![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Sayın hk50 şaşkınlığımı bağışlayın gerçekten mor karnıbaharmı. Ben ilk kez görüyorumda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Alabaş nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Alabaş,İskandinav (Danimarka.İsveç v.s) ülkelerinin yetiştirdiği,son zamanlarda bizimde ülkemizde yetiştirilmiye başlanan (Ben her yıl yetiştiriyorum) bizim turpa benziyen ancak gövdesi toprak üzerinde büyüyen bir bitkidir. Yemekleri yapıldığı gibi yapraklarındanda sarma yapılıyor. İştah açıçı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın hk50 bahçenizi epeydir izliyorum bayıldım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn tuya Çok teşekkür ederim. Mor karnabarın tohumunu İnternet ten Tohumlar net diye bir firmadan temin ediyorum.Şu anda inanın yok.Olsa hemen görderirdim.Temin edemezseniz zamanı gelinçe sizin içinde temin edebilirim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin kütükleri görünce ben bahçede kullandığım kütükleri yeniden keşfe çıktım. Örnek olması açısından bir kaç örnek. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50; fotoğrafta sağ alt köşedekiler benim bildiğim adı zambak. Fakat iris-süsen bu bitkiye mi deniliyor? (Ben de tam bu bitkiyi arıyor idim.) Bizim bahçelerde birkaç tane var bu bitkiden. Ben onları da yerlerinden sökerek, birkaç tane daha ilave edip, bahçede öbek yapmak istiyorum. Ne zaman sökülüp de başka bir yere alınır soğanları? Şimdiden teşekkürleer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir. Saygılar Düzenleyen hk50 : 11-09-2012 saat 21:23 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum... Yani ekim ayında söküp yer değiştirebilirim. Çevrede gördüğüm alabileceğim yerleri tespit ettim. Gerekir ise sizden de rica ederim. Sağoluun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50; inanın çook mutlu ettiniz beni... ÇOOK TEŞEKKÜRLER. Bahçenizle birliktee kütükleriniz de çok güzeller. Zaten sayfanızda görünce kütüklerin birşeyler olabileceğine inandım. Sağoluun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba Sayın Hk50, 15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır. Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek. Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler... Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))). Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın mrduran, Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri 1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek. 2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç 3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak. 4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli. 5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak. 6.Nohut Kuru yemeklik. 7.Maydanoz. 8.Turşu tozu. 9.Toz şeker. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|