agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2012, 18:28   #1
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.


Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 18:22   #2
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran,
Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri
1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek.
2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç
3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak.
4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli.
5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak.
6.Nohut Kuru yemeklik.
7.Maydanoz.
8.Turşu tozu.
9.Toz şeker.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025