![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Gardenyam Benim yokluğumda gardenyam çok çiçek açmış ama açanlar hep solmuşlar, son çiçeklerine yetişebildim ama hala tomurcukları var ve açmaya devam ediyor. Yapraklarının uçları kuruyor nedeni nedir bilemiyorum bir eksiği var sanırım. ![]() Mis gibi kokusu var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Yer açelyalarım birer birer açmaya başladı çok tatlı bir pembe, bir tane de beyaz açmış, bir kaç tane daha açsın tekrar görüntülerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'ya gidilir de hiç boş dönülür mü?... Kızım benim için de yetiştirdiği bitkiler. ![]() İki tane pulmeria üstteki bundan biraz daha gelişmiş. ![]() Maviş, benim de bir mavişim oldu sonunda beyazını da bulursam hani hiç fena olmaz ![]() ![]() Bu bitkinin adını söyledi ama ben unuttum, aralarında 3 tane pırasa gibi soğanlı var ama onların adını da unuttum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
|
Ve son olarak ta... Hadi buyurun hep beraber dut yemeye, taze taze dalından yeni topladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Veee... Bu da benim dağınık saçlı torunum cimcimem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Sayın h_doğan teşekkür ederim. Sevgili YeniGine teşekkür ederi. Bu meyveler her şeyden daha lezzetli oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Afiyet olsun. Torunun çok tatlı. Allah nazardan saklasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Umarım Pulmerialar büyür ve kocaman ağaç olurlar anne ![]() Adını unuttuğun bitki ise kalanchoe daigremontiana olması lazım. Pırasa gibi olanlar ise (neden büyümediklerini çözemedim bir türlü) Ornithogalum arabicum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili gülsu, maalesef torunlar çok tatlı oluyorlar, çok teşekkür ediyorum. Allah her isteyene nasip etsin inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hay allah razı olsun senden ![]() Bu kalanchoe, çiçek açıyormuydu? hızla büyüyorlar. Pulmerianın büyük olanı bir yaprak verdi bile, küçüğü de yeni bir yaprak vermeye çalışıyor. Soğanlılarda bir değişiklik henüz yok ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah sağolasın sevgili loveforlife, evet babaannesinin bitanecik çiçeği o. Çok tatlı çoook, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Alacakaranlık'tan aldığım bitkim ilk çiçeklerini açtı. Oxlis depresa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
|
Yer açelyalarım yavaş yavaş diğer renkleri de kendini göstermeye başladılar. Daha açmayanlar var bakalım onlar ne renk olacaklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili akçabardak ne yaptınız ne ettiniz,sizi izlerken uykusuz bıraktınız zaten... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
425 nolu fotoğraftaki dutu tercih ederim. ![]() Allah bağışlasın ,nazardan korusun.Bende yanaklarından ellerinden öpüyorum müsadenizle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
Tabi ki müsade sizin ne demek, çok teşekkür ederim, o dut var ya o dut her şeyden daha çok lezzetli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sevgili akçabardak yer açelyaları çok güzel olmuşlar. Bende de tohum var. Şimdi ekersem olur mu?. Kolay çimleniyor mu? Sizde görünce sormak istedim. Bilgi verirsen sevinirim. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili gülsu, yer açelyalarımı beğendiğinize memnun oldum. Tohumları hemen ekerseniz çok çabuk çimlenir, hava da sıcak çabucak yetişirler, biraz da seyrek ekerseniz şaşırtmaya gerek kalmadan bulundukları yerde büyürler, 5-6 sm. boyunda olduklarında çok az hayvan gübresi, ya da artık besin olarak ne veriyorsanız desteklerseniz sanırım yetişirler. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün biraz fotoğraf çekip paylaşmak istedim. Yaz boyunca çiçekleri üzerinden hiç eksik olmayan bodur kasımpatım, bir taraftan çiçek açmaya devam ediyor, bir taraftan da tomurcuklar veriyor. ![]() kalanşhomun çiçekleri bitsin de kuruyanları keseyim diye bekliyorum ama, ısrarla çiçek açacğım diye tutturdu ![]() ![]() Kasımpatıları baharda almıştım, üzerlerinde çiçekleri vardı, kuruyan çiçekleri kestim tekrar ikinci kez çiçeklendiler, bunlar nezaman dinlenecekler yaaa ![]() Kasım da ne yapmayı düşünüyorlar bilemedim ki... Ceylanlarım da çok çiçek açtılar, kuruyan çiçeklerini kestim yeniden çiçeklensin diye. ![]() Rozetler geçen seneden kalma, kışı balkonda geçirdikten sonra daha yeni yeni kendilerine geldiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Güller... Havalar ısındıkça güllerin çiçeklenmeleri biraz azalıyor ama ufak tefek açmaya da devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Glayörler Zakkum çiçeklerin eşliğinde glayörler, Biraz gölgede kalıyorlar ama, zakkumdan da vazgeçemem ![]() ![]() Bunun rengine bayılıyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Kayınvalide yumruğu... Bu kaktüsün üzerinde üç adet tüylü yumak gibi bir şeyler var ama anlayamadım, bunlar acaba tomurcuk olabilir mi? yoksa yeni yavru mu çıkartıyor, ben ilk defa bu sene edindim bundan, bunların ne olduğunu bilen arkadaşlar varsa yazabilirlerse sevinirim. ![]() Arkadaşlar sedef çiçeğim tamamen kurudu, seneye kökünden yeni sürgün verir mi bilemem, ama en azından tohumları var ![]() ![]() Bu ince yapraklı bitkiyi bilen var mı diye kendi başlığında sordum ama henüz cevap alamadım, bu bitki çok hoşuma gitti sarmaşık türü bir şey yanındaki bitkilere sarılmaya çalışıyor, çok merak ediyorum ne olguğunu, bilen varsa yazabilir mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak maşallah maşallah, bahçe rengarenk, ellerine sağlık... Sevgili akçabardak bildiğim kadarı ile (tabi aynı kasımpatlardan bahsediyor isek bir de sanki yaz kasımpatı falan gibi birşeyler gördümdü) üzerlerindeki tomurcukları çimdikleme usulü koparıyoruz. Yine de kasımpatı konu başlığına bir bak istersen. Sonra maşallah kayınvalide yumruğunun çiçekleri geliyor, harika... Ve ince yapraklı bitki dediğin de büyük ihtimalle yıldız çadırı sarmaşığı çok güzel kırmızı kırmızı çiçekleri var. Nacizane bildiklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
[QUOTE=akçabardak;1166080]Veee... Bu da benim dağınık saçlı torunum cimcimem...[/QUOTE Bahçede buluşuruz dememin üzerinden,bir kaç gün geçti ve bahçenizin en nadide çiçeğiyle tanışıyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|