View Single Post
Eski 13-09-2012, 18:44   #1256
hk50
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Yapılması
Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz.
Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek.
Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek.
İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak.
Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak.
Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor.
Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek.
Döndüğü kokusundan anlaşılıyor.
Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek.
Bilmem anlatabildimmi ?
Saygılar.Hürmetler.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön