![]() |
|
![]() |
#1831 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili akçabardak geçen yıl bu salyonguzcuklar benim güllerimi yeyip bitirdiler . Kendileri yeşil bitlerle pek bir dostluk kurmuşlar .Öldürmeye de kıyamadığım için ,toplayıp boş arsalara bıraktım . Bu yıl salyangoz popülasyonun da büyük artış bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili aleydi evet insan öldürmeye kıyamıyor sonuçta onlarda bir canlı ama çok zarar veriyorlar, nasıl mücadele edeceğiz bunlarla aklım almıyor, arada bir poşete toplayıp götürüp ben de uzaklara bırakıyordum, geçen sene rahatsızlığım yüzünden ilgilenemedim bu sene sanki daha da çok çoğaldılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Ağaç Dostu
|
Önceden bizde de salyangoz çok olurdu ama zararları hiç yoktu. Satıcılar çıkınca hergün toplamaya başladılar. Sonuç artık hiç salyangoz kalmadı. Geçen sene kabuksuz olanlarından az çekmedim. ![]() Kepekle karışınca diğer canlıların ilgisini çekmiyor sanırım, bunlarda başka ilacı yiyen olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabuksuz olanlar daha da beter bitkilerin kökünü bile bırakmıyorlar, 3-4 sene önce bizde de çok vardı neyse ki onları hallettim çok şükür kalmadı. Odun külü diye okudum bir yerde 1m2 ye 2 yemek kaşığı düşecek şekilde yeterliymiş, bu sene deneyeceğim bahçenin her tarafına serpilecek... bakalım sonuç verecek mi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sizin bu yazışmanızdan etkilendim, sıklamenin yapraklarını yiyen birşey vardı, onun için pusuya yattım, sonuç verdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Biraz işe yarıyor. Bir çok böceği öldürdüğünü görmüştüm istanbulda evin önündeki küçük bahceye dökmüştük. Ama sonrası ? Sezonda bitkileri yakıyor baya bir su istiyorlar sonra ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Ağaç Dostu
|
Kır menekşesi İki gündür bahçede düzenlemeler yapıyoruz eşimle birlikte, kır menekşeleri çok fazla çoğaldıkları için bazılarını sökmek zorunda kaldım. Atmaya kıyamadığım için (önce kendi başlığı var mı diye araştırdım ama bulamadım ya da benim gözümden kaçtı) ihtiyacı olan olursa diye nereye yazacağımı bilemediğim için buradan yazıyorum, talep eden olursa kargosu kendisine ait olmak üzere gönderim yapabilirim. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 07-03-2015 saat 15:29 Neden: fotoğraf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Ağaç Dostu
|
3-4 gündür hava birazcık ta olsa bahçede çalışmamıza fırsat verdi. Bir traktör toprak ve 5 büyük çuval keçi gübresi getirttik ve ön bahçeye gübreyle toprak yayıldı. Küçücük bir alan ama 3 gün içinde nihayet işin içinden çıkabildik, bahçede kalıcı bitkiler sökülüp bir kenara koyularak yerlerini bir karış kalınlığında toprak ve gübreyle birlikte yayıldıktan sonra sökülen bitkiler tekrar yerlerine yerleştirildi, bazıların yerleri değişti, çok şükür bu alanı yeni ekilecek, dikilecek bitkiler için hazırlamış olduk. Bu gün de arka bahçeyi temizleyip bahçenin yarısına leonardit yayıp bellenerek altüst edildi, diğer yarısına geçemeden yağmur başladı bırakmak zorunda kaldık. Hayırlısıyla yarım kalan yerimizi de bitirebilirsek işimiz epey kolaylaşacak. Ağaçlarla duvarın arasına taş örüp çiçeklik yaptık Leonardit bu bölüme yayıldı. ![]() Cezair menekşesi de bahara merhaba diyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım kolay ve rastgelsin inşallah. Yeni çiçekliğin çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah sevgili YeniGineciğim 2 küçük bahçe ama nasıl yordu bizi sorma epey uğraştırdı, hele ön bahçeyle çok uğraştık o bitkiyi oradan al yerine gübre ve toprak yay ne kadar kalıcı bitki varsa oradan oraya taşıyıp adım adım ilerledik, eğil doğrul ne bel kaldı ne de bacak. Evet arka bahçeye çiçeklikler yapıldı teşekkür ederim sağolasın, bir tane de hemen balkonun önüne yaptık bahçenin diğer yarısında kaldı orasını daha bitiremedik yağmur başlayınca bıraktık, bu gün hava kapalıydı ara ara yağmurluydu, bizde biraz dinlenmiş olduk. Canımsın Ağaçlar nette olup ta hiç Ağustos böceği olur mu? bana göre burada hepimiz karıncayız, ne güzel bitkilerin var bak, sen onlarla ilgilenmezsen güzel güzel açarlar mı... olduğu kadarıyla seni çok iyi anlıyorum evet rahmetli komşunun desteği yok artık ama yapacak bir şey yok, çalınan çiçeklerine de çok üzüldüm, nasıl yapabiliyorlar, vicdanları rahat mıdır acaba... ne kadar ayıp etmişler çok kızıyorum böyle insanlara. Derdine ortak olmaya çalıştım ama çalınan çiçekler için ne kadar üzülme desem de elimizde değil, büyütüp çiçeğini açsın diye gözünün içine bakıyoruz ve birileri gelip çiçeği götür... oh ne güzel, neyse olduğu kadar üzülme sağlığımızı da düşünmemiz gerekir. Sağlıkla mutlulukla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün ilkbaharın ilk günü ![]() Ve biz ilkbaharı karşılamaya hazırız, Şeftali ağacı, çiçeklendik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Multi Blue Tomurcuklanmaya başladık 3 sene boyunca saksıda kaldıktan sonra bu sene sürekli kalacağı yere bahçeye alındı, şimdilik iyi gibiyiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Ağaç Dostu
|
Kanayan Kalpler İlkbahara merhaba dedik. Kırmızı ![]() Pembe ![]() Beyaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili akçabardak, bahar gelmiş maşallah bahçenize.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Akçabardak ne güzel bahar görüntüleri bunlar . Benim nektarinde patlamış aman biraz daha dur diyorum ![]() Kanayan kalpler çok güzel görünüyorlar .clematis neden üç yıl saksıda bekledi onu merak ettim . Çok küçük olduğunda bahçeye ekilemiyor mu yoksa .Ben de almayı düşünüyorum ,fakat bahçeye ekmek istiyorum .sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak,ne güzel baharın gelişi,ağaçlar renk cümbüşüyle en güzel kostümlerini giymeye başlıyor.hepsinin kendine has bir güzelliği var.kanayan kalplerin maşallah sağlıklı görünüyor. çiçeklerini görmek için nasılda heyecanla beklediğinizi tahmin edebiliyorum.clematisin de yeni yerinde bol çiçeklerini görmek dileğimle sevgiler. Düzenleyen münevver48 : 21-03-2015 saat 19:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kanayan kalplerimin şimdilik keyifleri yerinde, şimdilik saksıdalar ama çoğaltabilirsem bahçeye de dikmeyi düşünüyorum kışa dayanıklı bir bitki nasılsa... satışları hala devam ediyor ama hep seçilmiş diyorlar. Astilbeleri hiç duymamıştım siz yazınca nette araştırdım gerçekten de çok güzel bir çiçekmiş, siparişinizin iptal olması iyi olmamış ama yapacak bir şey yok,bitkiyi görünce benimde çok hoşuma gitti gerçekten. Gitti gidiyor da tohumları şu anda satılıyor ama tohumdan yetiştire bilirmiyim bilemedim alıp denemek lazım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kanayan kalplerimi ben de çok sevdim, çiçeklerini de gösterirler umarım. Clematisim 2 sene Ankar'da kızımdaydı, geçen sene kışı geçirmek için Ankara'ya gitmiştik baharda geri dönerken saksıyı alıp getirdik, bir sene boyunca ben saksıda beklettim gözlemlemek için, burasının havasına adapte olabilecek mi diye çok şükür yaz sıcaklarını rahat atlattı. Bu sene arka bahçede hemen balkonumun önüne ikisine de yer hazırladık ve bitki yavaş yavaş uyanmaya başlamıştı hazırladığımız sürekli kalacağı yere saksıyı kırarak köklerini hiç oynatmadan yerine yerleştirdik, şu anda çok mutlular ikisi de, diğerinde henüz tomurcuklanma yok daha, yeni sürgünler vermeye çalışıyor garibim, onu da geçen sene Bulgarstan'dan getirmiştim, 10 litrelik bir pet su şişesine dikmiştim bir sene de o öyle bekledi, nihayet yerlerine yerleştirebildim. İşte o yüzden 3 sene beklemek zorunda kaldı clematisim ama siz gönül rahatlığı ile bahçeye dikebilirsiniz, kolay gelsin inşallah istediğiniz gibi size de nasip etsin rabbim, ben çelikten köklendirmeye çalışacağım bakalım başarılı olabilecek miyim, geçen sene denemiştim başta çok güzel gidiyordu ama sonradan kurudular. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Ağaç Dostu
|
Astilbeleri hiç duymamıştım siz yazınca nette araştırdım gerçekten de çok güzel bir çiçekmiş, siparişinizin iptal olması iyi olmamış ama yapacak bir şey yok,bitkiyi görünce benimde çok hoşuma gitti gerçekten. Gitti gidiyor da tohumları şu anda satılıyor ama tohumdan yetiştire bilirmiyim bilemedim alıp denemek lazım.[/QUOTE] Ben astilbe tohumu siparişi verdim . Yurtdışından henüz gelmedi tohumlar .Fidesi hiç aklıma gelmemişti .Güzelleştirici olarak bahçeye çok yakışacağını düşündüm . Umarım kolay çimleniyordur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kanayan kalplerim şimdilik iyi gidiyor ama dediğin gibi çiçeklerini görmeye gerçekten sabırsızlanıyorum, hayırlısıyla clematislerin de çiçeklendiklerini hep beraber görmek dileğimle, hepimizin gönlü istediği gibi olsun sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu gün duydum astilbe çiçeğini, sizin tohumlar gelsin bakalım yetişme durumu nasıl olacak ona göre ben de düşünebilirim sevgili aleydi, kolay gelsin inşallah başarılı bir şekilde yetişirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili akçabardak kanayankalpler benimde çok istediğim bir tür şu sıralarda almayı düşünüyorum ayrıca clematisler saksıda da oluyor zira benim 3 tane clematis saksıda bir tanesi uyandı diğer ikisinde bir kıpırtı yok şimdilik inşallah kıştan etkilenmemişlerdir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim iki tane clematisim vardı şu anda ikisi de uyandılar, evet dediğiniz gibi saksıda da oluyor, geçen sene multi blue saksıdayken çok güzel çiçeklenmişti ama çok sıcaklarda biraz zorlandık, ödüm koptu sıcaktan kuruyacak diye, bazı dalları kurumaya başlayınca yere almam gerektiğini düşündüm ama çok şükür ki yeni sürgünler vermeye başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava pek güzel, attık yine kendimizi bahçe işlerine... yarım kalan işler vardı yavaş yavaş tamamlarız artık, etkinlikten gelen tohumlarımı da hemen hemen hepsini ektim, bir kısmı çimlendiler bile, çimlenenleri hemen dışarı çıkarıyorum ki dışarıda ki havaya göre gelişsinler, geceleri de dışarıda kalıyorlar, benden bukadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye indirdiğim ikinci Clematisim, yeni yeni uyanmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeter artık çok sıkıldık soğuklardan, iri tohumlarımı direkt bahçeye ekeyim diyorum sonra da hava soğuk olur diye vazgeçiyorum, ufak tohumlarımı ektim evin içi her yerde tohum kaplarıyla doldu taştı, çimlenenleri hiç bekletmeden atıyorum dışarı ![]() Sizin bahçede de hareketlenmeler başlamış, hayırlısıyla hepimiz için sağlıklı, bol ve bereketli bir sezon olmasını dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Ağaç Dostu
|
Eyvah eyvah ben yine yanlış bir şey yaptım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |