cevizi torfundaysa mutlaka ayırıp kökleri kontrol edin. Rahat bir toprağa geçirin. Kurumakta olnların bile şansı var kurtulmak için... Ericayı söküp, o keçeden kurtarmanızı öneririm...