![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Açık kök fidelerinizi dikmeden önçe mutlaka açtığınız çukura su doldurup,soruşmasını bekleyiniz.Sonra fidelerinizi dikiniz.% 90 Tutuyor ve uzun zaman can suyu istemiyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
Sn.HK50 püf noktalar köşeniz gerçek anlamda çok faydalı ve güzel düşünülmüş bi fikir .Özellikle yeşil gübre oluşumunu ben ilk defa duydum.Paylaşımlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Acaba bu yeşil gübre dediğiniz oluşumdan sizde mevcutmu ,görsel bi paylaşım yapmanız münkün olursa 1 yıl sonraki halini merak ettim.Bir yıl bekletilmeli derken güneştemi bekleticez, oluşumun aşamaları konusunda ben gibi acemilere yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn kediçik, Bende mevcut var.Şu anda seyahat nedeni ile dışardayım.Dönünce fotoğrafları ile yapılışını anlatmış olurum. Ançak olayı Ağaçlar Net tin ilğili bölümünede koymuş oluruz. Gerekli bilğiyi veririz. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeşil güpre yapım sıralaması. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe bilğilerimizin püf noktaları. Yukarıda Üstadlarça yazılan ve verilen bilğilere ilaveden bahçemiz köşelerinde çürümüye terk ettiğimiz ceviz kök kalıntıları kabukları ve hatta yaprakları basit bir islah çalışması ile güpre tohum çimlendiriçi ve köklendiriçi olarak kullanamazmıyız. Pek ala kullanabiliriz.Ben kullanıyorum.Şöyleki, Önce ceviz parçalarının çürümesini sağlıyorum.Rutubetli bir yerde çabuçak çürüyor. Sonra açık havaya bırakıyorum.Bilhassa yağmurlu hava olursa yağmur suyu yıkamış oluyor.Veya ben normal su ile yıkıyorum.Yıkadığım suyu döktükden sonra güneşde kurumuya terk ediyorum.Kuruyunca varsa bir azda çiftlik güpresi katıp kullanıyorum.Netiçedende memnunum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Elma ağaçlarının altında,zambakların kokusu gelir.Can eriği yeneçek hale geldi,ister tuza batır ye,ister tuzsuz.Çilek tam olgunlaşmadı ama yıkamaya sabredemezsin yersin.Fasulyelerin topragı kabartığını.Mısırın küçüçük yapraklarının salladığını.Hele yaşlanmış nane kokusunu içine çeker oh dersin. Uzun lafın kısası bahçe bana yetiyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Ne güzel anlatmışsın.Eline ve yüreğine sağlık. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Gündüz bizim gece onların olursa yapılacak birşey yok :=)) Afiyet olsun bari .. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
yazık olmuş tavuğa, içim gitti.gece dışarıda mı kalmış yoksa? Kümesiniz nasıl sayın hk50, korunaklı mı? Geçmiş olsun artık. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doganın kanunları işliyeçek.Önceleri üzülürdük ama şimdi alıştık.Kümes yeteridereçe korunaklı.Fakat gezinti yerinden almış.Tavukların düşmanı tilki sansar.Cırcihocası diye bir yaratıkda tavuğun kanını emiyorçTakvukların vanpiri sayılır. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.HK50 bilgilendirme için teşekkürederiim.Saygılar.. |