agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2015, 21:32   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster

Ben satın aldığım, özellikle de Bauhaustan aldığım hiç bir bitkiyi yaşatamıyorum, iki defa yine Bauhaus'tan erica ve sıklemen almıştım ki çok istiyorum yaşasın diye, ama onları da yaşatamadım.
Nerede hata yapıyorum birisi bana söylesin...
Bir süredir fark ettiğim acı bir durum var. Farklı yerlerden aldığım bazı bitkilerin kökleri cocopeat ile adeta preslenmişti. Bu durumu ilk orman gülünde fark ettim. Cocopeati zar zor parçalayınca (ciddi anlamda güç gerektirdi) orman gülünün boğulmuş köklerini gördüm. Bu sene de yapı marketlerden aldığım sukulentler aynı şekilde kaskatı bir cocopeate preslenmişlerdi. Su bile sızmıyordu toprağın içine. Cocopeati zar zor sökünce hiç kök geliştiremediklerini fark ettim. Bir de bazen kökleri bezle sarıyorlar ve bitkilerin kökü oynuyor. Bence bu iki sebepten dolayı bitkiler rahat gelişemiyor, köklerinden gerekli suyu besini alamıyorlar. Alır almaz köklerine özgürlük vermek lazım ama yine de bazen hayata tutunamıyorlar. Yazık günah bu canlara.

Limonik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2015, 14:41   #2
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Limonik Mesajı Göster
Bir süredir fark ettiğim acı bir durum var. Farklı yerlerden aldığım bazı bitkilerin kökleri cocopeat ile adeta preslenmişti. Bu durumu ilk orman gülünde fark ettim. Cocopeati zar zor parçalayınca (ciddi anlamda güç gerektirdi) orman gülünün boğulmuş köklerini gördüm. Bu sene de yapı marketlerden aldığım sukulentler aynı şekilde kaskatı bir cocopeate preslenmişlerdi. Su bile sızmıyordu toprağın içine. Cocopeati zar zor sökünce hiç kök geliştiremediklerini fark ettim. Bir de bazen kökleri bezle sarıyorlar ve bitkilerin kökü oynuyor. Bence bu iki sebepten dolayı bitkiler rahat gelişemiyor, köklerinden gerekli suyu besini alamıyorlar. Alır almaz köklerine özgürlük vermek lazım ama yine de bazen hayata tutunamıyorlar. Yazık günah bu canlara.

Hem de ne yazık ne yazık bu canlara sevgili Limonik size katılıyorum, işi tamamen ticarete dökmüşler, satılsın da nasıl satılırsa satılsın, öleceklermiş kalacaklarmış onu düşündükleri yok.
İki tane clematisimin kökleri gelişemediği gibi bir de o her ne ise kokopeati midir nedir keçeleşmiş zor araladım, iki defa erika aldım ikisi de aynı durumdaydı.
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum, Sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025