Bahçemi, özellikle sebze bölümünü birkaç nedenden bu yıl nadasa bıraktım. Sebze adalarım dan birini üzerini kaplayan çilek fideleri ile bakım yapmadan sadece sulamakla yetineceğim. Üzerine düştükçe hastalanıp nazlanıyorlar(ya da ben bakamıyorum) gibime geliyor
Ağaç bölümünde budama, bordo bulamacı ve iki başka çeşit fungusid ile ilaçlayıp her yıl yaptığım gibi yaprak biti için gövdelerine yapışkan bant sardım. Geçen yıl mumya fungusundan epey rahatsız olmuşlardı.
Aynı zamanda bakla zınnı için orman idaresinin yaptığına benzer mavi renkli, su dolu bir damacana üstünde iki konili bir aparat yaptım. Önceki yıllarda su dolu mavi leğenleri yerde bıraktım, ağaç dallarına yine su dolu damacana üstüne basit mavi levhalar yerleştirip astım. Leğenlerde hiç bakla zınnı görmezken astıklarımda çok fazla olduğunu gördüm.
Yedi yil önce, Ağaç AŞ deki bir kardeşim tutacağına hiç inanmadığım, çok az kökü olan küçük bir fidan vermişti. Hatta inanmadığım için birkaç gün sarılı vaziyette bekletip sonunda uygun olmayan bir yere diktim. Diktikten sonraki 1-2 yıl hiç dikkatimi çekmedi. Meğer kendileri Beyaz Çiçekli Erguvan mış.