![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Selam 06dilek, saksıda olması sizin için de iyi olur, sabah güneşi alan yere koymanız da iyi olmuş çünkü ortanca pek güneşi sevmiyor yarı gölge de olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
./.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Tohum takas etkinliğinden, Kına çiçeği katmerli diye istemiştim ama katmerli çıkmadılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bodur dahliam açmaya hazırlanıyor Bakalım ne renk açacak ![]() Sevgili YeniGine bu dahlia daha önce sana örnek olarak verdiğim dahlia, ilk filizleri göründüğünde filizin bir tanesinin ucundan almıştım ve 6 adet filiz vermişti o filizlerde daha tomurcuk yok ama 6 sı da sağlıklı ve güçlü büyüyorlar, tomurcuk olanlar diğer filizin ucunu almadığım filizden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yayla kekiği, mis gibi kokuyor, en sevdiğim kekik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çuha çiçeği tohumu Tek bir kökten oluşan tohumlar sürekli gözüm üzerlerindeydi, nihayet tohumlar olgunlaştılar ve keselerinin ağzı açıldı hemen topladım ve annesinin yanına ektim, doğası gereği ben tohumları görmemiş olsaydım onlar kendiliğinden çatlayıp etrafa saçılacaklardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bir çeşit papatya ama biz ona gönül düğmesi diyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ve son olarak ta çok hoşuma giden akşamları mis gibi kokan komşumun manolyası, çiçekleri çok yüksekte olduğu için yapraklarının arasından bukadar görüntüleyebildim. ![]() Tomurcuğu ![]() Bu da açmış hali ama yapraklarının arasında olduğundan tam net görünmüyor, çiçeği çok iri 25-30 cm. çapında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeği İki sene evvel yetiştirdiğim ezan çiçeği tam ezan saatinde çiçeğini açıyor ![]() Bu iki çiçek arasında kafam karışıyor ![]() Bu çiçek te Sevgili YeniGinenin ikisi arasındaki fark ise üstteki ezan saatinde açıyor... bu ise tam tersine ezan saatinde kapandığını yazmış Sayın Pria arkadaşımız Sevgili -Esin- arkadaşımız adının Oenothera fruticosa- Güneş damlası olduğunu yazmış ![]() http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1288466 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bakıyorum bakıyorum herşey aynı... Bir tek Ezan saati açmaz benimki. Sevgili Esin güneş damlası demiş ise, Sayın pria'da Ezan saatinde kapanıyor demişler ise demek ki bendeki çiçeğin ismi güneş damlası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Evet YeniGineciğim senin çiçeğin Güneş damlasıymış, ben de bakıyorum hiç bir fark göremiyorum tek farkları boyları, biri uzun diğeri daha kısa... olsun ikisi de çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
Sn akçabardak, Ortancalarınız ne kadar güzel olmuşlar şimdiden....benimkilerde de tomurcuk var ama fazla gelişmediler sanki... ağırdan almayı tercih ediyorlar demeki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili emel262, bu gördüğünüz ortancalarım gerçekten çok güzel geliştiler ama bir de kırmızı olan ortancalarım var onlar bu sene pek iştahlı değiller fazla gelişemediler, sizin kiler gibi sağlık olsun diyelim yapacak bir şey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan dan aldığım lisianthuslarımı önce pet bardaklara diktim, uçlarını aldıktan sonra iki hafta bu bardaklarda kaldılar. Bu gün bahçeye dikmeye karar verdim, yerlerlerini hazırlayıp onları sevgiyle, heyecanla, güzel çiçeklerinizi bekliyorum diyerek çok şükür bahçeye diktim. Benden bukadar, gerisi onlara kalmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sefalarım Sevgili SDuruldan gelen tohumlar. Artık açmaya başladık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah maşallah, sabah sefalarına. Bendekiler henüz fide halindeler zira garibimler susuzluktan kuramak üzereydiler. Dün suladım, inşallah kurtulurlar da çiçeklerini de görebilirim. Lisianthuslar da maşallah çok şirin görünüyorlar sevgili akçabardak. Ben bu bitkiyi bilmiyorum, inşallah sende büyüsünler bol bol çiçeklensinler ben de göreyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Lisianthuslarımı da bahçeye indirdim şimdi ben de çok rahatladım, sırtımda bir yükmüş gibiydiler. Bu bitkiyi ben 3-4 senedir ekiyordum, görmedim dediğinize göre gözünüzden kaçmış olmalı, çok güzel bir çiçek her rengi var açınca pek güzel oluyorlar da biraz nazlılar, çok zor yetişen bir bitki. Senin fideciklerinde sulanmışlar inşallah kurtulanların çiçeklerini görmek nasip olur, her işte vardır bir hayır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
./.. Tithonia Paketin içinde 5 tohumdan bir tanesi çimlendi ![]() Arkada görünen 3 yerde beyaz, pembe ve mavi peygamber çiçeği... şaşırtmayı bekliyorlar... Bahçe karnfili, bir kısmı çimlendiler. Yer açelyaları, saksılara şaşırtıldılar... Aster (karışık) hiç çimlenmediler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu gün semt pazarına gittim, huyum kurusun yine boş dönmedim ![]() geçen hafta balon çiçeğinin mavisini almıştım, bu hafta da belki beyazını bulma ümidiyle şöyle uzaktan da olsa çiçekçilerin oraya bir gideyim dedim... bakın hangi rengini buldum ![]() ![]() Nasıl beğendiniz mi? ![]() Ben çok beğendim Bu da geçen hafta aldığım ![]() Yan yana olunca daha güzel ama mavinin yanında beyazı da olsaydı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Fidelerinizi güle güle büyütün sevgili akçabardak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak demişsin ya 'Sardunyalarım yaşlandı' onun için sordum budama yapıyor musun? Bazılarımız kışa girerken, bazılarımız kıştan çıkarken buduyoruz sardunyaları. Ben kıştan çıkarken budadım. Fırça çalısı 'Ne yapacaksam bu kadar fırça çalısını' demişsin, okuyunca halimize, hallerimize çok güldüm inan ki... Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş bütün tohumların. Ama lütfen ne yap et hüsnüyusuflarına iyi bak. Ben 4 senedir hüsnüyusuf der dururum bu sene çok şükür Sayın s.serdar sayesinde edindim çok filizlendi elimde sadece 5 tanesi kaldı. ![]() Yeni balon çiçeğin hayrlı olsun rengi çok güzel, renk olarak bana göre çok güzel uyuşmuşlar, gönlüne göre inşallah beyazını da bulursun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fırça çalısı gerçekten bütün tohumlar çimlenmiş, bir ya da iki hadi bilemedin 3-4 tane dikerim zaten yerim yok saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum, o yüzden demiştim bunca çalıyı ne yapacaksam diye ![]() Hüsnü yusuflara çok iyi bakıyorum da yine de yaşatamıyorum, çok istiyorum ya bir şeyi ne kadar çok istersem ille de olmuyor, bu son şansım oldu oldu, olmadı paşa gönlünüz bilir derim biraz da tehdit ederim, gerisi onlara kalmış ![]() Balon çiçeğinin bu rengi olduğunu bilmiyordum, beyazıyla mavisi olduğunu biliyordum ama varmış demek ki, görünce hiç kaçırırmıyım çok ta uygun fiyat (5TL.) hemen aldım. Teşekkür ederim dediğim gibi darısı sana inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
![]() Özlemişim bu sesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kozmos çiçeklerim açmaya başladılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Zinnialar ilk tomurcuğunu gösterdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Dahliamın sürpriz rengi belli oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ruellia brittoniania - Meksika petunyası Geçen sene edinmiştim ama çiçek açmamıştı, bu sene nihayet çiçeğini görebildim. Düzenleyen akçabardak : 30-05-2014 saat 09:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Son karede Kala, çiçeği ve tohum kesesi bir arada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Sıkılmak ne demek, keyifle okudum cevabınızı; bilgilendirme için teşekkür ederim ![]() Heyyamola'nın bahçesindeydim ben de, 29. sayfaya kadar geldim; maşallah oldukça bilgilendirici ve zengin bir bahçe orası da... Yarın bahçeme gideceğim kısmetse... Bu ektiğim tohumları beklerken; biraz da hazır yetişmiş fidelerden edinip, geç olmadan toprakla buluşturayım diyorum ![]() Yapacak çok iş var; hepimize kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Aman Allahım..balkondaki 3-5 saksı çiçeğim açsında seveyim derken,1 tanecik açan sardunyamla dünyalar benim olurken sizdeki ruh doygunluğunu düşünemiyorum...vallahi tebrikler.tadını çıkarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|