![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Sn mrduran Köstebek yuvası,Manas,Mantar,Ağaç köklerinin şekilden şekile girmesi gibi canlı ve bitkilerin toprak altından dışarı çıkan fotoğrafları.Mağara (kilerde) da güneşsiz ortamda yetişen bitkiler.Sansarın çalıp sakladığı tavuk yumurtaları.Farelerin gölet kenarına yaptığı yuvalar.Kedilerin duvardaki yavru olan kuş yuvalarının altında beklemeleri.Uçamıyan kuş yavrusu uçmak için uğraşırken aşağıya düşüyor.Uçamıyan kuş yavrusunu kedilerin yakalaması,Yuvasının deliği açılan köstebeğin deliği dıkamak için toprak getirirken kurulan tuzağa yakalanması (Tüfeklede tuzak kurulabilir) Toprak bellenirken,çıkan kurtçukların güneş karşısında kıvrılarak tekrar toprak altına girmiye çalışmaları.Atmaçaların Tavukların kavgası Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sn hk50,bir anda çocukluğuma gönderdiniz beni,bu muhteşem bahçenizle,herşey çok güzel.Meyve ağaçları,çiçekler,tavuklar,yaz ve kış manzaraları,gezmeye doyamadım.Baba tarafından bizde de var ama...''Orada bir köy var uzakta...''gibi oldu.Hasreti sizin bahçenizle gidereceğiz,bahçenizden bolluk,bereket ve güzellik eksik olmasın.Saygı ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Tebrikler
Bahçeniz bir harika,bayıldım. Benim içimdeki doğa sevgisini bir kat daha arttırdınız.Benim bahçem de bir gün bu bahçe kadar güzel olur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Hk50, Bahçeniz çok güzel. Dünyanın en küçük elması dediğiniz elma çok güzel görünüyor. Antakya'da bu elmanın beyaz çeşidi mevcut, Mayhoş bir tadı var ve meyveleri çok ufak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekürler vehibe. Dediğiniz elmayı tanıdıklar araçılığıyla temin etmiye çalışaçağım. Hürmetler. Düzenleyen hk50 : 16-01-2012 saat 09:33 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Ne Tutttum bahta.Ne çıktı şansa, Hayatım benzedi hep bir çift zara Zarda dü beşler dü şeşler çoktur ama Atmış yılda bir kere geldi sanma. 500 Kök Altın çilek (Yer kirazı) Sogukalması anısına Düzenleyen hk50 : 16-01-2012 saat 10:29 Neden: Kelime ilave etme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Moderatör
|
Sevgili hk50, bu sabah da bahçenizde dolaştım, mesajları okudum. Bir mesajınızda demişsiniz ki; bahçemi açıp açmamakta çok tereddüt ettim, öyle bahçeler var ki, benim bahçeme kim bakar? İnanın, eğer bu doğal ve güzel bahçeyi bizlere açmamış olsaydınız hepimiz için büyük kayıp olurdu. Çok üzülürdük. Doğal bahçeniz, anlatımınız kadar güzel ve doğal. Okumak, dolaşmak, fotoğrafları incelemek hepimize çok keyif veriyor, bunlardan bizi nasıl mahrum edecektiniz ki? Allah sağlık ve uzun ömür versin. Bileğinize güç versin, siz de bizlerle paylaşın bu güzellikleri. Bizler; doğa sever, bitkilerle haşır neşir olmayı gönülden arzu eden insanlarız. Kimimiz balkon ve teraslarımızda, kimimiz elimde olan bahçelerimizde bu tutkularımızı hayata geçiriyoruz. Bahçesi küçük olanlar ona göre, büyük olanlar ona göre bitkilerini yayıyorlar. Ama hepimiz özenle ve istekle uğraşıyoruz ve birşeyler meydana getiriyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz ya o bile yeter. Yetiştirip de eş dost ve çocuklarımızla paylaştığımız sebzeler, meyveler, çiçekler, gönderdiklerimizden çok bizleri mutlu etmiyor mu? Onlardan gelen bir teşekkür bile bizleri gururlandırmıyor mu, bak işte bunları ben yetiştirdim demiyor muyuz kendi kendimize? Allaha şükürler olsun ki böyle güzel hisler içindeyiz, böyle güzel uğraşlarla vakit geçiriyoruz. Gazetelerde okuduğumuz (hatta okumak istemediğimiz), TV.de gördüğümüz kötü haberlerden, olaylardan bir nebze uzak kalmak bile büyük nimet bizlere. Hele bu yaşlarda olunca. Size sağlıklar, huzur ve mutlulukla, sevdiklerinizle beraber bol çalışmalı, bereketli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her şey kısmet ve nasip meselesi.Mesajlar bine ulaşırmı ulaşmazmı hiç önemli değil,yeterki gönüller bir olsun? Gönül isterki bahçede yetişen ürün ve sebzelerden frumtaşlara takdırabilsek.Onun verdiği has yetiyor. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahçenin tavukları, Sabah 7 de kümesin kapısı açılır.(Kapı açılmadan önçe yemlike yem serpilir.)Bir patırdı gürültü ile çıkarlar.Kim bir fazla yem yeyim diye telaşla yemleri toplarlar.Bitişik kümesden Çifçivler Annesi ile telaşlı telaşlı çıkıp tavukların yemine saldırırlar.Fakat tavuklar hemen tebki verir. Çünkü onların yemliği ve suluğu ayrıdır. Yemlerini yiyen tavuklardan yumurtluyaçaklar yumurtalıklara,Diğerleride daha önceden hazırlanmış otları yemeğe başlarlar. Üç tane horoz var.üçüde aynı yaşda.Fakat çilli horoz Mahalle kabadayısı gibi ortalıkda dolaşır.Diğerleri onun olduğu bölğeye yanaşamaz.Kıyıda köşede kendilerine eş ararlar, Fakat çilli horoz onların birleşmesine izin vermez.Aksi olursa gagayı vurdumu düşürür. Çilli horoza kendi kadar güçlü kuvvetli olan iki tavuk karşı gelebilir.Onlar istemedikçe yaklaşamaz. Tavuklar yemlerini koyduğumuz dolapın sesinden açııp kapandığını anlarlar.Eğer açılıyorsa bilirlerki yem atılaçak.Hepsi birden saldırır.Bir curcunadır başlar. Öğlen sıçağında gölgelikleri var,orada yatarlar.Orada yatarken torun eğer yumurta almak için yumurtalığa girmişse.Hele birde yumurtlamak için yatan tavuk varsa.Bir tarafda tavuklar ve horozların bağrıltısı bir tarafda torunun bağrıldısı.Anne annenin .Annenin koşmaları.Ağlayan torunu susturmak için çabalar. Bu arada tel örğülü tavukların sahasına giren Anne anneye alışık olan tavuklar yem vereçek diye onun etrafını sarmaları.Tavukları azarlaması tepmesi kar etmaz.Torun bir an önce iki üç yumurta alınıp eline verilerek oradan uzaklaştırılır. İkindi serinliğinde su fıskıyesi çalıştırılıp meydan sulanırken sıçakdan bunalan tavuk veya horoz suyun altında durur.Diğerleri tünek ağaçlarına çıkarak bitlenmiye başlarlar. Bu arada çivçivler ortlıkda dolanırken tavukların saldırısına uğrarlar.Çivçivlerin sesine anne tavuk koşar, bir kavga başlar.Genelde Anne galip gelir.Çünkü yavrularını korumak için ölümüne kavga eder.Eğer o arada değişik bir ses çıkarmış çivçivler etrafında toplanmış.Tavuklar kümes önündeki üstü kapalı boşluğa toplanıp ağaç dallarına bakıyorsalar bilki bir veya iki atmaça Gizlenmiş çivçiv kapmak için fırsat kolluyor.Kedilere Büyük tavuklar ve horozlar pek amanvermezler.Gagayı vurdumu düşürürler.Sansar ve tilki korkulu rüyaları fakat dikenli telle dört tarafı doladığım için giremez ondan rahatlar. Akşam ortalık kararmıya başladımı içeri kümese kendiliğinden girerler.Dünek ağaçları var.Yerden 70 cm yükseklikde oraya çıkıp tüner ve orada uyurlar.Çivçivler ise annelerinin altına girip bir köşede uyurlar. Günlük rutinğ işler böyle devam eder gider. Düzenleyen hk50 : 16-01-2012 saat 21:01 Neden: EKsik harf ler ilave edildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın hk50, öyle güzel anlatmışsınız ki , bugüne kadar aklıma gelmeyen kümes ve tavuklar , bundan sonra hayallerimi süsleyecekler. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dilek,temenni ve tavsiyelerinize çok çok teşekkür ederim.Eksik olmayın efendim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahçe tarla iken.Buğday arpa çavdar ekilir.Karasabanla sürülür,karasabanı iki öküz veya iki camız (Manda) çekermiş. Öküz ve mandayı yönlendirmek için 1.5-2 metre uzunluğuda 7-8 cm çapında ağaç cubuklar kullanılır.Buna meses denirdi .Mesesin uçunada 6mm lik çivi sivri kısmı öne geleçek şekilde çakılırdı.Genelde hayvanların baçaklarına itilir.Batan çivinin açısını hisseden hayvan daha çok çaba sarf ederek.Kaynı Üzerindeki bir ton toprağı taşı çekerlerdi. İşte bu piz (Mesesin uçundaki çiviye piz denir) dizin tam ortasındaki oynak yere batırılırdı.Mandalara batırıldığı zaman batımanın açısı 12 saniyede beyne intikal edermiş. İşte bu kaynı ile çok uzaklardan killi ve dere kumlu toprak çekilmiş.tarlanın oluşumu sağlanmış.Fotoğraflarda görülen taşlar 3 Km uzaktaki kayalıklardan Kayalar parçalanılarak getirilip duvar yapılmış.Duvarda çimentolu harç yok.Toprakdan yapılmış çamur var. Kaç yıl önce yapıldığını ben bilmiyorum.Hala ayakda bahçemizi korumaya devam ediyorlar. Saygılarımla. Düzenleyen hk50 : 17-01-2012 saat 16:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Maşallah efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler Sn mrduran. Çoçuklar oyuncak ister. Gençler Arkadaş,yoldaj. Ömrün müsade ederse, Torun seveçeğin yaşıda görürsün. Anne torununun mürüvetini görmek ister. Ya benimgibiler, Kenarda kıyıda, Yeşillikler arasında huzur ister. Düzenleyen hk50 : 17-01-2012 saat 21:03 Neden: Kelime düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
İlk resmin ne olduğunu bir türlü tahmin edemedim o nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba efendim, Ben Ayçiçeği diyeyim, sayın Hk50' de beni yanıltsın inşallah ![]() Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tabii ki mesaj sayısı önemli değil. Gönüller bir oldukça mesajlar devam edecek ve daha da tecrübe kazanacak ve bağlanacaksınız. Bahçenizle gurur duyacaksınız. bu nedenle yazdım o ifadeyi. Kolay gelsin diyorum tekrar. Saygılar,sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Sn Hatice Tarhan,Teşekkür ederim. Doğrudur o resim temel fıkrasına benzedi ama yinede bitki ile ilğili olduğu için sorun yok sanırım. Temel içinde ne olduğu belli olmayan bir torbayı ağaç dalına asar,ve Dursuna sorar? Ha uşağım der.Sarıdur,asuludur. öter. Pu nedur? Dursun ne kadar cevap verdi ise,hayır,pilemedin der. O Zaman doğrusunu sen söyle deyinçe, Temel Uşağım o hamsidir.Der Dursun derki,ula hamsi sarımudur. Boyadım onu der. Ula hamsi asılımudur? Astım onu der. Ula uşağım hamsi ötermi? Oda bilmecenin şaşırtmacası. Sn Hatice Tarhan .O fotoğrafta gördüğün,Elma ağaçında meydana gelen hastalık oluşumudur.İsmini bende bulamadım.Ançak o şekil meydana gelinçe üst taraf kuruyor. Hep çiçek Gül Yeşil olaçak değil ya ? Bazanda bitkilerin diğer bölümlerini görelim diye ekledim. Saygılar. Düzenleyen hk50 : 18-01-2012 saat 11:17 Neden: Cümle düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef.Fotoğraf elma ağaçında meydana gelen bir hastalık oluşumu. Saygılar. Düzenleyen hk50 : 18-01-2012 saat 14:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|