agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2015, 16:37   #1891
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Limon Otum

Kışı bahçede çok rahat atlattık.
Name:  DSCF6768.jpg
Views: 599
Size:  71.7 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 17:09   #1892
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Sürprizler süperr..Sevgili Akçabardak nasıl da saklamışsınız bu güzellikleri de birdenbire çıkardınız ortaya..

Herşey çok güzel ellerinize sağlık. Lalenin sarısı da ne güzelmiş meğer.

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 17:44   #1893
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sürprizler süperr..Sevgili Akçabardak nasıl da saklamışsınız bu güzellikleri de birdenbire çıkardınız ortaya..

Herşey çok güzel ellerinize sağlık. Lalenin sarısı da ne güzelmiş meğer.
Teşekkür ederim sevgili asmalıtepe, lalelerim daha yeni yeni açmaya başladılar, sarıyla başladık bakalım diğerleri ne renk açacaklar ben de çok merak ediyorum.

Eski 28-03-2015, 20:05   #1894
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Sayın Akçabardak, benim yetiştirdiğim çiçeklerin şimdi benden çook uzaklarda olması tuhaf duygu, ama siz ve diğer arkadaşların, böyle büyüdü, şöyle uzadı diye
onlara yakın bir ilgi göstermeniz benide mutlu ediyor, sevincinizi paylaşıyorum...

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 20:27   #1895
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Limon otunu ilk defa gördüm .Biraz araştırdım iştah açıcıymış . Hemen vazgeçtim ekmekten .Hasekiler çok güzel görünüyor . Cyclamenlerin bakımını nasıl yapıyorsunuz . Benimkiler çiçeklenmeleri bittiğinde , kararıp kurumaya başlıyor .

akçabardak ve YeniGine beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 20:57   #1896
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Laleci kardeşim bak şöyle yapalım sarı lalemin yanındaki beyaz açarsa senin olsun, kırmızı açarsa benim olsun ne dersin? bakalım bu iki takımdan hangimiz şanslı çıkacak
Olur tabii ablacım, biz zaten bu sene şampiyon olacağız ya Beşikt'AŞK'
NOT : Ama nedense içimde kırmızı renkli açacakmış gibi bir his var yani

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 21:11   #1897
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Benimde içimde beyaz çıkıcakmış gibi bir his var Beşiktaşlı olduğumdanmıdır nedir?

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 21:22   #1898
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Vaay Telato ağabeyim sende Beşiktaşlısın he? Bakacağız artık 1 haftaya kalmaz belli olur

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 22:38   #1899
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Sayın Akçabardak, benim yetiştirdiğim çiçeklerin şimdi benden çook uzaklarda olması tuhaf duygu, ama siz ve diğer arkadaşların, böyle büyüdü, şöyle uzadı diye
onlara yakın bir ilgi göstermeniz benide mutlu ediyor, sevincinizi paylaşıyorum...

Teşekkür ederim sayın telato, elimden geldiğince dilimin döndüğünce onlarla en iyi şekilde ilgilenip hep birlikte çiçeklenmelerini görmek bizleri daha da mutlu edecektir.
Paylaştığımız bu güzellikler hepimize gurur veriyor, ne güzel bir bitki yetiştiriyorsunuz ve bir bakıyorsunuz başka başka yerlerde yeşerip ben buradayım deyiveriyor her şey paylaştıkça çoğalır.

YeniGine ve telato beğendi.
Eski 28-03-2015, 23:03   #1900
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Limon otunu ilk defa gördüm .Biraz araştırdım iştah açıcıymış . Hemen vazgeçtim ekmekten .Hasekiler çok güzel görünüyor . Cyclamenlerin bakımını nasıl yapıyorsunuz . Benimkiler çiçeklenmeleri bittiğinde , kararıp kurumaya başlıyor .
Limonotu ile ilgili ben de araştırdım şifali bir bitki olduğunu görünce 2013-2014 tohum takas etkinliğinden talep ettiğim tohumlardan yetiştirdim.

Zengarden,den edindiğim bilgelerden faydalanıyorum, kısaca şöyle bilgiler vermiş:

Alıntı:

Şifa kaynağı
Meşhur Limonotu

Yarı dayanıklı çok yıllık şifalı bitki.
Anavatanı Hindistan olan ve çok değerli bir bitki olan Limonotu, Lemon grass, Asya mutfağında bahar ve tıbbi bir bitki olarak kullanılır. Sıkça çay yapımında, çorbalarda, etli yemeklerde ve sos yapımında kullanılan bitkinin, 2006 yılında Ben Gurion Üniversitesinde yapılan bir araştırmada Kanserli hücre sayısını düşüren bir özelliği bulunmuştur.

Limonotuna has ve Citral adı verilen maddenin, kanserli hücrelerin sayısında azalma yarattığı sonucuna varılmıştır. Günde sadece 1 gr limonotundan, sıcak suyla karıştırılarak yapılan Limonotu çayının, insana yeterli Citral maddesi sağladığı bilinmektedir.

Öksürüğe ve solunum yollarının temizlenmesine de fayda sağlayan Limonotu, tüm bunların yanında da güzel bir peyzaj bitkisidir de. Limonotu olarak bilinmesinin sebebi, elle dokunulduğunda yapraklarının yoğun bir limon kokusu yaymasındandır. Sivrisinek ve pek çok haşereyi uzak tutan bu koku, bitkinin zararlıları da uzak tutma özelliğini ortaya koyar. Kolaylıkla saksıda da yetiştirilebilen bitkiyi, uzun sürede 21-40 günde çimlendiğinden, çimlendirme toprağı olarak steril toprak kullanmakta ya da korunaklı açık alanda ekmekte fayda vardır.

Hasekiler artık açmaya hazırlanıyorlar, bu günlerde yağmur bol olunca onlara çok iyi geldi, ayrıca keçi gübresi de verildi, birden serpildiler.

Sıklemenlerime fazla bakım yapmıyorum, Aralık ayında almıştım şimdiye kadar sadece bir defa sıvı besin verdim onun dışında sularını eksik etmiyorum bir de kış çieği olduğu için dışarıda bırakıyorum serinlikten hoşlanıyorlar, Mayıs-Haziran gibi uyku dönemine girerken sulamayı kesiyorum ve serin bir yere alıyorum sevgili aleydi.

Eski 28-03-2015, 23:06   #1901
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Olur tabii ablacım, biz zaten bu sene şampiyon olacağız ya Beşikt'AŞK'
NOT : Ama nedense içimde kırmızı renkli açacakmış gibi bir his var yani
Bekleyip göreceğiz, ben de bilmiyorum ne renk açacağını çünkü soğanları kışın A101 den almıştım, sürpriz olacak vallahi

Eski 29-03-2015, 12:04   #1902
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

3-4 gündür sağnak şeklinde yağan yağmur dün gece çok şiddetli yağınca bahçelerimiz sular altında kalmış durumda, bitkilerim bu gidişle çürüme tehlikesiyle karşı karşıya, dün gece hiç durmadan 4-5 saat bardaktan boşalırcasına yağdı, ne diyeyim Allah her şeyin hayırlısını versin.

Name:  DSCF6779.jpg
Views: 537
Size:  63.2 KB

Eski 29-03-2015, 12:42   #1903
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Sevgili Akçabardak hava durumuna baktım çarşamba güneşli 21 derece . Baya büyüdüler çiçekleriniz ,kökleride gelişmiştir . Çürümezler inşallah . Nisan ayı hep yağmurlu . Geçen yıl yaz boyunca yağdı . Ben hiç hatırlamıyorum Eskişehir ' e yaz boyunca yağmur yağdığını .İklimler değişti . Geçen yıl yağmurdan güller tomurcuk yaptı açamadı . Bahçeyi salyongozlar sardı . Güller , çiçekler bitlendi . Yağmurdan ilaç bile yapamadık .Dediğiniz gibi hayırlısı ,Umarım Mayıs 'ta yüzümüz güler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2015, 15:23   #1904
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Sevgili Akçabardak üzülmeyin canınızı sıkmayın etkilenmezler inşallah.

Evet Nisan ayı iki gün açık beş gün yağışlı görünüyor tahminlerde.

Bahçenizde keşke bir tahliye açıklığı olsaydı. Bence şimdi de açabilirsiniz duvardan falan.

Yağan yağmur hep birikmezdi diye.

Neyse herşeyin başı sağlık. Hayırlısı olsun inşallah. sevgiler...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2015, 16:34   #1905
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Sayın akçabardak,

Yağmur suyu birikintileri 3-4 günden fazla bahçenizde durursa belki kökleri çürütebilir..Ama bir iki gün içinde bahçe toprağınız suyu emebiliyorsa, merak etmeyin bitkilerinize birşey olmaz..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2015, 18:23   #1906
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili aleydi mesajınızı okudum ama keyfim biraz kaçtığı için hemen cevap yazmak hiç içimden gelmedi moralim çok bozuldu allahtan diğer tohumlarımı daha ekmemiştim dışarıya, her sene böyle olurdu ama bukarar olmuyordu şaşırdım ne yapacağımı, o yüzden ben genelde çiçek tohumlarımın çoğunu kaplara ekip tehlike geçince bahçeye dikiyorum ama bahçede kalması gerekenler işte böyle tehhlikedeler.

Sevgili asmalıtepe üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil ki, gözümüz gibi koruyup yetiştirdiğimiz, aylarca büyümesi için çaba gösterdiğimiz bitkilerimizi bu halde görmek bir anda bütün harcadığım emeklerim, hayallerim, düşüncelerim yok olup gidiveriyor.

Tahliye yapma konusuna gelince keşke yapılabilse ama maalesef ki o da mümkün değil ne yazık ki, bahçemizin dışında duran arabamızın olduğu yer evlerin arasından geçen yol, o yol bahçelerimizin seviyesinden 25-30 cm. yüksekte kalıyor, geçen sene taşları yenilediler eski taşların üzerine yenilerini döşediler öyle olunca da yol bahçelerden yüksekte kaldı, memleketin işi hep böyledir ya... doğru bir işimiz var mı bizim... bilinçsizce işler yapılırsa ceremesini de birileri çeker.

Sayın pria bu gün de yağmur ara ara yağmaya devam etti saat 16 gibi biraz kesildi bahçeye yeni toprak yaymıştık şu an bizim bölümde sular çekildi ama yolun öte yanı hemen bitişimizin bahçesi hala sular altında.

Şu anda bahçemizin sulaları çekilmiş vaziyette ama gece ne olacağı hiç belli değil, yağış bir kaç gün daha devam edecekmiş , şu anda sağnak şekilde yağıyor.
Name:  DSCF6780.jpg
Views: 514
Size:  65.8 KB

Komşumuz yurtdışında oldukları için pek sık gelemiyorlar, o yüzden güllerin dışında pek bir şeyler ekilmiyor, allahtan orası boş.
Bahçe düzenlemesi yaparken damlama hortumlarımızı oraya almıştık, yağmurdan fırsat bulup bir türlü yerlerine yerleştiremedik, onlar da suların içinde kaldılar.

Name:  DSCF6781.jpg
Views: 520
Size:  42.0 KB

Yakından görünümü.
Name:  DSCF6782.jpg
Views: 509
Size:  30.6 KB

YeniGine, Muda ve telato beğendi.
Eski 29-03-2015, 23:39   #1907
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Hay Allah; sevgili akçabardak'ım keşke imkânınız olasa suyu tahliye edebilseydiniz. Bir çaresine bakmaya çalışın önümüzde nisan yağmurları var nasipse. O kadar çalıştınız, çabaladınız, emek verdiniz ve gerçekten bir güzelliğii başardınız.
Geçmiş olsun inşallah hiçbir zarar görmez o güzelim bahçen.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2015, 07:25   #1908
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Geçmiş olsun sevgili Akçabardak bu havalar işleri zorlaştırıyor gerçekten umarım bitkileriniz zarar görmemiştir.

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2015, 08:30   #1909
Ağaçsever

serdar1984's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2012
bence bu durumu sorun olmaktan çıkaracak birşeyler yapmak lazım suyun yogun oldugu alana drenaj olsun diye toprak altına boru döşeseniz sanırım işinizi görecektir hiç yoktan suyun yıgılmasını önleyecektir **** bahçeyi betonlu alandan ayırmak için kullandıgınız mini duvara suyu drene adecek borular koymalısınız diye düşünüyorum.

serdar1984 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2015, 14:57   #1910
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili YeniGine

Sevgili günebakan

Sayın serdar1984

Arkadaşlar bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim sizlere, bu gün moralim biraz daha iyi dün akşam saatlerine doğru bahçemde ki sular çekildi ama yan tarafta hortumların olduğu yerde hala bir miktar su var, bu gün yağmur güneşli bir havaya bıraktı, bitkilerim şimdilik iyi zarar ziyan yok çok şükür.

Eski 31-03-2015, 02:43   #1911
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2015
Hidroluis Drenaj

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Geçmiş olsun sevgili Akçabardak bu havalar işleri zorlaştırıyor gerçekten umarım bitkileriniz zarar görmemiştir.
Değerli Arkadaşım Bitki kökleri hava ve suya ihtiyaç duyar ancak yoğun bir şekilde su içinde kalıp hava alamaması bitkinin zarar görmesine neden olur çok az bitki türünün kökü suya dayanabilir bu nedenle drenajla suyun bölgeden uzaklaştırılmasında fayda var. bizim işimiz geniş arazilerde bunu uygulamak sürekli toprak altındaki su tablasını düşürmek amaçlı döşenen drenaj borularına yeni sınıf teknolojik bir ürün ekledik bitki kökü girmeyen drenaj borusu gibi.

şimdiden kolay gelsin..

saygılarımı sunarım

akçabardak beğendi.
hidroluisDrenaj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2015, 11:12   #1912
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
İnşallah firesiz sıkıntısız yoluna girer herşey.. Bununla geçmiş olsun.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2015, 14:26   #1913
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
İnşallah firesiz sıkıntısız yoluna girer herşey.. Bununla geçmiş olsun.
Teşekkür ederim sevgili Sudenur, şimdilik pek bir şey yok gibi zaten ortanca ve haseki küpesi ve 2-3 çeşit bitki dışında bahçede pek fazla ekili bitkim yok ama soğanlılardan glayörler ve amarylisler vardı onların çürümesinden korktum, şimdilik onlar da iyi gibi görünüyor.

Sudenur ve YeniGine beğendi.
Eski 02-04-2015, 15:00   #1914
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Çuhalarım

Anneler ve yavruları
Name:  DSCF6801.jpg
Views: 389
Size:  24.3 KB

Geçen seneden anneler
Name:  DSCF6800.jpg
Views: 402
Size:  40.7 KB

Bunlar da bebişleri
geçen sene anneler tohum oluşturmuştu
o tohumlardan çimlenenler, sarısı hariç diğerleri hepsi de
tohumdan yetişti ve bir tanesi açtı, ikisi sürpriz açacak
öndeki minikler bu sene açacak mı bakalım.
Name:  DSCF6799.jpg
Views: 408
Size:  42.9 KB

Eski 02-04-2015, 23:11   #1915
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Plumerialarım yavaş yavaş kış uykusundan uyanıyorlar
soğukların başlamısıyla birlikte birer birer yapraklarını dökmüşlerdi.

Name:  DSCF6805.jpg
Views: 391
Size:  49.8 KB

Name:  DSCF6806.jpg
Views: 376
Size:  34.1 KB

Eski 02-04-2015, 23:19   #1916
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Katmerli Şepboy

Üç güzeller

Hafta içinde semt pazara gittiğimde bu güzelleri görünce
dayanamadım alıverdim, defalarca edinmeme rağmen
katmerlileri bir türlü yaşatamadım ama bu defa onlara
güzel saksı aldım belki saksılarını beğenirler ve yaşarlar

Name:  DSCF6804.jpg
Views: 364
Size:  30.6 KB

Eski 02-04-2015, 23:55   #1917
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak'ım ben zaten mevsimlik bahçe çiçeklerini seviyorum ve çuhaların yaprakları, çiçekleri ve tohumdan oluşan yavrular belli ki emek verilmiş, ellerine sağlık.
Şebboyların ben de bir sene aldım diktim seneye kalmadılar, inşallah saksılarını beğenirler, memnun kalırlar da yaşarlar...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2015, 12:43   #1918
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak şebboy çiçeğini ve kokusunu çok seven birisi olarak yıllarca tohumdan ekip çiçeğini görene kadar bende ne sabır nede tahammül kalırdı.birde çiçek açtıktan sonra ikinci yılı ya görür veya ölür. onca emeğin boşa gitmesi zoruma gidiyordu. şimdi arkadaşlardan hazır fidan bulunca yere dikiyorum.saksıdakilerden daha sağlıklı olduğunu fark ettim. pek sıcağı da sevdiklerini söyleyemem. bende hazır bulunca alıyorum.zaten çok ömürlü çiçek değiller. onun için hiç üzülmeyin.her yıl gözünüzün beğendiği renginde açan yenisini alın bol bol koklayıp tadını çıkartın. sevgiler.

Düzenleyen münevver48 : 03-04-2015 saat 14:00
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2015, 13:08   #1919
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili akçabardak'ım ben zaten mevsimlik bahçe çiçeklerini seviyorum ve çuhaların yaprakları, çiçekleri ve tohumdan oluşan yavrular belli ki emek verilmiş, ellerine sağlık.
Şebboyların ben de bir sene aldım diktim seneye kalmadılar, inşallah saksılarını beğenirler, memnun kalırlar da yaşarlar...
Teşekkür ederim YeniGineciğim gerçekten çok tatlı oldular çuhalarım, şepboylara gelince seneye kalmayacaklarını bile bile dayanamayıp aldım.
Hani belki... değişik saksı olursa beğenirler de kalırlar diye kendileri bilir, biz itibarımızı yapalım da...

YeniGine beğendi.
Eski 03-04-2015, 13:20   #1920
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak şebboy çiçeğini ve kokusunu çok seven birisi olarak yıllarca tohumdan ekip çiçeğini görene kadar bende ne sabır nede tahammül kalırdı.birde çiçek açtıktan sonra ikinci yılı ya görür **** ölür. onca emeğin boşa gitmesi zoruma gidiyordu. şimdi arkadaşlardan hazır fidan bulunca yere dikiyorum.saksıdakilerden daha sağlıklı olduğunu fark ettim. pek sıcağı da sevdiklerini söyleyemem. bende hazır bulunca alıyorum.zaten çok ömürlü çiçek değiller. onun için hiç üzülmeyin.her yıl gözünüzün beğendiği renginde açan yenisini alın bol bol koklayıp tadını çıkartın. sevgiler.
Sevgili münevver48 satın alırken çok yıllık diyorlar ama ben kaç defa aldıysam ikinci yıla kalmadılar, senin de dediğin gibi hiç uğraşmaya değmez hazır fidan alıp bir yıl boyunca çiçeğine doya doya bakmak ve hevesimizi almış oluruz.
Her seferinde bahçeye dikiyordum bu defa saksıda deneyeyim dedim bakalım, olursa olur olmazsa kendileri bilir, ben de dediğin gibi bu sene koklayıp tadını çıkarırım teşekkür ederim sevgiler.

münevver48 beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025