![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın akçabardak bahçenizde herşey çok güzel ,sağlıklı ve göze hoş görünüyor.Maşallah, Allah nazarlardan korusun. Fotoğraf kareleride gayet başarılı. Bahçenizde keyifli bir gezi yaptım teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çok teşekkür ederim Sayın Adil, bahçemde gezi yapmanıza sevindim. Benim bahçem sizlerin bahçelerinin yanında bir hiç kalıyor ama karınca kaderince idare edip bir şeyler elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, çünkü toprağı, yeşili doğayı çok seviyorum. Esen kalın selamlar. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok haklısınız sn. h_doğan, benim bahçem de büyük olsa belkide bende yetişemeye bilirim, küçük olduğu için düzenli tutmaya çalışıyorum, ama bahçe biraz daha büyük olursa en azından elinizde ki fide ya da tohumlar ortada kalmayıp, ben şimdi bunları nereye ekeceğim demez bahçeye ekilip dikilirdi, oysa benim elimde şu an ortada kalan fideler ve tohumlarım var atmaya da kıyamıyorum,bahçede yer kalmadığı için, artık elime ne geçerse plastik kova su bidonları ne varsa onlara ekip terasa çıkarıyorum ![]() Terasın halini bir görseniz teras terslıktan çıktı. Bir bakıma da iyi oldu terasa çıkmak için bahane olacak, senelerdir terasa çıkıp etrafı seyretmedim, artık çay kahvemi terasta da içebileceğim. En kısa zamanda terastaki bitkilerimin fotoğraflarını çekip paylaşırım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava kapalı ve ara ara yağmurluydu, bende fırsattan istifade edip bol bol fotoğraf çektim. Düzenleyen akçabardak : 13-05-2013 saat 23:06 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam ediyorum 2 yaşındaki vişne fidanım 13 adet çiçek açmıştı, 1 tanecik meyve verdi. ![]() Köşeye ayırdığım fazla saksılarda kendi kendine çıkan dere otu, nasıl da iştahlı büyüyor. ![]() Alacakaranlıktan aldığım liliumun boyu bir karış olmasına rağmen tomurcuklar vermeye başladı ![]() Sardunyalar ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitmedi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Eveet Yonca çiçeği ![]() Yeni şaşırttığım hüsnüyusuf fideleri ![]() Limon kokulu melisa çiçeklendi ![]() Peygamber çiçekleri tomurcuklarını göstermeye başladı ![]() Alabaş ta tomurcuklandı ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç kare daha |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebzelerimin bir kısmına bahçede yer kalmayınca, ben de terasta denemeye karar verdim bakalım ne kadar başarılı olurum ![]() Deşti domateslerim, çiçeklenmeye başladılar artık ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayaş domateslerim ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberlerim |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebzelere devam Patlıcanlarım ![]() Çıtır salatalık (Çengelköy ) ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebzelere devam Sakız kabağı ![]() Mısırlar ve fasulyelerin topraktan çıkışı. ![]() Bunlar da metrelik kabakmış ben de çok merak ettim ![]() ![]() Enginarlarım ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Son olarak Terasın genel görünümü. ![]() Terastan kuş bakışı ![]() Terastan denizi görüntülemeye çalıştım, tam karşısı yani denizin diğer tarafta Midilli Adası Akşamları ışıkları çok net görünüyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Asmalar Üzüm asması, kokulu mor üzüm ![]() Yaprak asması, yaprakları sarmalık, üzüm vermez Biz ona delice diyoruz, sarmaşık gibi çok çabuk uzama yapar, yaprakları iri çok ince ve bütündür. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak inanın bahçenizi zevkle takip ediyor, çok da seviyorum. Hüsnü yusuflarınız maşallah çok güzel çimlenmişler, üstelik şaşırtmışsınız da. İnşallah çiçeklerini de hep birlikte görebilelim. Terasınız da ayrı bir güzelmiş, domates fideleriniz de çok güzeller. Maşallah, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene tekrar tohumdan denemek istedim çok şükür çimlendiler ama inşaallah çiçeklerini de şöyle rengarenk görürüz. Terastaki sebzelerime gelince, bağ bahçede yer kalmadığı için orayı meskan tuttular, hadi hayırlısı |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Mügeciğim, sağolasın. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak hüsnüyusuflar çimlendikleri sene değil de diğer sene çiçek verirlermiş. Ben de hep onun için hiç tohum almadım çok da pişmanım şimdi. Çok iyi yapmışsın, çok da güzel çimlenmişler aman onlara gözün gibi bak, ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Yeni Gine, evet hüsnüyusuf çiçeği ikinci senesinde çiçek açıyor ama, elinizde tohumlaırı var ise henüz ekmeniz için geç sayılmaz, şimdi ekerseniz 4-5 günde çimleniyorlar zaten, havalar da ısındı çabucak gelişirler ve kışa kadar epey yol alırlar, seneye de ilkbaharda çiçeklenmeye başlarlar ![]() Sizi biraz cesaretlendireyim, hiç pişman olmazsınız göreceksiniz Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Moderatör
|
Maşallah hepsi çok güzeller. Yalnız fidelere kıyamayıp hepsini dikmişsiniz gibi geliyor. Patlıcanlar, biberler, domatesler ve kabaklar tabi mısırlar var bir de. Sık olmuşlar. Biberleri şişeye dikiş şekli çok hoş olmuş ama o şişeye fazla gelirler. Bari süs biberi olaydılar. En çok da kabakların yeri dar Sn. akçabardak onlar geniş bir yere almanızı öneririm yoksa meyve alamazsınız. Bol hasatlar. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şişedeki biberlerim olur mu olmaz mı bilemem ama, bir gün yürüyüş yaparken bir bahçede görmüştüm, üzerlerinde epey biberleri vardı, ondan heveslendim, sadece deneme amaçlı yaptım. Kabaklarıma gelince, gerekirse bir tek kök bırakırım, yerleri çok dar çok haklısınız ama yapacak bir şey yok şimdilik. Açıkta kalan zavallılarım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın akçabardak, Bitkilerinizin maşallahı var hepside güzel gelişmişler. Yer darlığından saksılara diktiğiniz bitkilerin 1 saksıda yalnızca 1 adet kalacak şekilde seyreltme yapmalısınız yoksa verim alamadığınız gibi yakında sıkışıklıktan başka sorunlarda ortaya çıkacaktır. Hasadınızın bol olması dileğiyle Muğladan selamlar. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pet şişe modelimi beğendiğinize sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın smnunal çok teşekkür ederim beğndiğiniz için. Verdiğiniz bilgileri de dikkate alacağım, iyi ki uyardınız. Bu iki tür domatesin tohumunu alma gayretindeyim, bu iklimde olurlar ise, kısmetse seneye bahçeme sadece bu domates türünden ekmeyi düşünüyorum. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
|
Sn. Hakkı Şen http://www.agaclar.net/forum/1146742-post1112.htm bu linkte petunyaları yapmış. Petunya için hoş bir fikir ama biber için pek uygun değil. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|