![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Her şey çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Beyaz sardunya çok güzelmiş. Ben de her zaman çiçek aldığım yerden rica ettim 2 dal çelik aldım. İnşallah tutar. Bu arada lisianhusların tohumunu ektiniz mi? Ben ektim bekliyorum. Bakalım ne olacak. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Güllerinize külleme için kükürt önerebilirim hatta asmaya da kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sayın gülsu; çok teşekkür ederim, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Beyaz sakız sardunyamın rengini ben de çok sevdim. İnşallah sizin kiler de tutar. Lisianthuslara gelince, evet tohumlarımı ektim, yeni yeni çimlendiler daha önceki sayfalarıma fotoğraflarını koymuştum, çok ağır gelişiyorlar ne zaman büyüp fide haline gelecekler ben de anlamış değilim açıkçası, o yüzden her ihtimale karşı ben siparişimi verdim ne olur ne olmaz diye, sanırım bu hafta içinde şiparişlerim gelir. Size kolay gelsin, umarım sizin kiler de çimlenir. Bir ara tekrar fotoğraflarını çeker foruma koyarım. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Zülfinaz, sayfama hoşgeldiniz. Güllerin küllenmesi için kükürt önermişsiniz, kükürtü sulandırıp mı yapılır, yoksa toz halinde üzerlerine mi serpilecek? tam anlayamadım, açıklarsanız sevinirim teşekkür edrim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene Ekim ayında çelikten diktiğim güllerim, bu sene tek tük açmaya başladılar. Bu gülümün rengini çok beğeniyorum, parfüm gibi de kokusu var. ![]() Gül dalında güzeldir derler ama, benim gülümün dallarında ve yapraklarında salyangozlar gezmiş ne yazık ki ![]() ![]() Bu gülümün rengine de hayranım ve kokulu bir gül ![]() ![]() Beyaz gülümü de çok seviyorum ![]() Keşke bahçem biraz daha büyük olsa idi de ferah ferah yetiştirebilsem güllerimi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Moderatör
|
Kükürt %80'lik WP/WG formülasyonu olanı 100 litre suya 400g olacak şekilde kullanabilirsiniz. Külleme ve kırmızı örümcek sorununu çözebilir. Kullanacağınız suya göre miktarını ayarlarsınız. Kolay gelsin. Yazdığım etkili madde, alacağınız zaman ucuz olanı alın en fazla 8-10 liradır 800g. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
|
Koyu kırmızı gülümün çiçekleri çok dayanıklı, diğer güllerin çiçekleri 3-5 günde dökülürken, bunun üzerinde 2 hafta rahat kalabiliyor, bayılıyorum ona o yüzden ![]() Beni hiç çiçeksiz bırakmayan gülüm, kışa kadar hep çiçeklenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Bodur dahliyalarım, renklerini severek ve beğenerek aldım, Umarım yumrularını çürütmeden saklayabilirim. Ve gazanyalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunyalarım. Şubat ayında çeliten yetiştirdim. Bu sakızım yen açtığında bembeyaz idi, giderek renk değiştiriyor çok ilginç ![]() ![]() Sevdim ben böylesini ![]() ![]() Bu sakızımın rengi de belli oldu, harika bir renk. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Güllere devam Bu gülümü de geçen sene çelikten yetiştirdim, üzerinde sadece bir tanecik gülü var... tadımlık... ![]() Biraz daha açmış hali ama, ikinci filizini de vermiş. ![]() Burası da eşimin üçgen gül bahçesi, ve hemen önümüzdeki komşumuzun bahçesindeki gülü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
|
Ve son kareler; Bu bitkinin tohumunu seneler evvel Ankarada bir komşum İstanbul ıspanağı diye vermişti, 15 senedir neredeyse soyu tükenmeden devam edip gidiyor, tohumunu almayı unutsam bile dökülen tohumlardan kendi kendine her sene çıkar. Asma yaprağı büyülüğünde yaprakları olduğundan, sarması çok güzel olur, yemeyi, kayganası, yumurtalısı ve börekte çok lezzetli olur. Gerçek adı nedir bilmiyorum, bilen varsa yazarsa öğrenmiş olurum. ![]() Bu karedekiler, Lavantam, mercan köşkü ve İstanbul ıspanağı, bu ıspanak yerini sever ise bir buçuk metre kadar yükseliyor ve bolca tohum yapar. ![]() Bu bitkiyi yeni diktim sarı sarı açtığını biliyorum, ama adını bilmiyorum. ![]() Ve alisyumum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Oh çok yoruldum bu günlük bukadar yeter... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili kardelen akçabardak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de şunu soracaktım: Gazanyalarınızı fide mi aldınız diktiniz yoksa tohumdan mı yetiştirdiniz? Tohumdan daha zor yetişiyor galiba. Tohumum var ama henüz çimlenmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
Güller harika görünüyorlar. Emeklerine sağlık |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Moderatör
|
Ne kadar renkli ve güzel bir bahçeniz var sayın akçabardak, zevkle dolaştım. Güllerinizi seyrettim, tohumdan ürettiğiniz bitkileri inceledim, sebzelerinize baktım. Her şey çok güzel, ellerinize sağlık. 341 numaralı mesajınızda adını bilmediğiniz yeşil yapraklı bitki benim bahçemde de mevcut, ona bahçe külü diyorlar. Latince adı Cineraria Maritima. Sarı sarı çiçekler açar, güzel bodur çit bitkisi de olur. Sebze bahçenizi damlalıklı sulama ile sulamaya karar vermişsiniz. Müsadenizle bir şey belirtmek isterim. Damlalıklı hortumları hemen bitki köklerine damlatacak şekilde koymuşsunuz, halbuki bu damlalıklı hortumlar ortada olacak ve her iki yanına da birer karış uzaklıkta fideler ekilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Biz genelde böyle yapıyoruz. Ama siz isterseniz yine de sebzeci arkadaşlara danışın. Dut yapraklarından sarma yapıldığını da burada öğrendim, en kısa zamanda ben de deneyeceğim ama etlisini. ![]() Güzel bahçenizde huzurlu günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Cymbelina ; Aşk olsun yüzsüz çıktım da ne demek, hiç öyle şey olur mu kapım herkese ve her zaman açıktır. Turunçgiller Ekim ayı itibariyle meyveleri yenecek duruma geliyor, buyurun gelin dalından kendi ellerinizle toplayın, helal hoş olsun sizlere. Bundan 2-3 sene önce portakal ve mandalinden reçel yapmıştım, portakalın reçeli biraz acımtırak ve buruk bir tadı oldu, ya da ben beceremedim, yani sevmedim. Mandalinin ise suyunu sıkıp, büyük bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynattım marmelat gibi bir şey oldu, onu sevdim insanın ağzında hoş bir koku oluşuyor ve yedikçe yiyesi geliyor insanın, nasip olur ise bu sene yapmayı düşünüyorum. Gül reçeli, çok yaptım ama bildiğimiz bu güllerden değil, reçellik güller var biz ona peygamber gülü deriz,(Isparta gülü) pembe açar ve çok tıkışık dolu dolu açar ama senede bir defa açar ondan yaparız çok güzel olur. Gazanyalara gelince; Ben hiç tohumunu ekmem, kendileri tohumlarını dökerler ve her yerde çimlenirler, bende o fideleri aklıma geldiği yerlere sokuştururum, ya da 2-3 senelik olanlar biraz kartlamış oluyorlar bir kökte 8-10 adet dal oluşuyor ben de o dallardan kırıp yeni yerlerine diker tazelerim. Bir şey daha söyleyeyim, ben bazı reçellerde son indirme sırasında 4-5 dal hıtır yaprağını yıkayıp, saplarından bağlayarak reçel tenceresinin içine bırakırım. hafif ateşte 2-3 dakika ocakta kalır sonra bağladığım hıtır yapraklarını reçelin içinden çıkartırım, çok hoş koku bırakıyor reçelde. Sanırım hepsini cevaplayabildim Sevgiler hoşça kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın kamelya vadisi, çok teşekkür ederim. Evet güllerim çok güzel ama yerim çok az, malüm yazlık evleri bahçeleri çok küçük oluyor. Biraz fazla toprağım olsa neler neler yetiştirirdim, içim gidiyor ama buna da şükür. Kolay gelsin size de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerime gelince, emekli olunca kendimi daha da fazla kaptırdım galiba, kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, çok meraklıyımdır, bir şeyi kafama takar isem o gece uyku uyumam ve bu işin içinden nasıl çıkarım diye plan yaparım. Bu sene de bu damlama sulama fikrime yattı, malum yaz gelince ev çok kalabalık oluyor, misafirler, tatil için gelenler o yüzden bitkilerimi sulamak için zaman bulamıyordum ve o sıcaklarda bitkilerim susuzluktan bayılıyordu benim de içim gidiyordu. Kim düşündüyse bu damlama sulamayı allahtan razı olsun derim büyük kolaylık, o yüzden karar verdik. Önce bir danıştık bukadar küçük yerde olur mu diye, olur dendi satıcıdan boruları alırken bizi biraz bilgilendirdi, sizin de dediğiniz gibi iki sıra arasına yerleştirmemizi söylemişti, hata bizden kaynaklandı ilk senemiz olduğu için bilgi ve tecrübe eksikliğinden oldu. Sizler bizleri böyle bilgilendireceksiniz ki, bizler de hatalarımızı düzelteceğiz. Aslında iki sıra arasında bir karış bıraktım ama, boru delikleri 33 cm aralıklı olunca araya bir fide daha diktim, 33 lük bana biraz aralıklı gözüktü, meğer sem 25 likleri varmış son 5-6 sıraya delik arası 25 cm olanından aldık, tam bir karış aralıklarla oldu. Domateslere de 50 cm aralıklarla olandan aldık. Dut yaprağı sarmasını bakalım beğenecek misiniz, ben ıhlamur yaprağına da sarma sardım o da güzel oluyor şimdi tam zamanı taze ve incecik uç yapraklarından yapıyorum. Sizin bahçenizi baştan sona kadar izledim ve ara sıra bahçenize dalarım cennet gibi bir bahçe, maşallah yok yok, ellerinize emeklerinize sağlık. 180 le 190 arasında ki sayfalarınızda bulunan ilk mesajımı size yazmıştım, ilk sizin bahçenizden başlamıştım izlemeye. Her izlediğim sayfalarda dilim ısırıp kalmıştım, Bahçenizin gizliden gizliye sürekli takipçinizim. Sizlerden çok ders alınacak fikir ve örnekler var, yeri geldiğinde açıklamalı anlatımlarınızdan kafamın bir köşesine not etmeye çalışıyorum. Teşekkür ediyorum, Sağlıkla kalın her şey gönlünüzce olsun diyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Sitemizin rengarenk güllerinden bir tane; Bahçelerimizdeki güllerimizin gözünün içine bakarız aman bir tanecik açsa da güzelliğini görsek diye, yok külleme oldu, yok böceklendiler, aman neden gelişmiyorlar, çapası yapılır suyu verilir, gübresi verilir bakımı yapılır ama istediğimiz randımanı alamıyoruz. Bu güle resmen imrendim, henüz sahibi gelmemiş, bahçe benim boyumda otlanmış bakımsız, susuz otlar içinde öyle de iri iri çiçeklenmiş ki dayanamadım bir tanesini kopardım. İlgisiz bahçelerde otların içinde yetişen güller bizim güllerimizden daha güzel olduğunu fark ettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunyam Bu sardunyamın rengine hayran oldum ![]() Çarşamba pazarından yeni aldığım sundavillem. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthuslarım ![]() ![]() Bu gün kargomu alır almaz lisianthuslarımı bahçeme diktim, bir kısmını da büyük saksıya diktim, hadi hayırlısı ![]() ![]() Begonyalar da Kamil beyin sürpriz hediyeleri, ona buradan teşekkür ediyorum ![]() Bunlar da benim tohumdan ektiğim lisiler, daha minicikler ne zaman yetişip büyüyecekler bilmiyorum, yoksa başka bahara mı kalacaklar anlayamadım, küçük saksıdakileri bu gün şaşırttım, Büyük saksıdakiler okadar çok iç içe ki ne yapacağımı bilemiyorum, bir taraftan da hala çimlenenler var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
|
Çilekler... Altın çileğim ilk meyvelerini gösterdi ![]() ![]() Bu çileklerimi mart ayında yeni fideden dikmeme rağmen, meyvecikleri var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın akçabardak bahçenizde herşey çok güzel ,sağlıklı ve göze hoş görünüyor.Maşallah, Allah nazarlardan korusun. Fotoğraf kareleride gayet başarılı. Bahçenizde keyifli bir gezi yaptım teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın Adil, bahçemde gezi yapmanıza sevindim. Benim bahçem sizlerin bahçelerinin yanında bir hiç kalıyor ama karınca kaderince idare edip bir şeyler elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, çünkü toprağı, yeşili doğayı çok seviyorum. Esen kalın selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok haklısınız sn. h_doğan, benim bahçem de büyük olsa belkide bende yetişemeye bilirim, küçük olduğu için düzenli tutmaya çalışıyorum, ama bahçe biraz daha büyük olursa en azından elinizde ki fide ya da tohumlar ortada kalmayıp, ben şimdi bunları nereye ekeceğim demez bahçeye ekilip dikilirdi, oysa benim elimde şu an ortada kalan fideler ve tohumlarım var atmaya da kıyamıyorum,bahçede yer kalmadığı için, artık elime ne geçerse plastik kova su bidonları ne varsa onlara ekip terasa çıkarıyorum ![]() Terasın halini bir görseniz teras terslıktan çıktı. Bir bakıma da iyi oldu terasa çıkmak için bahane olacak, senelerdir terasa çıkıp etrafı seyretmedim, artık çay kahvemi terasta da içebileceğim. En kısa zamanda terastaki bitkilerimin fotoğraflarını çekip paylaşırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava kapalı ve ara ara yağmurluydu, bende fırsattan istifade edip bol bol fotoğraf çektim. Düzenleyen akçabardak : 13-05-2013 saat 22:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyorum 2 yaşındaki vişne fidanım 13 adet çiçek açmıştı, 1 tanecik meyve verdi. ![]() Köşeye ayırdığım fazla saksılarda kendi kendine çıkan dere otu, nasıl da iştahlı büyüyor. ![]() Alacakaranlıktan aldığım liliumun boyu bir karış olmasına rağmen tomurcuklar vermeye başladı ![]() Sardunyalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
|
Bitmedi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|