![]() |
|
![]() |
#1891 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Limon Otum Kışı bahçede çok rahat atlattık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sürprizler süperr..Sevgili Akçabardak nasıl da saklamışsınız bu güzellikleri de birdenbire çıkardınız ortaya.. Herşey çok güzel ellerinize sağlık. Lalenin sarısı da ne güzelmiş meğer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, lalelerim daha yeni yeni açmaya başladılar, sarıyla başladık bakalım diğerleri ne renk açacaklar ben de çok merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Akçabardak, benim yetiştirdiğim çiçeklerin şimdi benden çook uzaklarda olması tuhaf duygu, ama siz ve diğer arkadaşların, böyle büyüdü, şöyle uzadı diye onlara yakın bir ilgi göstermeniz benide mutlu ediyor, sevincinizi paylaşıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Limon otunu ilk defa gördüm .Biraz araştırdım iştah açıcıymış . Hemen vazgeçtim ekmekten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() NOT : Ama nedense içimde kırmızı renkli açacakmış gibi bir his var yani ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Benimde içimde beyaz çıkıcakmış gibi bir his var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Vaay Telato ağabeyim sende Beşiktaşlısın he? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sayın telato, elimden geldiğince dilimin döndüğünce onlarla en iyi şekilde ilgilenip hep birlikte çiçeklenmelerini görmek bizleri daha da mutlu edecektir. Paylaştığımız bu güzellikler hepimize gurur veriyor, ne güzel bir bitki yetiştiriyorsunuz ve bir bakıyorsunuz başka başka yerlerde yeşerip ben buradayım deyiveriyor her şey paylaştıkça çoğalır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zengarden,den edindiğim bilgelerden faydalanıyorum, kısaca şöyle bilgiler vermiş: Alıntı: Şifa kaynağı Meşhur Limonotu Yarı dayanıklı çok yıllık şifalı bitki. Anavatanı Hindistan olan ve çok değerli bir bitki olan Limonotu, Lemon grass, Asya mutfağında bahar ve tıbbi bir bitki olarak kullanılır. Sıkça çay yapımında, çorbalarda, etli yemeklerde ve sos yapımında kullanılan bitkinin, 2006 yılında Ben Gurion Üniversitesinde yapılan bir araştırmada Kanserli hücre sayısını düşüren bir özelliği bulunmuştur. Limonotuna has ve Citral adı verilen maddenin, kanserli hücrelerin sayısında azalma yarattığı sonucuna varılmıştır. Günde sadece 1 gr limonotundan, sıcak suyla karıştırılarak yapılan Limonotu çayının, insana yeterli Citral maddesi sağladığı bilinmektedir. Öksürüğe ve solunum yollarının temizlenmesine de fayda sağlayan Limonotu, tüm bunların yanında da güzel bir peyzaj bitkisidir de. Limonotu olarak bilinmesinin sebebi, elle dokunulduğunda yapraklarının yoğun bir limon kokusu yaymasındandır. Sivrisinek ve pek çok haşereyi uzak tutan bu koku, bitkinin zararlıları da uzak tutma özelliğini ortaya koyar. Kolaylıkla saksıda da yetiştirilebilen bitkiyi, uzun sürede 21-40 günde çimlendiğinden, çimlendirme toprağı olarak steril toprak kullanmakta ya da korunaklı açık alanda ekmekte fayda vardır. Hasekiler artık açmaya hazırlanıyorlar, bu günlerde yağmur bol olunca onlara çok iyi geldi, ayrıca keçi gübresi de verildi, birden serpildiler. Sıklemenlerime fazla bakım yapmıyorum, Aralık ayında almıştım şimdiye kadar sadece bir defa sıvı besin verdim onun dışında sularını eksik etmiyorum bir de kış çieği olduğu için dışarıda bırakıyorum serinlikten hoşlanıyorlar, Mayıs-Haziran gibi uyku dönemine girerken sulamayı kesiyorum ve serin bir yere alıyorum sevgili aleydi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Ağaç Dostu
|
3-4 gündür sağnak şeklinde yağan yağmur dün gece çok şiddetli yağınca bahçelerimiz sular altında kalmış durumda, bitkilerim bu gidişle çürüme tehlikesiyle karşı karşıya, dün gece hiç durmadan 4-5 saat bardaktan boşalırcasına yağdı, ne diyeyim Allah her şeyin hayırlısını versin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili Akçabardak hava durumuna baktım çarşamba güneşli 21 derece . Baya büyüdüler çiçekleriniz ,kökleride gelişmiştir . Çürümezler inşallah . Nisan ayı hep yağmurlu . Geçen yıl yaz boyunca yağdı . Ben hiç hatırlamıyorum Eskişehir ' e yaz boyunca yağmur yağdığını .İklimler değişti . Geçen yıl yağmurdan güller tomurcuk yaptı açamadı . Bahçeyi salyongozlar sardı . Güller , çiçekler bitlendi . Yağmurdan ilaç bile yapamadık .Dediğiniz gibi hayırlısı ,Umarım Mayıs 'ta yüzümüz güler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili Akçabardak üzülmeyin canınızı sıkmayın etkilenmezler inşallah. Evet Nisan ayı iki gün açık beş gün yağışlı görünüyor tahminlerde. Bahçenizde keşke bir tahliye açıklığı olsaydı. Bence şimdi de açabilirsiniz duvardan falan. Yağan yağmur hep birikmezdi diye. Neyse herşeyin başı sağlık. Hayırlısı olsun inşallah. sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Sayın akçabardak, Yağmur suyu birikintileri 3-4 günden fazla bahçenizde durursa belki kökleri çürütebilir..Ama bir iki gün içinde bahçe toprağınız suyu emebiliyorsa, merak etmeyin bitkilerinize birşey olmaz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi mesajınızı okudum ama keyfim biraz kaçtığı için hemen cevap yazmak hiç içimden gelmedi moralim çok bozuldu allahtan diğer tohumlarımı daha ekmemiştim dışarıya, her sene böyle olurdu ama bukarar olmuyordu şaşırdım ne yapacağımı, o yüzden ben genelde çiçek tohumlarımın çoğunu kaplara ekip tehlike geçince bahçeye dikiyorum ama bahçede kalması gerekenler işte böyle tehhlikedeler. Sevgili asmalıtepe üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil ki, gözümüz gibi koruyup yetiştirdiğimiz, aylarca büyümesi için çaba gösterdiğimiz bitkilerimizi bu halde görmek bir anda bütün harcadığım emeklerim, hayallerim, düşüncelerim yok olup gidiveriyor. Tahliye yapma konusuna gelince keşke yapılabilse ama maalesef ki o da mümkün değil ne yazık ki, bahçemizin dışında duran arabamızın olduğu yer evlerin arasından geçen yol, o yol bahçelerimizin seviyesinden 25-30 cm. yüksekte kalıyor, geçen sene taşları yenilediler eski taşların üzerine yenilerini döşediler öyle olunca da yol bahçelerden yüksekte kaldı, memleketin işi hep böyledir ya... doğru bir işimiz var mı bizim... bilinçsizce işler yapılırsa ceremesini de birileri çeker. Sayın pria bu gün de yağmur ara ara yağmaya devam etti saat 16 gibi biraz kesildi bahçeye yeni toprak yaymıştık şu an bizim bölümde sular çekildi ama yolun öte yanı hemen bitişimizin bahçesi hala sular altında. Şu anda bahçemizin sulaları çekilmiş vaziyette ama gece ne olacağı hiç belli değil, yağış bir kaç gün daha devam edecekmiş , şu anda sağnak şekilde yağıyor. ![]() Komşumuz yurtdışında oldukları için pek sık gelemiyorlar, o yüzden güllerin dışında pek bir şeyler ekilmiyor, allahtan orası boş. Bahçe düzenlemesi yaparken damlama hortumlarımızı oraya almıştık, yağmurdan fırsat bulup bir türlü yerlerine yerleştiremedik, onlar da suların içinde kaldılar. ![]() Yakından görünümü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Hay Allah; sevgili akçabardak'ım keşke imkânınız olasa suyu tahliye edebilseydiniz. Bir çaresine bakmaya çalışın önümüzde nisan yağmurları var nasipse. O kadar çalıştınız, çabaladınız, emek verdiniz ve gerçekten bir güzelliğii başardınız. Geçmiş olsun inşallah hiçbir zarar görmez o güzelim bahçen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Geçmiş olsun sevgili Akçabardak bu havalar işleri zorlaştırıyor gerçekten umarım bitkileriniz zarar görmemiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
bence bu durumu sorun olmaktan çıkaracak birşeyler yapmak lazım suyun yogun oldugu alana drenaj olsun diye toprak altına boru döşeseniz sanırım işinizi görecektir hiç yoktan suyun yıgılmasını önleyecektir **** bahçeyi betonlu alandan ayırmak için kullandıgınız mini duvara suyu drene adecek borular koymalısınız diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine Sevgili günebakan Sayın serdar1984 Arkadaşlar bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim sizlere, bu gün moralim biraz daha iyi dün akşam saatlerine doğru bahçemde ki sular çekildi ama yan tarafta hortumların olduğu yerde hala bir miktar su var, bu gün yağmur güneşli bir havaya bıraktı, bitkilerim şimdilik iyi zarar ziyan yok çok şükür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2015
|
Hidroluis Drenaj
Alıntı:
şimdiden kolay gelsin.. saygılarımı sunarım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
İnşallah firesiz sıkıntısız yoluna girer herşey.. Bununla geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Sudenur, şimdilik pek bir şey yok gibi zaten ortanca ve haseki küpesi ve 2-3 çeşit bitki dışında bahçede pek fazla ekili bitkim yok ama soğanlılardan glayörler ve amarylisler vardı onların çürümesinden korktum, şimdilik onlar da iyi gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Ağaç Dostu
|
Çuhalarım Anneler ve yavruları ![]() Geçen seneden anneler ![]() Bunlar da bebişleri geçen sene anneler tohum oluşturmuştu o tohumlardan çimlenenler, sarısı hariç diğerleri hepsi de tohumdan yetişti ve bir tanesi açtı, ikisi sürpriz açacak öndeki minikler bu sene açacak mı bakalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Ağaç Dostu
|
Plumerialarım yavaş yavaş kış uykusundan uyanıyorlar soğukların başlamısıyla birlikte birer birer yapraklarını dökmüşlerdi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli Şepboy Üç güzeller ![]() Hafta içinde semt pazara gittiğimde bu güzelleri görünce dayanamadım alıverdim, defalarca edinmeme rağmen katmerlileri bir türlü yaşatamadım ama bu defa onlara güzel saksı aldım belki saksılarını beğenirler ve yaşarlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım ben zaten mevsimlik bahçe çiçeklerini seviyorum ve çuhaların yaprakları, çiçekleri ve tohumdan oluşan yavrular belli ki emek verilmiş, ellerine sağlık. Şebboyların ben de bir sene aldım diktim seneye kalmadılar, inşallah saksılarını beğenirler, memnun kalırlar da yaşarlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak şebboy çiçeğini ve kokusunu çok seven birisi olarak yıllarca tohumdan ekip çiçeğini görene kadar bende ne sabır nede tahammül kalırdı.birde çiçek açtıktan sonra ikinci yılı ya görür veya ölür. onca emeğin boşa gitmesi zoruma gidiyordu. şimdi arkadaşlardan hazır fidan bulunca yere dikiyorum.saksıdakilerden daha sağlıklı olduğunu fark ettim. pek sıcağı da sevdiklerini söyleyemem. bende hazır bulunca alıyorum.zaten çok ömürlü çiçek değiller. onun için hiç üzülmeyin.her yıl gözünüzün beğendiği renginde açan yenisini alın bol bol koklayıp tadını çıkartın. sevgiler. Düzenleyen münevver48 : 03-04-2015 saat 14:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani belki... değişik saksı olursa beğenirler de kalırlar diye ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her seferinde bahçeye dikiyordum bu defa saksıda deneyeyim dedim bakalım, olursa olur olmazsa kendileri bilir, ben de dediğin gibi bu sene koklayıp tadını çıkarırım teşekkür ederim sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|