![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Mini bahceme hos geldiniz sayin karagolge. Darisi sizin basiniza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Sizin bahcenin golgesinde kalan minik bahceme hos geldiniz sefalar getirdiniz Fatma hanim. Saksilara fit olurken kiralikta olsa mini bir bahceye sahip olmak gercekten benim icin guzel bir duygu. Ilk elin gunahi olmaz derler ya benimkide oyle bisey ilk defa yetistiriyorum becerebilirsem hep beraber koparip yeriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Bu gun sabah erkenden bahceye sulama yapmaya gittim. Hafta sonu olmasi nedeniyle cogunluk bahceciler ordaydi. Cok guzel bir manzaraydi her kez bir seyler yaparken bende caktirmadan onlari takip ediyordum gene. Kimileri fidelerin diplerini capaliyorlardi. Bende baktim fidelerin diplerine toprak sertlesmis sanirim capa vakti geldi diyerek capaladim. Komsulari taklit ederek bir seyler yapmaya calisiyorum insallah sonucta iyi olur. Hic bir sey bilmeyen bir insan olarak zorlansamda kopya ceke ceke aslina ulasacagim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Hiç merak etmeyn burdaki bilgilerle sebzelerinizin bakımını yapacagınıza inanıyorum. Sizin onlara verdiğiniz sevgiyle zaten kendiliğinden büyürler sağlıkla kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Destekleriniz ve guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederim Fatma hanim. Buradan o kadar cok sey ogreniyorum ki iyi ki varsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Merhabalar sebnem&mircan. Yapmış olduğunuz çalışmalarınızı fotoğraflarınızda izledim.Bahçenize fidelerinize ve size sağlıklı mutlu güzel günler diliyorum, saygı ve selamlarımla . Devamını bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim Adil bey. Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Kucuk bahcemin sakinleri buyuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Ikinci bolum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerden koltuk alinmali mi ? Alttakilerde bahcenin en nadide, en degerli cicekleri annelerine toprak getiriyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Iki gunde bir sabah erken saatlerde sulama yapiyorum. Cicekte olan domatesler sulanmiyor. Meyveye duran sebzeler ve digerleri sulaniyor. Biberler cok yavas bu sezon yermiyim acaba diye dusunmeye basladim. Butun sebzelerin altina Sayin Mine hanimin tarifi olan yumurta kabugu tozu serptim. Burada arap sabunu olmadigi icin baska sabunlara guvenipte yapamadigim tarifin hazir olanini aldim ve yapraklarin ustunde siyah ziplayan yaratiklarin ustune ustune fisfisladim kacanlar kurtuldu kacamayanlar icin uzgunum. Etrafta salyangoz cok gorunuyor hatta bazi dis izleride yapraklarda var, saldirilar artarsa hazir salyangoz ilaclari var onlardan kullanacagim sanirim. Topraga elimle serpistirdigim organik gubreyide unutmamak lazim. Gubre icin en uygun zaman ne zaman olur bilmiyorum ama ben acemi sansima guvenerek cicekli meyveli zamanda attim sonuc iyimi kotumu olur bilmiyorum. Evde iki tanede karpuz fidesi var sanirim ciceklenmek uzereler ustlerinde tomurcuklar olmaya basladi bahcede yer yok nereye dikecegimi bilmiyorum. Soganlarin bir kismini sokup evdeki balkon bahceye gotursem karpuzlarida kabaklarin yanina diksem nasil olur? Karpuz ve kabak iyi anlasirlar mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda balkonda elimin altindakiler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Sayın şebnem hanım sebzeleriniz ne güzel geliştiler.Hep ziyaret ediyordum ama ilk defa yazıyorum.Ben de bu yıl belki bir bahçe kiralarız diye tohum ekmiştim ama olmadı maalesef.Fideciklerimi köye gönderdim,yarısı ölmüş yarısı gayet güzel gelişiyormuş.Görmek nasip olmadı ama ben her çeşitten birer fide saksuılara diktim ki hevesim kalmasın. Karpuz fidelerinizi mutlaka bahçeye almalısınız,hem sadece iki taneler onlara kadar yer bulunacak gibi geldi bana.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Hos geldiniz umutyolcusu. Umarim bu seneki hayalinizi gelecek seneye yaparsiniz. Inanin bahceyle toprakla ugrasmak hayalimdekinden daha guzelmis. Cok buyuk bir bahcem olmasada beni cok mutlu eden, huzur buldugum kucuk bir bahcem var. Olen fidelerinize uzuldum, sonucta ne kadar emek harcandigini artik biliyorum. Saksilar bile insanin hevesini almasina bi nebzede olsa yetiyor. Karpuzlari sizinde tavsiyelerinizle bahceye dikecegim. Yarin erkenden ilk is soganlari sokup onlarin yerine karpuzlari dikecegim. Soganlarin bir kismini balkona, bir kisminida yan bahce komsuma transfer edecegim. Karpuzlar simdilik on planda hem Turk tohum hemde ilk defa yetistirmenin heyecani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın sebnem&mircan, inanın hızlı yol aldınız ekimlerde. ilk başlardaki uyarımı lütfen unutmayın, tohumlarımızı yabancılara vermeyin, ama yabancılardan tohum almaya devam edin lütfen. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
Sayın sebnem&mircan koltuk alma ile ilgili sorunuz gözden kaçmış sanırım. Yakın zamanda bende tepe noktasına yakın olan koltuk alımı için aynı şeyi sormuştum ve tesadüf eseri forumda varolan domates gelişimleri hakkında ki konularda gelen yeni yorumlar koltuk alımının önemi hakkındaydı. Hatta yine farklı başlıklarda tepe noktasıyla ilgili yorumda gelmiş ve sonuç aynı olmuştu yani alınması yönünde. Benim soruma gelen cevap hariç tabi ![]() Bu konuda son okuduklarımdan ve neden niçin şeklinde cevap yazan Sayın danışman_32 nin yazısı aşağıda ki gibidir. Ben kıyamadım pişmanım siz acımayın ![]() Sevgiler.. Saygılar.. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Sebnem&mircan ,sebze bahçeniz çok iyi gelişmiş.Ne mutlu size kendi sebzenizi ,kendiniz yetiştiriyorsunuz.Bahçenizde bir hayli büyük.Kıvırcık salataları yanından geçerken koparasım geldi. Maşaallah hepsi çok canlı görünüyorlar. Ellerinize sağlık.Tanrı kolaylıklar versin..Size sevgi ve selamlarımı yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dun sizin sayfanizin ucuncu sayfasinda kalmistim bu gun devamini okudum. Bende sizinle ayni fikirdeyim ve sizin dusuncelerinizi cani gonulden destekliyorum. Uyarilarinizi hatirliyorum o zaman pek anlam verememistim ( olaya biraz duygusal bakmis, bizim Turk sebzelerimizin tadina baksinlarda yediklerinin bir ottan baska bir sey olmadigini farketsinler demistim) ama GETOB projenizi okuduktan sonra ne manada soylediginizi anladim. Malum ben tohum, toprak, ekim, dikim ile ilk defa ugrasiyorum. Konu hakkinda, tarim vb hakkinda burdan ogrendiklerimden baska bir bilgim yok. Isin resmi prosudurleri hakkinda hic bir bilgim yok. Ama o dediginiz kokulu domateslerin, tadinda sebzelerin son demlerini cocuklugumda yasadim ya da bitmekte olan gizli sakli kalmis yerel tohumlarin urunlerini yedim bilemiyorum. Tadi, kokusu aklimda kalmasi sebebiyle ve domates yerken balik tadi gelmesi sebebiyle, yetistiricilik yapmak gibi bir firsatim imkanim olmamasinin yaninda icimde hep organik (kendimce) sebze yetistirme arzusu vardi. Cocuklarim olduktan sonra bu hayali gercege dondurmenin zamani geldi deyip kollari sivadim tabii. Ne kadar basarili olurum orasinida sezon sonunda gorecegiz artik ![]() Siz ve sizin gibi dusunen insanlarin cogalmasini allahtan niyaz eder, her seyin gonlunuzce olmasini dilerim. Gelecegimiz icin iyiki varsiniz. Saygilar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sizin resimlediginiz domates rr sanirim hemen hemen ayni tarihlerde ekmisiz ama benimkiler sizin rr nin yaninda cuce gibi kaldi. Ama ciceklenmeye basladi. Bu boyda ciceklenen bitki stresten ciceklenir **** meyveye durar diye okumustum. Acaba streslimi rr yoksa normal seyrindemi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
bahçenizin ortasına ikinci katı çıkma imkanı varmı dır ? yazılarınızın birinde bu sene teçrübe kazandım seneye daha iyi planlayarak karpuzlarada yer kalmasını yazmıştınız aklıma geldi ikinci kat bahçenin kenarları diğer bahçe sahipleriyle iç içe girdiğinden sorun olacağını düşündüğümden bahçenizin ortasına 2 ci kat planlana bilir alt katta daha az güneş isteyenler üst kattada daha çok güneş isteyenleri dikebilrisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
Biraz karıştı galiba herşey ![]() Ben de sizinkini normal domates sanmıştım ![]() Aynı başlık altında sayın malbmanın fotoğraflarla (Red Robin 28. mesaj) gelişimlerini gösterdiği bir fotoğrafda ise sanıyorum sizinkilerden biraz daha küçük durumdalar ve ilk tomurcuklarını gördüğünü belirtmiş. Sizinkilerinde çiçeklenmiş olması normal olmalı yani. sevgiler.. saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. benim gibi insanların varlığını duyunca ben bile şaşırıyorum bazan. örneğin, geçenlerde duydum; bir ihtiyar bulabildiği tüm asmalardan bir bahçe yapmış ve bırakıp gitmiş, geri kalan insanlar ise değerini bilememiş. bu arada, hiç meraklanmayın içimizde halen ilk kez toprağa bu kadar yakınlık duyan insanlar da var ve onlar da birşeyler yapmaya çalışıyorlar. olmaz diyen bir sürü üstadımız var ama maydanozlarımı şaşırtma yapıyorum. esen kalın, saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Maşallah sebzelerin hepsi iyi görünüyor hasatı da inşallah çok olur. Yardımcıların süperrr... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahceye her geldiginizde kendi bahceniz gibi,istediginiz urunu koparip yiyebilirsiniz. Saygilarimla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir daha ki seneye elimdeki tohumlara bakilirsa uc yer kiralamam gerekecek. Bu virus vucuda girdi artik tohum ekmeden bir sene gecirecegimi dusunemiyorum..Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
sayın sebnem&mircan, bu akşam size gelmiştim ama bahçede yoktunuz. olsun, bahçenizdeki yiyeceklerden bir güzel yiyerek karnımı doyurdum. ellerinize ve bahçenize sağlık. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|