View Single Post
Eski 02-03-2015, 22:32   #1834
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Önceden bizde de salyangoz çok olurdu ama zararları hiç yoktu. Satıcılar çıkınca hergün toplamaya başladılar. Sonuç artık hiç salyangoz kalmadı.

Geçen sene kabuksuz olanlarından az çekmedim. En az 50 paket toz ilaç kullandım. Artık bu toz ilaçları bulmakta zor, her yer pelet ürünler ile dolu. Ben toz ilacı alıp 2kg kepek ve 200 gr şeker ile karıştıyorum. Bu harcı her yere dağıtıyorum.

Kepekle karışınca diğer canlıların ilgisini çekmiyor sanırım, bunlarda başka ilacı yiyen olmuyor.
İsmail bey bunlar toplamakla bitmez ki... benim bahçemden toplasam diğer bahçeler bitişik olduğu için fıkır fıkır kaynıyor.

Kabuksuz olanlar daha da beter bitkilerin kökünü bile bırakmıyorlar, 3-4 sene önce bizde de çok vardı neyse ki onları hallettim çok şükür kalmadı.

Odun külü diye okudum bir yerde 1m2 ye 2 yemek kaşığı düşecek şekilde yeterliymiş, bu sene deneyeceğim bahçenin her tarafına serpilecek... bakalım sonuç verecek mi.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön