![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Henüz gelmedi: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar için teşekkür ederim, bu gün elime aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
ALABAŞ; Alabaş kelimesini küçüklüğümde büyüklerimden duyuyordum, ama ne olduğunu bilmiyordum. Bir gün Sayın Sarin'in bahçesini ziyaret ediyordum, birde ne göreyim: Alabaşları öyle güzel dizmiş ki imrendim doğrusu. Ben bu sebzeyi bulmam lazım dedim, Aralık ayında Bursa'ya gitmiştim. Bir gün oğlumla birlikte semt pazarına gittik. Bir tezgahta alabaş gördüm hemen bir kaç tane aldım. Bir tanesini resimdeki gördüğünüz gibi bir saksıya yerleştirdim. Bir ay içinde eski yapraklarını döktü tekrar faaliyete geçerek yeni yaprak çıkartmaya başladı, umarım çürümez ve tohuma gider ve bana tohum verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava çok güzel ![]() atıyorum. Aldım elime çapa, kürek ne varsa indim bahçeye biraz çalışıp ter atayım dedim. Çiçeklerimin diplerini çapaladım. Yavaş yavaş bahara hazırlıklar başladı. Bu arada bahçemin kıştan çıkarken ki halini görüntülemek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Sayın h_doğan; Teşekkür ederim. Bekleyip görmek gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün de biraz arka bahçede çalıştım ![]() geçen seneden kalan biberlerin kökleri vardı onları temizledim. Aralık ayında eşim sağ tarafı bellerken bende rastgele bakla tohumlarını toprağın üstüne attım. Hepsi de çimlenip boy attılar. Baklalar çiçeklenmeye geçince tekrar bellenip toprağa karıştırılacak. Toprağın bazı minerallerin ihtiyacından dolayı diye daha önce duymuştum. Hem de gübre olsun diye.Ne kadar doğru bilemiyorum ama uzmanlara sormak lazım, onlar daha iyi bilir. Görüntüleyip paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Yavru lale soğanlarım: Büyük saksıda 2011 yılın soğanları, altta ki küçük saksı 2012 yılın soğanları, 3. saksıda ise roka, Eskişehir sarımsağı ve ortasında ise yeni aldığım iki tane lale soğanları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Gardenyam ve yavrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Canım kızım benim ![]() ![]() yani çeçek açmaya başladığı zaman ![]() Tabi ki yemek için biraz bırakacağım senin aşüren için. Ben bilerek o şekilde ektim toprak beslenecek ki, sonra bizi beslesin ![]() Altınovalı çifçiler her sene böyle yapıyorlar, bakla yerine bezelye de olabilir, tüm baklagiller aynı görevi gördüğünü söylüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
sevgili akçabardak, gülenmelek hanımın kimden el aldığı şimdi belli oldu. ![]() ![]() Elinize emeğinize sağlık, bahçenizin bahar renklerini merakla beklemekteyim. Kolaylıklar dilerim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Sudenur. Benim kisi kendi yağımda kavrulmak gibi bir şey işte, size de kolay gelsin sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() Tabi bakla daha uygun %50 çiçeklenince toprağa karıştırın en fazla azot bağlı olduğu zaman budur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Sayın h_doğan, yoncayı bilmiyordum. Forumda böyle sizler gibi kıymetli arkadaşlar olduğu müddetçe, daha öğreneceğimiz çok şeyler olacak. Teşekkürler saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene kızımın çelikten dikip bana getirdiği yılbaşı çiçeği. Küçük olmasına rağmen her ne kadar geç kalmış olsa da, bana çiçek açıp beni mutlu etti. Benim ilk defa yılbaşı çiçeğim oldu. Aklıma geldikçe ona bakıyorum, onunla konuşuyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Yeni diktiğim kalanşolarım ![]() tohumdan yabani siklemen ekmiştim o da çıkmış. Diğer iki tanesi de yalınkat kalanşom. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da sukulentlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Akçabardak; bahçeyi ne güzel yapmışsınız. Çiçekler, heleki meyva ağaçları muhteşem. En çokta mandalina dikkatimi çekti güle güle sağlıklı günlerde afiyetle tüketin. Bol çiçekli bol meyvalı günler dilerim. Sağlıcakla ve hoşçakalın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın akçabardak. Bu akşam bütün sayfalarınızı ve fotoğraflarınızı izledim.Tahminen 60 m*2 olduğunu söylediğiniz bahçenizde kendi hayal dünyanızı kurmaya çalışmışsınız. Oldukçada başarılı sayılırsınız.Ellerinize sağlık. Bende bir emekli olarak hayalimdeki bahçemi kurabilmek için yoğun çaba harcıyorum. Hayal bahçelerimizin gerçekleşmesi dileğiyle, Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adil bey. Aslında hayalimde biraz daha büyük bir bahçeydi, 500 m'2 olsa idi benim için çok daha iyi olacaktı. Her meyve ağcından bir tane olmasını isterdim, kendimize yetecek kadar sebze olurdu. Hatta müstakil olmasını isterdim çünki ben hayvanları da çok seviyorum, tavuk, keçi, kuzu ördek olabilirdi ama olmadı sağlık olsun buna da şükürler olsun, karınca kaderince işte. Elimden geldiğince, sağlığım da elverdiğince bukadarı da yeter. Amacımız bir şeylerle uğraşmak, vakit geçirmek. Bu uğraşı da beni dinlendiriyor, balkonda oturup bir çay içerken bile zevkle izliyorum bu da bana yeter. Dilerim sizin hayalleriniz de gerçekleşir kolay gelsin size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Penceresinde balkonunda saksılarda kısıtlı imkanlarda bitkilerle uğraşanları gördükçe, insanların küçücük dünyalarında nasıl büyük sevgilere ulaştıklarını görmek zor olmasa gerek. Bizler bu konuda biraz daha şanslıyız. ![]() Hissetmek ve yaşamak çok önemli. Allah bu güzel yolda üzerimizden sağlık ve sevgiyi asla eksik etmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Bu siklemen doğada açan türünden. 2011 yılında bana geldiğinde yumrusu 3 cm. çapındaydı. Balkonda büyük bir saksının kenarına ekmiştim ![]() verdi. Bu sene ise iki tane minik çiçek açtı rengi de çok hoşuma gitti, sizlerle paylaşmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Dayanamayıp biz erkenden açalım diye karar almışlar ![]() Maviler doğada açan sümbül. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın akçabardak merhaba ![]() Arka bahçenizi sadece ağaç ve sebzeye mi ayırdınız yoksa oraya da çiçek dikiyor musunuz? Bir de sanırım siz de evdeki fazladan seramik karolardan saksı yapmışsınız, resimlerden birinde ona benzettim bir saksıyı. Burada forumda bir başka üye de yapmıştı, görünce hatırladım. Yapması zahmetli ama hoş duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cymbelina; Evet arka bahçeyi ağaç ve sebzeler için ayırdım, ama kenarlarda sardunya, şebboy, adaçayı, bir kök tesbih bitkisi bir tane köşede yabani siklemen var. Gene kenarlara zinniya kadife çiçekleri dikiyorum. Saksılara gelince, evet evde kalmış seramiklerden yaptım. Şu anda ismini hatırlayamadığım bir üyeden görmüştüm. Benim çok hoşuma gitmişti, geçen sene denemek için 3 tane yaptım.Bu sene de devamı gelecek sanırım. Dediğiniz gibi biraz zahmetli oluyor ama önemli olan zoru başarmak, zevkli oluyor benim için ve gerçekten de çok hoş duruyorlar. Herkese tavsiye ederim selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|