Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Sevgili Akçabardak ne güzel bahar görüntüleri bunlar . Benim nektarinde patlamış aman biraz daha dur diyorum  . Dün gece yine kar yağdı .
Kanayan kalpler çok güzel görünüyorlar .clematis neden üç yıl saksıda bekledi onu merak ettim . Çok küçük olduğunda bahçeye ekilemiyor mu yoksa .Ben de almayı düşünüyorum ,fakat bahçeye ekmek istiyorum .sevgiler
|
Teşekkür ederim sevgili aleydi, bahar geldi gelecek derken kış geri döndü, bizlerde kar yok ama çok soğuk var. İnşallah nektarin üşümez, son soğuklar olsun artık diyelim inşallah.
Kanayan kalplerimi ben de çok sevdim, çiçeklerini de gösterirler umarım.
Clematisim 2 sene Ankar'da kızımdaydı, geçen sene kışı geçirmek için Ankara'ya gitmiştik baharda geri dönerken saksıyı alıp getirdik, bir sene boyunca ben saksıda beklettim gözlemlemek için, burasının havasına adapte olabilecek mi diye çok şükür yaz sıcaklarını rahat atlattı.
Bu sene arka bahçede hemen balkonumun önüne ikisine de yer hazırladık ve bitki yavaş yavaş uyanmaya başlamıştı hazırladığımız sürekli kalacağı yere saksıyı kırarak köklerini hiç oynatmadan yerine yerleştirdik, şu anda çok mutlular ikisi de, diğerinde henüz tomurcuklanma yok daha, yeni sürgünler vermeye çalışıyor garibim, onu da geçen sene Bulgarstan'dan getirmiştim, 10 litrelik bir pet su şişesine dikmiştim bir sene de o öyle bekledi, nihayet yerlerine yerleştirebildim.
İşte o yüzden 3 sene beklemek zorunda kaldı clematisim ama siz gönül rahatlığı ile bahçeye dikebilirsiniz, kolay gelsin inşallah istediğiniz gibi size de nasip etsin rabbim, ben çelikten köklendirmeye çalışacağım bakalım başarılı olabilecek miyim, geçen sene denemiştim başta çok güzel gidiyordu ama sonradan kurudular.