View Single Post
Eski 07-07-2019, 11:39   #137
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Çeri domatlar.

Paylaşımdan gelen ve çimlenmiş tohumları, fide olarak aldıklarımla karıştırınca işte böyle oluyor. Sebze adalarıma, geçen sene uyguladığım nadas nedeniyle o kadar çok tohum ve fide ektim ki hepsi birbirine girdi. Bahçeme gidemediğim zamanlarda başka eller işe karışınca yaptığım etiketler bile etrafa dağılmış.
Neyse, biraz verim alayım da o zaman neyin ne olduğunu anlarız.

1.2 Çeri domatlar kızarmaya bile başlamış. Torunlarıma biraz da olsa topladım.Çok sulama yapılan bölümler aşırı uzamış ve az sulama yapılan bölümler ise çiçeğe, meyveye durmuş. Boyları ise neredeyse 2 metreye ulaşmış. Salkımların ilk sıraları kızarmış ancak uç taraftakiler halen yeşil-sarı.

Kimin yazdığını şimdi hatırlamıyorum ama dalında kızarmayanların kokusunun olmayabileceğini söylemiş. Bu konu hakkında bilenlerin paylaşımına memnun olurum.

3. Meyve sinekleri için yazılmış bilimsel ve yarı bilimsel makalelerde feromonlu sarı renkli kapta, elma sirkesi ve şeker çözeltisinin kullanılarak biolojik mücadelede iyi neticeler alındığını okumuştum.

Litrelik bir plastik şişe içine elma sirkesi ve balın(evde feromon ve şeker yok) üzerini yarı yarıya su koydum. Şişenin üst bölümlerine 3mm lik matkapla 10-15 delik açtım. Şişenin üzerini de sprey sarı boya püskürttüm. 3 gün sonra durum bu. Ölen yüzlerce sinek şişenin dibine batmış.

Umarım sadece meyve sineklerini yakalamış, yararlı sinekleri yok etmemişimdir.

Eklenen Resimler

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön