![]() |
|
![]() |
#1231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salçalık domates ve biberleri çektiğimiz makina aşağıda fotoğrafı görülen salça makinasıdır. Makinanın özelliği Domates ve biberlerin çekirdeği ile fosasını ayırmasıdır. 220 v.2 Hp elektrik motoru ile çalışıyor.Daha çok Adana yöresinde bulunuyor. Bilği vermek benim için zevktir. Teşekkürler.Saygılar. Not:Gerekirse görev yapan iç bölümün fotoğrafınıda yükleyebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn tuya Çok teşekkür ederim. Mor karnabarın tohumunu İnternet ten Tohumlar net diye bir firmadan temin ediyorum.Şu anda inanın yok.Olsa hemen görderirdim.Temin edemezseniz zamanı gelinçe sizin içinde temin edebilirim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Çok teşekkürler efendim, Sanayii tipi imiş. Bana büyük gelir. Sizin geniş aileniz için uygun. Ben garip kuş, sadece 3 evlat sahibi olarak...))). ALLAH cümlemizinkini bağışlasın, sağlıklar içinde yaşatsın, inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sayın hk50; fotoğrafta sağ alt köşedekiler benim bildiğim adı zambak. Fakat iris-süsen bu bitkiye mi deniliyor? (Ben de tam bu bitkiyi arıyor idim.) Bizim bahçelerde birkaç tane var bu bitkiden. Ben onları da yerlerinden sökerek, birkaç tane daha ilave edip, bahçede öbek yapmak istiyorum. Ne zaman sökülüp de başka bir yere alınır soğanları? Şimdiden teşekkürleer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin kütükleri görünce ben bahçede kullandığım kütükleri yeniden keşfe çıktım. Örnek olması açısından bir kaç örnek. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekim ayından sonra Nisan ayına kadar dikilebilir. Saygılar Düzenleyen hk50 : 11-09-2012 saat 21:23 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sayın hk50; inanın çook mutlu ettiniz beni... ÇOOK TEŞEKKÜRLER. Bahçenizle birliktee kütükleriniz de çok güzeller. Zaten sayfanızda görünce kütüklerin birşeyler olabileceğine inandım. Sağoluun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Teşekkür ediyorum... Yani ekim ayında söküp yer değiştirebilirim. Çevrede gördüğüm alabileceğim yerleri tespit ettim. Gerekir ise sizden de rica ederim. Sağoluun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Merhaba Sayın Hk50, 15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır. Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek. Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler... Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))). Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın Hk50, 15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Sayın mrduran Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur. Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır. Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın mrduran, Kırmızı domates turşusunun önce malzemeleri 1.Domates,Olgunlaşmış olaçak,şişlenmiyeçek. 2.Biber ,Açı veya tatlı isteğe bağlı.Yeşil.Şişleneçekç 3.Tuz,kaya tuzu olaçak.Önceden su içinde eritilip yeterli miktarda fazla tuzlu su hazırlanaçak. 4.Sirke.Ev yapımı.Yoksa kaliteli. 5.Sarımsak Soyulaçak taneler parçalanmadan kullanılaçak. 6.Nohut Kuru yemeklik. 7.Maydanoz. 8.Turşu tozu. 9.Toz şeker. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Ağaç Dostu
|
Yapılması Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz. Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek. Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek. İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak. Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak. Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor. Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek. Döndüğü kokusundan anlaşılıyor. Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek. Bilmem anlatabildimmi ? Saygılar.Hürmetler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım. Sağlık sıhhatin iyidir inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|