agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni923Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2019, 09:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Sayın Muda'nın gönderdiği bir dolu çeliği geldiğinin ertesi günü bahçemin korunaklı bölgesindeki köklendirme saksılarına yerleştirdim. Sanırım hava değişimine burada daha iyi adapte olurlar. Bu hafta uygun gördüğüm gerçek yerlerine dikeceğim.

İlk foto'daki iki sukulent olduğunu düşündüğüm (ki sukulent konusunda cahilliğimi itiraf etmeliyim) çiçeklerin durumlarını sayın Muda ya sormak isterim.
Yerleri uygun mudur?

İkinci foto'daki yine sayın Muda' dan gelen soğan tohumlarının şaşırtma zamanı gelmek üzere. Üç yıldan buyana elimde olan Maydanoz tohumları da aynı.

Üçüncü foto'daki L şeklindeki üç çeliği (Goji Berry ye benzettim) yine Muda ya sormak isterim. Cevaba göre yerlerini belirleyeceğim.

Eklenen Resimler

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2019, 18:40   #2
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın Muda'nın gönderdiği bir dolu çeliği geldiğinin ertesi günü bahçemin korunaklı bölgesindeki köklendirme saksılarına yerleştirdim. Sanırım hava değişimine burada daha iyi adapte olurlar. Bu hafta uygun gördüğüm gerçek yerlerine dikeceğim.

İlk foto'daki iki sukulent olduğunu düşündüğüm (ki sukulent konusunda cahilliğimi itiraf etmeliyim) çiçeklerin durumlarını sayın Muda ya sormak isterim.
Yerleri uygun mudur?

İkinci foto'daki yine sayın Muda' dan gelen soğan tohumlarının şaşırtma zamanı gelmek üzere. Üç yıldan buyana elimde olan Maydanoz tohumları da aynı.

Üçüncü foto'daki L şeklindeki üç çeliği (Goji Berry ye benzettim) yine Muda ya sormak isterim. Cevaba göre yerlerini belirleyeceğim.
Sn. OSMAN45;

Gelen fideleri direk kalıcı yerlerine dikseydiniz daha iyi olurdu sanırım. Merak etmeyin. Onlar 6 aydan fazla kışa 3 ay yaza dayanıklılar.
1280 metre rakımdan geliyorlar.
Normalde daha fazla geliyorlardı. Gecikince aceleden onlar geldiler.

Sukulent olanlar
http://www.agaclar.net/forum/1209891-post16.htm
http://www.agaclar.net/forum/1548580-post47.htm
Diğer sukulentlere göre daha fazla su istiyorlar. iyi ve suyu fazla olan toprakta çok güzel oldular. Ana sayfaya tıklarsanız ilk hallerini de görürsünüz.

Üçüncü foto'daki L şeklindeki üç çeliği (Goji Berry ye benzettim) Onlar köklü olan gojiler. Ancak ben meyvesini tam olarak göremedim. Büyük diye geldikleri halde minik birşeyler oldu. Tabi çiçeklenme zamanı nedense sonbahara yakın olunca da olabilir.
Köksüz olanlar ise başka bir gojiden. Onun hiç meyvesini göremedim. Gelişme durumu çok iyi. Bu yıl görebiliriz belki. Diğerinden iyi olabilir.

Soğanlar şaşırtmaya ne tepki verir bilmiyorum. Daha çok yerinden oynatmadan toprağa aktarabilirseniz belki daha iyi olur.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2019, 21:53   #3
Ağaç Dostu

Sayın Muda,

İyi ki aceleyle bu kadar göndermişsiniz Bahçemde küçük bir tohum için bile yer bulamıyorum. Tekrar teşekkürler.

O saksı sedumlar için uygun mudur? Eşimin önem verdiği çimlerin (artık çim denebilir mi bilmem) uygun bir yanına koyabilirim herhalde.

Goji'leri sebze bölümünün bir yanına koyacağım. Gelecek senelerde sebze yetiştirmeyi azaltmayı düşünüyorum.

Nerde gördüğümü hatırlamasam da ve sarımsakları birkaç yıl aynı metod ile yaptığım için seyreltme yaptıklarımı şaşırttım. Diğerleri yerlerinde duruyor. Onları altlarına perlit ve toprak ilave ederek aynı uzun saksıda büyütmek istiyorum.

Selamlarımla.

Eski 07-07-2019, 12:39   #4
Ağaç Dostu

Çeri domatlar.

Paylaşımdan gelen ve çimlenmiş tohumları, fide olarak aldıklarımla karıştırınca işte böyle oluyor. Sebze adalarıma, geçen sene uyguladığım nadas nedeniyle o kadar çok tohum ve fide ektim ki hepsi birbirine girdi. Bahçeme gidemediğim zamanlarda başka eller işe karışınca yaptığım etiketler bile etrafa dağılmış.
Neyse, biraz verim alayım da o zaman neyin ne olduğunu anlarız.

1.2 Çeri domatlar kızarmaya bile başlamış. Torunlarıma biraz da olsa topladım.Çok sulama yapılan bölümler aşırı uzamış ve az sulama yapılan bölümler ise çiçeğe, meyveye durmuş. Boyları ise neredeyse 2 metreye ulaşmış. Salkımların ilk sıraları kızarmış ancak uç taraftakiler halen yeşil-sarı.

Kimin yazdığını şimdi hatırlamıyorum ama dalında kızarmayanların kokusunun olmayabileceğini söylemiş. Bu konu hakkında bilenlerin paylaşımına memnun olurum.

3. Meyve sinekleri için yazılmış bilimsel ve yarı bilimsel makalelerde feromonlu sarı renkli kapta, elma sirkesi ve şeker çözeltisinin kullanılarak biolojik mücadelede iyi neticeler alındığını okumuştum.

Litrelik bir plastik şişe içine elma sirkesi ve balın(evde feromon ve şeker yok) üzerini yarı yarıya su koydum. Şişenin üst bölümlerine 3mm lik matkapla 10-15 delik açtım. Şişenin üzerini de sprey sarı boya püskürttüm. 3 gün sonra durum bu. Ölen yüzlerce sinek şişenin dibine batmış.

Umarım sadece meyve sineklerini yakalamış, yararlı sinekleri yok etmemişimdir.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025