Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Ne kadar renkli ve güzel bir bahçeniz var sayın akçabardak, zevkle dolaştım.
Güllerinizi seyrettim, tohumdan ürettiğiniz bitkileri inceledim, sebzelerinize baktım.
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık.
341 numaralı mesajınızda adını bilmediğiniz yeşil yapraklı bitki benim bahçemde de mevcut, ona bahçe külü diyorlar. Latince adı Cineraria Maritima. Sarı sarı çiçekler açar, güzel bodur çit bitkisi de olur.
Sebze bahçenizi damlalıklı sulama ile sulamaya karar vermişsiniz. Müsadenizle bir şey belirtmek isterim. Damlalıklı hortumları hemen bitki köklerine damlatacak şekilde koymuşsunuz, halbuki bu damlalıklı hortumlar ortada olacak ve her iki yanına da birer karış uzaklıkta fideler ekilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Biz genelde böyle yapıyoruz. Ama siz isterseniz yine de sebzeci arkadaşlara danışın.
Dut yapraklarından sarma yapıldığını da burada öğrendim, en kısa zamanda ben de deneyeceğim ama etlisini.
Güzel bahçenizde huzurlu günler dilerim.
|
Sevgili Güler hanım; 341 nolu bitkimin adını sizin sayenizde öğrenmiş oldum, çok teşekkür ederim size.
Bitkilerime gelince, emekli olunca kendimi daha da fazla kaptırdım galiba, kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, çok meraklıyımdır, bir şeyi kafama takar isem o gece uyku uyumam ve bu işin içinden nasıl çıkarım diye plan yaparım.
Bu sene de bu damlama sulama fikrime yattı, malum yaz gelince ev çok kalabalık oluyor, misafirler, tatil için gelenler o yüzden bitkilerimi sulamak için zaman bulamıyordum ve o sıcaklarda bitkilerim susuzluktan bayılıyordu benim de içim gidiyordu.
Kim düşündüyse bu damlama sulamayı allahtan razı olsun derim büyük kolaylık, o yüzden karar verdik.
Önce bir danıştık bukadar küçük yerde olur mu diye, olur dendi satıcıdan boruları alırken bizi biraz bilgilendirdi, sizin de dediğiniz gibi iki sıra arasına yerleştirmemizi söylemişti, hata bizden kaynaklandı ilk senemiz olduğu için bilgi ve tecrübe eksikliğinden oldu.
Sizler bizleri böyle bilgilendireceksiniz ki, bizler de hatalarımızı düzelteceğiz.
Aslında iki sıra arasında bir karış bıraktım ama, boru delikleri 33 cm aralıklı olunca araya bir fide daha diktim, 33 lük bana biraz aralıklı gözüktü, meğer sem 25 likleri varmış son 5-6 sıraya delik arası 25 cm olanından aldık, tam bir karış aralıklarla oldu.
Domateslere de 50 cm aralıklarla olandan aldık.
Dut yaprağı sarmasını bakalım beğenecek misiniz, ben ıhlamur yaprağına da sarma sardım o da güzel oluyor şimdi tam zamanı taze ve incecik uç yapraklarından yapıyorum.
Sizin bahçenizi baştan sona kadar izledim ve ara sıra bahçenize dalarım cennet gibi bir bahçe, maşallah yok yok, ellerinize emeklerinize sağlık.
180 le 190 arasında ki sayfalarınızda bulunan ilk mesajımı size yazmıştım, ilk sizin bahçenizden başlamıştım izlemeye. Her izlediğim sayfalarda dilim ısırıp kalmıştım,
Bahçenizin gizliden gizliye sürekli takipçinizim.
Sizlerden çok ders alınacak fikir ve örnekler var, yeri geldiğinde açıklamalı anlatımlarınızdan kafamın bir köşesine not etmeye çalışıyorum. Teşekkür ediyorum, Sağlıkla kalın her şey gönlünüzce olsun diyorum.