View Single Post
Eski 29-03-2015, 18:23   #1906
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Sevgili aleydi mesajınızı okudum ama keyfim biraz kaçtığı için hemen cevap yazmak hiç içimden gelmedi moralim çok bozuldu allahtan diğer tohumlarımı daha ekmemiştim dışarıya, her sene böyle olurdu ama bukarar olmuyordu şaşırdım ne yapacağımı, o yüzden ben genelde çiçek tohumlarımın çoğunu kaplara ekip tehlike geçince bahçeye dikiyorum ama bahçede kalması gerekenler işte böyle tehhlikedeler.

Sevgili asmalıtepe üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil ki, gözümüz gibi koruyup yetiştirdiğimiz, aylarca büyümesi için çaba gösterdiğimiz bitkilerimizi bu halde görmek bir anda bütün harcadığım emeklerim, hayallerim, düşüncelerim yok olup gidiveriyor.

Tahliye yapma konusuna gelince keşke yapılabilse ama maalesef ki o da mümkün değil ne yazık ki, bahçemizin dışında duran arabamızın olduğu yer evlerin arasından geçen yol, o yol bahçelerimizin seviyesinden 25-30 cm. yüksekte kalıyor, geçen sene taşları yenilediler eski taşların üzerine yenilerini döşediler öyle olunca da yol bahçelerden yüksekte kaldı, memleketin işi hep böyledir ya... doğru bir işimiz var mı bizim... bilinçsizce işler yapılırsa ceremesini de birileri çeker.

Sayın pria bu gün de yağmur ara ara yağmaya devam etti saat 16 gibi biraz kesildi bahçeye yeni toprak yaymıştık şu an bizim bölümde sular çekildi ama yolun öte yanı hemen bitişimizin bahçesi hala sular altında.

Şu anda bahçemizin sulaları çekilmiş vaziyette ama gece ne olacağı hiç belli değil, yağış bir kaç gün daha devam edecekmiş , şu anda sağnak şekilde yağıyor.
Name:  DSCF6780.jpg
Views: 514
Size:  65.8 KB


Komşumuz yurtdışında oldukları için pek sık gelemiyorlar, o yüzden güllerin dışında pek bir şeyler ekilmiyor, allahtan orası boş.
Bahçe düzenlemesi yaparken damlama hortumlarımızı oraya almıştık, yağmurdan fırsat bulup bir türlü yerlerine yerleştiremedik, onlar da suların içinde kaldılar.

Name:  DSCF6781.jpg
Views: 520
Size:  42.0 KB

Yakından görünümü.
Name:  DSCF6782.jpg
Views: 509
Size:  30.6 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön